Stuur een jarige iets liefs 3 scaled - Tips voor een (jonge) jarige in deze tijd!

Zeker in deze tijd is jarig zijn wat lastig voor kinderen, ze kunnen immers niet hun feestje houden voor familie en vrienden zoals voorgaande jaren. Hilde heeft een aantal tips om iemand toch een feestelijke dag te bezorgen. Lees je mee?

Artikel door Hilde van Mourik van Kinderfeestjevoorjou.nl.

Stuur een jarige iets liefs!

Als ik de berichtgeving rondom PostNL mag geloven, zijn Nederlanders massaal kaartjes naar elkaar aan het sturen. Superlief! Ik denk dat het altijd belangrijk is om elkaar te laten weten dat je aan een ander denkt en dat je dat met een ‘simpel’ kaartje al kunt bereiken. In deze tijd is het extra fijn!

In mijn dagelijkse werk (ik ben juf en daarnaast ontwerp ik kinderfeestjes) merk ik hoe belangrijk het is om stil te staan bij de verjaardag van kinderen. Neem je eigen kind of je eigen ervaring van vroeger maar als voorbeeld. Kinderen kijken enorm uit naar hun verjaardag en genieten van alle aandacht. Wat fijn als we ze dat gevoel kunnen blijven geven! Wat kun je doen?

Iets leuks of liefs sturen

Om de jarige toch een feestgevoel te geven kun je natuurlijk altijd een persoonlijk kaartje, een berichtje of een videoboodschap sturen. Als je zelf kinderen hebt, vinden ze het misschien wel heel leuk om zelf een kaartje te maken voor hun vriendje/vriendinnetje, nichtje/neefje, etc. Daarnaast zijn er in deze digitale wereld zoveel mogelijkheden om met elkaar contact te hebben. Spreek een leuke boodschap in, zing een verjaardagslied of maak een grappig filmpje met elkaar voor de jarige. Je kunt natuurlijk ook videobellen en een stukje verjaardag ‘live’ met elkaar te vieren.

Speurtocht door het huis (of de tuin)

Wil je het heel origineel aanpakken? Zet dan een (mini)speurtocht uit in de omgeving van de jarige, in de tuin of laat de overige bewoners thuis de speurtocht in het huis uitzetten als het bijvoorbeeld slecht weer is. Geef als cadeautje een briefje of pakketje met de eerste aanwijzing. Uiteindelijk zal de jarige bij het cadeautje aankomen. Deze speurtocht kun je nog leuker maken door extra opdrachten toe te voegen.

Bezorg iets lekkers

Wat is nou een verjaardag zonder taart of iets anders lekkers? Koop of bak iets feestelijks, pak het mooi in en bezorg het op de stoep. Nu bedenk ik me dat dit natuurlijk ook in andere gevallen enorm leuk is om te doen. Vorige week miste mijn zoontje zijn nichtjes zo ontzettend dat we samen een pakketje maakten met lekkere dingetjes en een lief kaartje. Niet omdat ze jarig waren, maar om toch iets te kunnen doen met het gevoel van ‘missen’.

Een pakketje door de brievenbus

Afgelopen weken hadden wij nogal wat jarige kinderen in onze omgeving die we in het zonnetje wilden zetten. Sommigen dichtbij en anderen wat verder weg. In alle gevallen was er één criterium: het pakketje moet door de brievenbus passen. Nu besteed ik graag aandacht aan inpakken en doe daar graag iets extra’s bij. Wat is budgetvriendelijk, leuk om te krijgen en compact qua formaat?

– Een leesboekjes of een puzzelboekje
– Een kaartspelletje of dobbelspelletje
– Een feestpakketje met ballonnen, confetti, toeters, etc.
– Creatieve cadeautjes zoals een mini-bouwsetje, stickers of een DIY-setje om bijvoorbeeld een armbandje te maken

Ik hoop dat we voor alle kinderen in onze omgeving iets leuks kunnen doen, zodat ze zich op hun verjaardag ook echt jarig voelen! Dat kan op één van deze manieren zijn, maar wellicht heb jij wel een ander superleuk idee. Laat het vooral weten! Ik ben benieuwd!

Groetjes,

Hilde

Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan zeker even op de website van Hilde!