Welke Zwangerschapsapps gebruikte ik?

Ik probeer selectief te zijn met welke apps ik op mijn telefoon heb maar als ik íets leuk vond om in te neuzen tijdens mijn zwangerschap dan waren het wel verschillende apps die over de groei en ontwikkeling van mijn kind gingen. Ik behandel ze vandaag, wellicht zit er eentje tussen die jou aanspreekt!

Ik begin bij de app die ik op mijn telefoon had toen ik zwanger wilde worden, veel vrouwen gebruiken hem om hun menstruatie bij te houden of gebruik te maken van hun ovulatie. Deze app heeft ‘Clue’ en geeft op een hele simpele manier inzicht in je cyclus. Ik kon precies zien wanneer ik moest inspringen op mijn vruchtbare dagen. Hij gebruikt ook alle informatie die je hem geeft om dat nog inzichtelijker en precies te maken. Als je ovulatie-pijnen voelt geef je dat aan, als je pre-menstruatie klachten hebt, hoofdpijn, rugpijn, misselijkheid, meer of minder vloed; alles gebruikt hij om accurater te worden. En dat wordt hij! Ik vond hem erg handig en makkelijk in gebruik.

De app Ouders van Nu heeft lange tijd mijn video’s gebruikt die samen met Rachelle van de Huismuts zijn gemaakt voor ‘Zwangerschapsdagboek’. Helaas kon ik mijzelf er net niet meer in terug zien toen ik zwanger werd, dat was wel jammer! Deze app heeft heel veel algemene informatie over eens scala aan onderwerpen, dus je hoeft je niet te vervelen. Ook laat hij duidelijk zien hoeveel weken je bent en wat je in die tijd kan verwachten qua ontwikkeling. Ik vind nog steeds dit een van de betere vormgegeven apps met leuke informatie waar je wat aan hebt. Je hebt weinig ruimte tot het invullen van eigen informatie dus als je dat graag zou willen is dit niet de app voor jou. Ik hoef dat niet zo nodig want ik heb daar dagboeken en eigen notities voor.

The Bump lijkt heel erg op Ouders van Nu vind ik, maar is Amerikaans. Deze app geeft op een leuke manier weer hoe groot je baby is door het te vergelijken met een stuk fruit of groente. Ook hier krijg je enorm veel informatie over je baby, hoe de groei gaat, wat er elke week gebeurd en hoe jouw lichaam ervoor staat en wat je kan verwachten. Ik heb hier echt wat aan, ik vind de informatie nuttig en erg leuk. Ook is de app vrolijk maar mooi vormgegeven, het oog wil ook wat! Ook hier weinig ruimte voor eigen invulling. Je hebt allerlei pagina’s waar je naar toe kan springen en ook een forum. Ik schrijf er zelf niet op maar volg wel eens een draadje over bepaalde onderwerpen. Ik vind het altijd heel interessant om te weten hoe andere vrouwen ervoor staan in dezelfde week of zelfs op dezelfde dag. Soms gaat het over typisch Amerikaanse onderwerpen of wordt er rekening gehouden met Amerikaanse gebruiken maar dat mag de pret niet drukken.

Zwanger & Zo gebruik is om qua simpel beeld heel inzichtelijk te krijgen hoe de baby er elke week uit ziet. Verder gebruik ik de app erg weinig en vind ik de informatietoevoer zeer gering. Je kan hier dus wél veel persoonlijke informatie bijhouden zoals gewicht, foto’s en afspraken. Ik weet dat veel vrouwen de weeëntimer gebruiken als de bevalling is begonnen maar ook dat doe ik liever zelf en handmatig. Misschien is het een tip voor jou!

Zwangerschap+ is een app waar ik mijn gewicht in bij houd en inzichtelijk maak per week en maand. De vormgeving vind ik erg mooi en de beelden die zij gebruiken zijn leuk om naar te kijken. Ook deze app heeft een groot reservoir aan leuke artikelen maar wel met één groot nadeel.. Je moet betalen om daar toegang toe te verkrijgen. De kosten zijn €4,99 en ik vind dat behoorlijk veel. Zeker omdat ik mijn informatie haal uit andere apps en er genoeg op internet staat. Dus ik houd het bij het makkelijk bijhouden van de kilo’s want dit is de enige app die dat heel makkelijk inzichtelijk maakt per maand en week. De plaatjes bij ‘je buik’ zijn wel heel tof en ik kijk er altijd gefascineerd naar. Je kan er ook je afspraken en je to-do lijstje in bijhouden.

En een app voor papa’s (to be)! Boris gebruikte de app ‘tuurlijk schatje’. Heerlijk sarcastisch, ironisch en grappig geschreven. Het is luchtig en geeft toch een beetje inzicht in hoe de vrouw zich moet voelen en hoe het kindje groeit. Aanrader!

Als laatste geen app maar een tip! Ken je ‘Berichtje uit je buik’ al? Zo niet dan zou ik dit echt even checken! Je kan per week een filmpje bekijken, gemaakt door Moeders voor Moeders. Echt heel leuk! Je kan zien wat je baby die week in de buik kan of hoe hij/zij groeit. Ik vind het heel bijzonder om elke keer weer te zien, soms pak ik het er meerdere keren per week bij. Sommige filmpjes zijn erg kort, andere zijn heel lang en kan je precies zien hoe de ontwikkeling gaat. De ene week gebeurd er natuurlijk ook meer dan de andere.

Heb jij nog leuke tips voor apps die je wil delen? Ze zijn zeer welkom!

Liefs,

Elise Joanne