shutterstock 250745014 5679x3786 - Nieuwe Vol Verwachting: Louise stelt zich voor!

Veel van jullie hebben heel trouw de verhalen van Anna gevolgd, zij schreef over het onderwerp ongewenste kinderloosheid en weg in de medische wereld. Anna d’r verhaal heeft een prachtig einde gekregen; zij is onlangs bevallen van een gezonde zoon. Geweldig nieuws! Zij zal ons af en toe op de hoogte blijven houden hoe het nu met haar en de kleine man gaat. Louise mailde mij dat zij de verhalen van Anna graag las, want ook zij en haar man zitten in hetzelfde traject. Zij kunnen niet op een natuurlijke wijze een kindje krijgen. Vanaf deze week neemt Louise het stokje van Anna over en zij stelt zich in dit artikel graag voor.

Louise stelt zich in dit artikel voor en zal de komende tijd, om de paar weken, vertellen hoe het nu is en waar zij mee te maken krijgen binnen de medische wereld. Ik vind het erg mooi dat ook zij wil vertellen hoe het er aan toe gaat, ik kan dat simpelweg niet. Maar ook dit onderwerp moet absoluut plaats blijven krijgen op mijn website, er zijn zoveel vrouwen die herkenning zoeken maar dat niet vinden in hun directe omgeving. Hopelijk kan ook Louise die gewenste hart onder de riem én die herkenning geven bij het delen van haar verhaal. Laten wij haar allen welkom heten! 

Louise vertelt – Deel 1

Toen wij besloten om voor een zwangerschap en dus kindje te gaan, brak er een spannende en leuke tijd aan. Langzaam aan verliep niet alles zoals je hoopt en uiteindelijk zijn wij bij de voortplantingspoli gekomen in het ziekenhuis en volgen wij een fertiliteitstraject. Een traject vol met hoop, onzekerheid, afwachting, teleurstelling, blijdschap, pieken en dalen. Genoeg om over te schrijven en Elise geeft mij het podium om dit met jullie te delen. De komende tijd zal ik jullie meenemen vanaf het begin (tot hopelijk het eind).

Voor nu eerst even een voorstelrondje. Ik ben Louise, 28 jaar en ik woon in Duiven. Vanaf mijn tienerjaren heb ik al een relatie met de man waarmee ik hoop ooit kinderen te mogen krijgen. Dat die wens er bij ons allebei zit is altijd duidelijk geweest, maar is voor lange tijd toekomstmuziek geweest.

Toen wij een aantal jaar geleden gingen samenwonen namen de gesprekken over kinderen een serieuzere wending. Wij waren het er over eens dat er eerst gewerkt moest worden aan een stabiel en sterk leven. