avw - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!
DSC 0701 4928x3264 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

Typisch jongensspeelgoed, typisch meisjesspeelgoed, wat betekent dat eigenlijk? Ik denk dat men onderhand wel weet dat ik niet perse genderneutraal ben (check Hazel haar kamer en kleding maar eens, haha), maar als het aankomt op voorkeur met speelgoed ben ik zo neutraal als het kan. Speelgoed is universeel, speelgoed is neutraal. Dus Fos kreeg een geweldige leuk roze picknickmandje van VTech als aanvulling op zijn keukentje. En wij mogen er vandaag een ander meisje óf jongetje ook blij mee maken!

DSC 0657 3264x4928 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

Ik was een echt ‘meisjesmeisjes’ vroeger en toch speelde ik graag met blokken en ravotte ik in de modder. Bomen klimmen? Ja graag! Over het algemeen wil ik Fos wel in meer donkere kleuren hullen als het gaat om kleding en Hazel in meer roze-tinten. Ach, daar is helemaal niks mis mee. Maar Fos heeft ook een Elsa tandenborstel – die hij zelf uitkoos, vond hij toch echt de mooiste – en Hazel kan met alle speelgoed van haar grote broer spelen straks. Van motors tot vrachtwagens en van blokken tot klei en kleurpotloden. Speelgoed is voor ieder kind, zij zien niet wanneer de grenzen van hun geslacht stopt in speelgoed. En dat is maar goed ook, lekker laten spelen!

DSC 0640 3264x4928 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

Fos is dól op zijn lieve baby die hij rond duwt in zijn eigen poppenwagen op de opvang, hij houdt van koken en vindt de kleur roze het allermooiste. En koken? Eten verzamelen? Pizza maken? Dat is nou écht het einde vindt hij, haha. Dus het nieuwste stuk speelgoed van VTech het súper leuke en schattige picknickmandje is dus ook het absolute einde. Ik verraste Fos er vorige week mee en hij heeft er elke dag uren mee gespeeld.

DSC 0595 4928x3264 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

DSC 0600 4928x3264 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

DSC 0606 4928x3264 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

DSC 0652 3264x4928 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

Het VTech Speelpret Picknickset bevat een roze mandje met allerlei bordjes, bestek en bekertjes. De bordjes bevatten rondjes, cirkeltjes en driehoekjes. Zo kan je kindje al spelenderwijs leren waar welke vorm moet. En dat is perfect voor de leeftijd waar Fos nu in zit. Wij zijn al bezig met kleuren en getallen maar vormen waren nog wat nieuw voor ons. En ook best lastig zo blijkt dus oefening is goed. Fos maakt een bordje voor ons en voor zichzelf en weet nu precies waar hij welk vormpje moet doen. De boterham met kaan in het vierkantje, de taart in de driehoek en de sinaasappel in het rondje.

DSC 0670 4928x3264 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

DSC 0690 3264x4928 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

En VTech zou VTech niet zijn als zij niet ook leuke muziekjes en handig gesproken instructies zouden leveren bij het speelgoed, haha. Als je op de vlinder drukt dan krijg je muziek te horen en krijg je vragen te horen. Zij zingt en spreekt je toe of je kindje een bepaalde vorm in het bordje kan leggen. En hij bevat ook fijne standen voor de ouders; regelbaar volume en een uit stand. En VTech speelgoed is niet kapot te krijgen, hoera!

Het desgin is vrolijk, lief en enthousiasmerend. Je krijgt 30 melodietjes om naar te luisteren, 14 accessoires en 2 speelstanden. En als je Fos zo ziet aan zijn eigen picknicktafel met zijn picknickmandje dan smelt toch je hart? De mijne wel!

DSC 0738 3264x4928 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

DSC 0664 3264x4928 - Roze speelgoed voor meisjes? Welnee!

Als VTech ambassadeur zijn mijn kinderen gezegend met prachtig speelgoed van een geweldig educatief merk. Daar ben ik enorm blij mee, ik ben vereerd en trots op deze samenwerking. Maar wat ik ook erg fijn vind is andere mensen blij maken met hetgeen mijn kinderen ook mogen krijgen. Dus Fos en ik geven een setje weg aan jouw zoon of dochter (of aan die van je vriendin!). Doe je mee?

Geef hieronder aan dat je graag deze picknickmand zou willen winnen en laat een geldige e-mail voor mij achter om je naderhand op te kunnen mailen. Wij zullen verder niks doen met je e-mailadres, puur om te zorgen dat wij je adres krijgen ter versturing van het cadeau. De winactie zal precies een week lopen en in de dagen daarna krijgt de winnaar of winnares van mij een mailtje.

Het Picknicksetje heeft een adviesprijs van €26,95 en is o.a te koop bij Bol.com.

Heel veel succes en liefs,

Elise Joanne