Zwangerschapsshoot met 35 weken door Martine van Vetportret

Toen Martine van Vetportret mij vroeg of ik geïnteresseerd was in een zwangerschapsshoot twijfelde ik. Niet vanwege haar kunnen maar vanwege mijn willen. Ik had er namelijk al eerder over nagedacht en toch telkens het Googlen naar een kundig persoon uitgesteld. Ik wilde graag foto’s van mijzelf terug zien zoals ik eruit wíl zien, niet zoals ik mij soms voel. Ik houd van mijn grote buik maar niet alles aan mijn lijf tijdens een zwangerschap vind ik mooi. Toch ging ik in op haar aanbod en het resultaat, waar ik meer dan verliefd op ben, laat ik vandaag zien. En Martine is zo vriendelijk geweest een korting aan te bieden voor mijn volgers!

Zwangerschapsshoot met 35 weken door Martine van Vetportret

Als je mij volgt op Instagram heb je al een enkele foto voorbij zien komen. Toen ik 34 weken was stapte ik in de auto en reed naar Amersfoort, naar de studio van Martine. Net voor het centrum van Amersfoort zette ik in een grote parkeergarage ’em neer en liep naar boven toe, naar het gebouw dat eraan vast zit. Gewapend met vier outfits nam ik de lift. Martine is een enorm leuke vrouw. Zo’n eentje die echt is, waarvan je weet dat de hartelijkheid gemeend is en de grapjes – met net dat rauwe randje – vol zelfspot zitten. Een vrouw die, na het dragen van meerdere kinderen, snapt hoe jij eruit wil zien. Dat jij je mooi wil voelen en op je gemak wil zijn. Martine doet haar uiterste best om dat te bewerkstelligen maar het gaat haar van nature simpelweg zeer goed af; haar ongedwongen natuur zorgt daar wel voor.

Zwangerschapsshoot met 35 weken door Martine van Vetportret

Zwangerschapsshoot met 35 weken door Martine van Vetportret

De studio is ruim opgezet met allemaal lampen en attributen. Eerst maakt Martine wat proeffoto’s – in mijn geval degene met het jurkje, niet eens de bedoeling dat dit exemplaar ook op de gevoelige plaat werd gelegd en toch pakte het goed uit! – om te kijken hoe het licht valt en welke poses werken voor jou.

Wat ik wilde waren foto’s waarop ik er mooi uit zou zien, vrouwelijk en sereen. Een moeder zonder het moederlijke. De hoogzwangere zonder de overduidelijk dikkere armen. Nee, geen photoshop maar wel misschien wel even rekening houdend met mijn bezwaarlijke vetjes. Martine kijkt naar de foto’s als fotograaf maar ook als vrouw; soms is een foto voor een fotograaf een kunstwerk maar zal de gefotografeerde het niet eens zijn met die conclusie. Je kijkt als ‘object’ achter de camera anders dan degene die de foto’s maakt. En zij houdt daar bij het bewerken en het uitzoeken rekening mee. Dat zie je terug, er is geen enkele foto die ik minder vind terwijl ik weet dat er genoeg zijn gemaakt die niet succesvol waren.

Zwangerschapsshoot met 35 weken door Martine van Vetportret

Zwangerschapsshoot met 35 weken door Martine van Vetportret

Eigenlijk vier outfits dus, maar ik bracht er drie mee. Ik wilde een wat ‘sexy’ foto met een mooie nelige, een romantische foto met een kanten BH waarbij mijn buik mooi uitkwam (en mijn boezem netjes tentoongesteld kon worden) en eentje met een práchtige jurk. In de hoop dat ik mij daardoor ook heel mooi zou voelen. Dat laatste gebeurde, ik trok de jurk aan en het voelde heel goed. Die foto’s vind ik zelf ook echt het mooiste, ik zie namelijk dat ik mij er goed in voel.

Zwangerschapsshoot met 35 weken door Martine van Vetportret

Zwangerschapsshoot met 35 weken door Martine van Vetportret

Natuurlijk zijn er foto’s die ik niet deel, waarbij deze preutse snoes vind dat ze teveel ‘laat zien’. Die zijn voor mij en voor Boris, als herinnering voor later. Een herinnering van hoe ik er ooit uit heb gezien. Dat bijzonder om te hebben en dat beeld koester ik.

Ik raad het enorm aan om een zwangerschapsshoot te plannen, het is goud waard om die foto’s te hebben. Mocht je in de buurt van Amersfoort wonen – of de reis naar Amersfoort willen maken – dan kan je dus zeer goed terecht bij Martine van Vetportret. Als je een shoot via mij boekt, die normaal €199,- kost, krijg je €25,- korting. Sowieso vind ik de prijs alleszins meevallen en echt de moeite waard om dit bedrag ervoor te betalen. Martine neemt absoluut de tijd voor je – ik was er een uur of 2,5 – en je krijgt veel foto’s in kleur en zwart/wit voor eigen gebruik. Wanneer je contact met haar opneemt voor een shoot, moet je mijn naam droppen voor de korting.

Zwangerschapsshoot met 35 weken door Martine van Vetportret

Laten wij het zo zeggen; ik ben zó blij met Martine dat zij onze geboorte/bevalfotograaf is geworden. En dat zegt wat want ik heb mij toch een potje getwijfeld of ik dat wilde. En Boris met mij. Maar wij willen positieve herinneringen overhouden aan deze tweede ervaring en Martine was eigenlijk de enige die ik aan mijn bed wilde om dat te bewerkstelligen. En wij zien haar weer terug voor de ‘day in the life of’ foto’s die enkele weken na de geboorte gaat maken van ons als gezin. De keuze is reuze dus wat betreft mogelijkheden, ik zou even haar website checken om te bekijken wat voor foto’s zij allemaal kan maken.

Dus, Martine; mijn dank is groot en dat weet je. Ik deel deze foto’s met veel plezier!

Heb jij een zwangerschapsshoot laten doen?

Liefs,

Elise Joanne