Elise's Weekly Pictorama April 2018 #1 - Wat een heerlijk weer!

Ik ben bijna 30 weken zwanger en dat betekent dat het einde ergens in zicht gaat komen. Ik ben iemand die zich de laatste weken van haar zwangerschap geen seconde wil haasten of stressen over bezigheden die nog gedaan moeten worden. Dus ik bedacht mij dat het goed was een to-do lijstje te maken. Wat moet ik nu of te zijner tijd nog regelen voordat ze kan komen? Lees je mee?

De afspraak met de kraamverzorgster is gemaakt, het enige wat ik nu nog moet doen is ‘hem hebben’. In dat gesprek gaan wij bekijken hoe mijn vorige ervaring is geweest, wat ik nu graag anders, meer of minder zou willen en wat zij ook deze keer wel of niet voor mij kunnen betekenen. Qua organisatie kies ik voor dezelfde als de vorige keer, dat is mij enorm goed bevallen. Grappig genoeg is de dame in kwestie mij minder bevallen maar dat lag gewoon aan het feit dat het bij ons niet klikte. De organisatie waar ik voor kies is dermate groot dat er genoeg andere fijne, lieve en kundige dames zijn waar het vast wel mee zal klikken dus ik geef het gewoon een tweede kans. Qua administratie en behulpzaamheid vond ik het verder namelijk wel een hele fijne ervaring! Maar dat gesprek moet nog komen, maar dat is dan wel verder alleen een formaliteit.

To-Do Lijstje - Wat moet ik nog doen voor komst van Baby Zusje?

De volgende alinea bevat een betaalde link

Ik moet wat kleine dingetjes nog in huis halen zoals een tweede stevige emmer, een paar verschoningskussen hoezen, een dienblad voor de kraamverzorgster en extra vitamine D en K voor de baby. Fos heeft geen vitamine K meer nodig dus dat heb ik niet standaard in huis. Wat ik ook nog moet bestellen of bij elkaar zien te scharrelen is een kraampakket. Ik heb een verzekering afgesloten waarbij dit niet in het pakket zat qua zorg. Ik heb gekeken hoe ik financieel uitkwam bij welke keuzes en maatschappijen en kwam tot de conclusie dat het zo prima was deze keer. Maar voor degene die volgend jaar een kindje zouden willen krijgen of er actief mee bezig gaan; ik heb gekeken naar de HEMA zorgverzekering waarbij je bij drie sterren, de uitgebreide kraamzorg vergoeding ontvang. Financieel zou die bij mij eruit hebben gekund qua kosten en baten, zeker omdat je een volledig kraampakket krijgt (wat je hoe dan ook toch moet hebben) en aanvullende producten. Denk hierbij aan een rompertje, sokjes, mutsje en broekje. Leuk dat ze dat als extraatje doen. De vergoeding die je krijgt voor aanvullende zorg maakt het natuurlijk aanlokkelijk, een rompertje is leuk maar daar betaal je je zorg niet van. Maar als ik dus opnieuw de keuze had moeten maken dan had ik gekeken naar deze versie.

Gordijnen ophangen, de laatste accessoires aan de muur laten bevestigen en de commode inruimen. Dat zijn van die dingen die gebeuren langzaamaan in de komende weken. De gordijnen van Karwei zijn inmiddels binnen, de zwarte jaloezieën die er hangen laten wij gewoon zoals het is, de ‘eland’ voor aan de muur (zó’n leuk ding!) is ook gearriveerd en ik weet welke foto ik in het laatste lijstje wil. Nu nog uitprinten, ook iets wat ik op mijn lijstje moet zetten. Verder heb ik veel al binnen van wat nodig is qua kleding, doeken, dekens, lakens, slaapzakken, hydrofielen en alle andere ongein. Ik moet alleen nog een aantal zaken even goed schoonmaken en prepareren voordat ze komt, items die van Fos zijn geweest. Zoals Fos zijn badje op hoge standaard, die willen wij de eerste weken toch weer graag gaan gebruiken. Er zit alleen stof op en is sinds de verhuizing niet meer aangeraakt. Ook moet ik de babywasjes gaan doen! Dat vind ik altijd een klusje maar wel een heel leuk klusje. Je kan je wasjes bij je huidige wasjes doen en elke keer een beetje maar ik vind het veel leuker als het ‘wasdag’ is en alles draait om haar spullen, haha. Ja, ik ben vreemd. Maar dat geeft mij plezier! Dus de kleding en alle doeken moeten nog een wasbeurt krijgen. Oh ja, ik moet nog even wasmiddel daarvoor halen! De allereerste was doe ik altijd met Neutral wasmiddel. En ik moet nog een extra thermometer kopen voor de baby, aangezien die van mij niet hetzelfde mag zijn als die van haar. Oh! En een extra potje alcohol en watjes.

