avw - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie
DSC 1187 4928x3264 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

Wij kregen een pakketje en ik weet niet wie er meer enthousiast was bij het zien daarvan; Boris, Fos of ik! Want na het openen, installeren en kiezen hebben wij ons úren vermaakt. En de foto’s spreken boekdelen! En ik mag een van jullie zoons of dochters er ook blij mee maken! Kijk je mee?

DSC 1300 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

Wie kent Hot Wheels niet? Onderhand bestaat het al 50 (!) jaar en Boris begon te kirren als een klein kind toen ik hem vertelde wat er vandaag door de beste pakketman bezorgd zou worden. Als klein kind kon hij alleen maar dromen van een Hot Wheels baan, nu heeft zijn zoon – en straks ook Hazel als zij wat ouder is – een geweldige baan en handenvol auto’s om mee te spelen. Hot Wheels is het meest verkochte speelgoed ter wereld en gezien alles wat er op de markt verkrijgbaar is, is dat een enorme prestatie en zegt het genoeg over de aantrekkingskracht van dit speelgoed.

Je kan met de racebaan variëren, je kiest voor loopings met salto’s of voor een snelle race tussen meerdere auto’s. Maar ook boosters, spelen in de garage en losse stunts uitoefenen. Kinderen leren, naast lekker te rossen met auto’s, ook creatief te denken, praktische zaken op te lossen en ook doorzettingsvermogen te ontwikkelen. Lukt het de ene keer niet om die sprong te maken? Dan doe je het gewoon nog een keer! En nog een keer en nog keer, haha. Want herhaling is juist leuk, elke poging is anders.

DSC 0925 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

DSC 0933 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

DSC 0961 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

DSC 1187 4928x3264 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

DSC 1218 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

Op de verpakking staat heel duidelijk welke banen je kan kiezen en hoe je ze moet maken. Wij helpen logischerwijs Fos nu nog, hij heeft het inzicht met 2,5 jaar nog niet om dat zelf te kunnen. Maar helpen met opbouwen was al dikke pret. En het is geen megapakket of allemaal losse stukken die je niet handig kan opbergen. Alles klikt gemakkelijk in elkaar als een bouwpakket en je kan een heel net kleurrijk vierkant in de kast zetten. De auto’s bewaar je in de ‘doos’ zelf.

DSC 1073 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

DSC 1048 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

DSC 0958 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

En dan racen! Dit was echt geweldig om te doen, Fos heeft gelachen, die glimlach ging niet meer van zijn gezicht, haha. Alles was mooi, alles verdiende een; ‘oooeeh!’ en ‘aaaah’. De auto’s werden uitgebreid bekeken, alles moest even worden vastgehouden worden en bepaald of het bruikbaar was in zijn volgende racebeurt.

DSC 1304 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

DSC 1279 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

DSC 1245 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

Fos is natuurlijk nog klein en zijn motoriek nog niet op zijn best. Hij snapt nog niet altijd hoe alles goed werkt en vindt het logischerwijs wel eens lastig om de rust te bewaren en er even de tijd voor te nemen. Zeker als een spel gaat om snelheid en racen. Maar juist daar zijn wij als ouders voor, om te laten zien dat als je wél even rustig een auto op de juiste manier op de baan zet, hij deze keer verder komt dan wanneer je dat niet doet. En aan het einde van de middag had hij door hoe hij de auto’s juist moest zetten én zelfs hoeveel druk hij uit moest oefenen om de auto’s door de looping te moeten laten gaan. Echt jongens, ik sprong uit elkaar van trots!

DSC 1141 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

DSC 1339 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

Ik kan Hot Wheels echt aan iedere ouder met kind(eren) aanraden, het geeft enorm veel plezier. Nu is Hazel nog te jong maar ook zij kreeg een autootje wat Fos namens haar wel liet mee doen aan de race, haha.

DSC 1093 3264x4928 - Wij gaan de uitdaging aan! + Winactie

Dit speelgoed combineert het beste van meerdere werelden. Fos heeft plezier met auto’s, alles heeft een felle kleur wat de verbeelding aanspreekt, hij kan rijden en racen met de auto’s en lekker spelen met de baan zoals hij wil. Daarnaast is het ook nog goed voor hem, het leert het nu al probleemoplossend te denken. Je ziet de radartjes in zijn hoofd draaien als hij op de zwarte knop heeft gedrukt om de auto’s te lanceren en ze buiten de baan vliegen. Nu al snapt hij dat het dan anders moet de volgende keer. En dan duurt het nog een tiental pogingen voordat het wel goed gaat maar daar is niks mis mee! Zeker niet voor Fos die Koos Geduldloos heeft, haha.

Wil jij er dezelfde Hot Wheels Racebaan winnen? Dat kan! Geef een reactie in de comments en in het daarvoor bestaande vakje een geldig e-mailadres. De winactie zal precies een week lopen, naderhand mail ik de winnaar om het postadres en komt de racebaan die kant op. Succes!

Je kan alle Hot Wheels banen, binnen hele diverse prijsklassen dus voor ieder wat wils, hier bekijken bij Bol.com. Degene die je hier ziet heet de Hot Wheels Track Builder Epic Challenge set, een spannende baan en stuntbouwset in één. Hij kost €59,30 bij Bol.com. Mocht je binnenkort weer een verjaardag vieren of alvast na denken over Sinterklaas dan is dit een gouwe tip denk ik!

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel betreft een samenwerking.