DSC 0257 1024x678 - Tips voor nuttige en/of leuke kraamcadeaus!

Een kraamcadeau, wat is nou echt handig om te krijgen en dus te geven? Hier zullen de meningen over verschillen maar ik had zeker items die ik enorm waardevol vond om te krijgen. Algemene tips van mij voor jou, wellicht staat er een vriendin op springen en weet je nu wat je kan geven!

Sowieso is hulp in de uitzetlijst erg handig, wel belangrijk om van te voren even te pijlen wat er nog nodig is, zeker als het stel/moeder in kwestie al een kindje heeft. Grote kans dat veel al in huis is. De babyuitzetlijst is ook handig om te checken, zo weet je wat een nieuwbakken ouder vaak nodig heeft.

Als eerste vond ik een ‘duurder’ cadeau erg fijn om te krijgen. Iets wat vaak met een groepje of door grootouders cadeau wordt gedaan. Daar enkele voorbeelden van!

Een draagdoek of een draagzak zijn vrij prijzige dingen – al dan niet afhankelijk van het merk – en de meeste nieuwbakken mama’s vinden het fijn om de handen vrij te hebben als die kleine alleen maar op je wil plakken. Een bijdrage hierin is altijd welkom mijn inziens.

Lees hier ook; babyuitzet, wat vond ik nou wel en echt niet handig?

Dat geldt ook voor een kinderwagen. Rib uit je lijf! Zelfs als je ze tweedehands koopt. Maar oh zo fijn, zeker als de kleine spruit nergens anders in te willen slapen dán in de ‘bak’ van de wandelwagen (wat bij Fos het geval was..). Hierin is een bijdrage ook zeer welkom. Een kinderwagen is toch best een must zelfs als je een draagdoek/zak voorhanden hebt. De keuze is aan de ouders welke ze willen maar een financiële gift ten behoeve van eentje is altijd prettig.

Een babyfoon, ook zoiets! Een heel praktisch ding om te hebben maar kan heel duur zijn, zeker als je er eentje wil met ‘nightvision’ en camera. Ook hierbij is het logisch dat je checkt bij de ouder in kwestie of zij er überhaupt een willen maar de meeste toch wel. Ik vond het fijn te kunnen kijken wat er aan de hand was (‘ademt ‘ie nog wel?!’) maar ook om te checken of het nodig is dat ik op het gejammer uit de slaapkamer af kom. He, liever lui dan moe! Zonder gein; wij vonden het heel prettig om een goede babyfoon te hebben mét camera en de prijs is daar ook naar. Goed cadeau om te overwegen!

Een mooi boxkleed of muziekmobiel, die krengen zijn ook behoorlijk prijzig. En als je bent zoals ik dan moet het perfect passen bij de rest van het huis en de stijl die al gecreëerd is. Een cadeau hoeft niet altijd énorm nuttig te zijn hoewel ik een boxkleed zelf een must vind. Want ik vind een box een absolute must dus hieraan kan je ook denken met een bijdrage.

De kleinere items en cadeautjes zijn natuurlijk ook heel welkom, je hoeft echt geen zak met geld over de balk te gooien voor een fijn en passend cadeau. Hierbij die tips!

Kleertjes zijn vaak welkom bij veel nieuwbakken moeders, je kan bijna niet genoeg rompertjes hebben! Maar check dat wel even bij de moeder in kwestie, want deze moeder wilde juist liever géén kleertjes (die kocht ik zelf, haha). Ik weet wel dat vele vrouwen hier anders over denken, die vonden kleren inslaan een vrij prijzige aangelegenheid voor iets wat vrij kort wordt gedragen. Dan is een helpend handje om de voorraad aan te vullen wel net zo fijn. Wat ik een handig item vond was bijvoorbeeld een zonnehoedje of babypetje. Van die stukken die je zelf niet meteen koopt maar wel handig zijn om te gebruiken. Of warme babyslofjes in de winter, lóve zulke schattige dingen! Houd rekening met het seizoen van geboorte in ieder geval.

Luiers, met stipt op numero uno! Luiers heb je toch nodig (of ze moeten kiezen voor wasbaar, dan is het een ander verhaal) en het liefste al in maatje twee of drie want daar zit de kleine zo aan. Check even het merk naar voorkeur zodra je de babykamer in aanbouw bewondert, vaak ligt er al een pak met merk naar wens in één van de lades.

Hydrofiele doeken, je kan er eigenlijk nooit genoeg van hebben. Ik had er voor Hazel en Fos een stuk of dertig en zelfs die zaten op een gegeven moment állemaal in de was. Je gebruikt ze óveral voor! Ik vond de ‘normale’ erg fijn maar ook zeker de grotere versies die je kan gebruiken als lekker dekentje op hete dagen, doek rond jezelf bij borstvoeding (indien je dat prettig vindt en dat vond ik wel) en/of bij het badderen. Die kleinere waren niet fijn qua formaat bij het poedelen dan had je er altijd meerdere nodig.

Een ‘washand’ voor het douchen; mocht de ouder in kwestie geen bad hebben of liever met de kleine gaan douchen is dit een handig item. Ik werd onzeker van douchen met de kinderen, ik was als de dood om ze te laten vallen. Ja, echt. Zo’n ‘glove’ hielp mij zekerder te zijn en durfde ik eindelijk onder de warme straal te gaan staan met wriemelige worm in mijn handen.

Verzorging! Ook hierbij – ondanks dat ik enorm in herhaling val – check bij de ouders wat zij gaan willen gebruiken. Misschien zweert de moeder in kwestie bij voorbaat al bij Zwitsal of juist hélemaal niet. Mijn ervaring is dat je met de meer natuurlijke merken zonder enorm sterke geur of parfum, goed zit. Denk hierbij aan Naïf bijvoorbeeld, ik wilde lange tijd niks anders in ieder geval. Mooie producten om cadeau te doen!

En het is ook leuk om na te denken over de ouders en niet alleen over de baby die er is. Een cadeaubon voor een etentje zodra zij er aan toe zijn (check even de datum, zorg dat hij minimaal een jaar geldig is!) een tijdschriftabonnement of welnessbon. Iets waar de moeder of vader zelf wat aan heeft (op termijn).

Gepersonaliseerde cadeaus vond ik ook altijd hartverwarmend. Een badcape met de naam van de spruit bijvoorbeeld, dat kon ik ook altijd erg waarderen. Het laat veel moeite zien namelijk.

Wil je tien hele specifieke cadeau’s om te geven? Dan heb ik die hier voor je uitgewerkt! Dat lijstje pak ik er zelf ook bij als iemand een baby krijgt, ik vond al deze items echt heel fijn om te hebben, te geven en te krijgen.

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel bevat een betaalde link