De box opzetten. Maar dat is wel iets wat pas hoeft na week 37 want dat ding is voor nu alleen maar een sta in de weg. Wel is het een klusje dat ook nog gedaan moet worden dus hup, kom er maar bij!

Elise's Weekly Pictorama Maart 2018 #4 - Vakantie & Pasen!

Een nieuwe autostoel kopen voor in de nieuwe auto. Binnenkort kort de Opel Crossland – Brutus! – bij ons, en ook voor die auto willen wij graag autostoelen hebben. Maar welke? Ik moet daar nog eens even achteraan. Het systeem waar wij gebruik van moesten maken bij Hector is heel anders dan bij Brutus. Hector is namelijk 20 jaar oud, veel paste daar niet bij of in. Met de Crossland hebben wij natuurlijk veel meer keuze. Ik denk wel dat ik weer kies voor een systeem waarbij de maxi-cosi op een basis kan worden geklikt en wij volgend jaar – net zoals bij Fos – overstappen op een grotere autostoel. Ik vind het namelijk echt een uitkomst om een slapende baby niet te hoeven wekken en ik de maxi-cosi gewoon op de adapters van de kinderwagen kan klikken. Slaap maar lekker verder kleintje, geen reden om onnodig aan je te sjorren! Ik vond dat heel fijn in ieder geval.

Helemaal op het laatste, als het echt bijna zo ver is dan koop of huur ik alvast een aantal items, gewoon zodat Boris er niet achteraan hoeft in die eerste week. Vanwege de organisatie waar Boris bij werkt krijgen wij gratis een kolf-apparaat voor een paar weken, dat wil ik nu meteen weer vanaf het begin. Ook koop ik vast babyvoeding en heb ik de eerste babyflesjes van Dr. Brown al op de kip getikt. En er komen alvast weer tepelhoedjes in huis. Zo ben ik van alle markten thuis, heb ik geen stress en kan ik meteen handelen. Ik vind dat een heel geruststellende gedachte.

De tas der tassen, de ‘spoed’tas voor het geval dat ik naar het ziekenhuis wil of moet. Bij interesse wil ik daar trouwens wel een video over opnemen tegen die tijd? Ik pak hem vrij secuur in ondanks de grote kans dat ik hem niet nodig ga hebben. Ik ben voornemens weer thuis te bevallen en deze keer omdat ik het zelf wil, haha. Maar ik pak absoluut wel een goede tas in voor het geval dat, zal je net zien dat ik deze keer thuis wil bevallen maar dat ik naar het ziekenhuis moet..

De geboortekaartjes zijn eigenlijk helemaal klaar en af. Wellicht nog een andere bijbeltekst maar ik denk dat wij er wel over uit zijn. De eerste enveloppen komen binnenkort onze kant op zodat ik die tijdens mijn verlof kan beschrijven met adressen en beplakken met postzegels. Ik moet ook de adreslijst vanonder het stof halen, veel veranderd in de afgelopen jaren qua mensen en de huidige behuizingen!

Volgens mij is dat ’em. Valt best mee he? Eigenlijk nog veel laatste items kopen, hier en daar wat groters installeren maar dan houdt het verder qua belangrijke zaken wel op. Of hebben jullie nog dingen waarvan je denkt dat ik dat wellicht nog niet heb gedaan of misschien ben vergeten?

Liefs,

Elise Joanne