Jurk 6999 - Zwangerschap/positiekleding voor elke gelegenheid

Zwangerschapskleding, de een gruwelt er van de ander koopt het naar hartenlust. Ik zit er een beetje tussen in, ik draag wat prettig is bij mijn steeds groter wordende buik, of dat nou ‘positiekleding’ mag heten of niet. Maar er zijn merken die zwangerschapskleding wel echt snappen en voor elke gelegenheid wat hebben. Kleding die mooi is, wat fijn zit en wat goed nog een zwangerschap mee kan. Kijk je mee?

Elisejoanne.nl 1 - Zwangerschap/positiekleding voor elke gelegenheid

Sowieso is het niet altijd te vermijden, kopen van zwangerschapskleding. Ik met Fos zwanger in de winter en ik moest echt een goeie winterjas hebben. Ik kon ook een vest van Boris aan maar ik heb mijn grenzen. Tevens hadden wij een bruiloft en ik wilde een mooier jurkje dan ‘standaard’ om aan te trekken. Deze zwangerschap ben ik de eerste helft tijdens de wintermaanden zwanger en later, wanneer de buik op zijn hoogst is, tijdens de lente. Dan kan het heerlijk zijn, in de ochtend zelfs koud en soms zelf bloedheet. Lastig, want dat betekent dat je vaak een ruime keuze aan kleding paraat moet hebben. Ik kom er altijd wel uit, met simpele shirtjes en leuke vestjes en blazers kom je een heel eind. Een paar jurkjes en een fijne broek en je hebt de basis van waaruit je kan werken.

Ik heb hieronder een aantal items uitgezocht die mij enorm aanspreken voor verschillende gelegenheden. Van thuis op de bank, tot naar het watertje met Fos als ik hoogzwanger ben en als wij een chique feestje hebben. Een merk die hierin eigenlijk alles biedt wat je nodig heeft is Esprit, ik heb bij mijn vorige zwangerschap met plezier een aantal stukken gedragen en doe dat nu weer. Oh, en er is hier en daar sale, dan zijn de prijsjes ook nog iets leuker.

Badpakken 3999 en 2999 - Zwangerschap/positiekleding voor elke gelegenheid

Ik begin bij een badpak! Want je hoeft natuurlijk niet je bikini uit de kast te trekken als je zwanger gaat zwemmen, niet iedere vrouw voelt zich er prettig bij haar buik te tonen. Soms past de bikini simpelweg niet meer want de billen en de boezem groeien hier en daar ook mee natuurlijk. Het linkersetje is een tankini maar dan ondersom; een grotere onderkant met een topje in plaats van een langer topje met een slip. Logisch ook, dat kruipt namelijk op, een grotere onderkant kan je lekker over je buik heen doen. De rechter is ook een tankini die ik echt heel tof vind, maar ik ben dan ook een sucker voor een streepje. Je hebt hem ook met een smaller kontje maar ik vind het zelf wel prettig als mijn billen iets meer bedekt zijn aan het einde van de zwangerschap, in mijn geval groeien die namelijk mee met mijn buik.

De linker tankini van Esprit kost 2 x €39,99 en de rechter tankini kost 2 x €29,99 (onderkant en bovenkant los te koop)

Tuinbroek 8999 - Zwangerschap/positiekleding voor elke gelegenheid

Ik wil een tuinbroek! Dat lijkt mij dan zo lekker zitten en in alle eerlijkheid? Ik vind het geweldig grappig, haha. Shirtje eronder, long-sleeve eronder of een trui en je bent klaar om te gaan. Sneakertje erbij en je hebt een leuke outfit die makkelijk elke dag te dragen is.

De tuinbroek kost €89,99 en kan je hier vinden.

jurk 13999 - Zwangerschap/positiekleding voor elke gelegenheid

Het jurkje voor een gelegenheid; dit vind ik een mooie optie! Kant is altijd goed, staat chique en sierlijk en de lengte van het jurkje is beschaafd maar niet ouderwets. Het riempje vind ik mooi, dat maakt de overgang naar de buik nog duidelijker en ook de ronding van mijn boezem. Normaal geef ik daar vrij weinig om maar niet alleen mijn billen zijn gegroeid en voor deze ene keer vind ik het niet erg dat ze er wat pienter bijlopen. Sowieso ben ik fan van donkerblauw, de mooiste kleur die er is! Maar hij is ook te koop in het wit trouwens, mocht dat je voorkeur hebben.

Het kanten jurkje van Esprit kost €139,99

trui 3999 - Zwangerschap/positiekleding voor elke gelegenheid

Onmisbaar; de fijne, veilige en goede trui. Voor elke dag, voor naar de supermarkt, aan het schoolplein, achter je laptop of zelfs voor een makkelijk drankje op het terras. Deze is in de sale trouwens, echt een heel leuk prijsje en er zijn nog veel maten.

De grijze trui is nu in de sale voor €39,99 en kan je hier vinden.

jurk 7599 - Zwangerschap/positiekleding voor elke gelegenheid

Net zo prettig als die fijne trui? Dat makkelijke en simpele jurkje, liefst met een streepje natuurlijk. Wel met een leuker schoentje maar dat is mijn persoonlijke mening.. Ik leef in jurkjes tijdens de zwangerschap, broeken vind ik fijn maar zijn te strak in de laatste weken. Jurkjes zijn dan gewoon prettiger om te dragen, zeker als het straks wat lekkerder weer is.

Het gestreepte jurkje van Esprit kost €75,99

pakje 6999 - Zwangerschap/positiekleding voor elke gelegenheid

Als laatste, de jumpsuit. Voor mij een onbekend kledingstuk, net zoals de tuinbroek. Althans, beide had ik aan toen ik een jaar of vijf was dus enigzins bekend ben ik er wel mee. Maar de jumpsuit is niet kinderlijk, de jumpsuit kan heel chique, comfortabel en tof zijn. Zelf heb ik de jumpsuit nooit gewaardeerd, alleen bij zwangere vrouwen vind ik het mooi staan. En laat ik nou net zwanger zijn, haha. Toffe kleur ook, wel heftig. En zwarte had ik leuker gevonden wellicht, net even iets minder opvallend.

De helder blauwe jumpsuit kost €69,99 en kan je hier vinden.

Vrijwel alle items die ik heb laten zien zijn ook handig met borstvoeding geven. Er zijn genoeg zwangere mama’s die nog voeding geven aan een kindje wat er al is of zijn niet meteen het buikje der buikjes kwijt na de bevalling. Het simpele jurkje hierboven kan ik prima de hele zomer na de bevalling nog aan en kan ik ook voeden, ik vind het echt erg handig en hier is goed over nagedacht.

Kocht jij hele nieuwe garderobes tijdens je zwagerschap of net zoals ik meer hier en daar een item en combinaties met ‘gewone’ kleding?

Liefs,

Elise Joanne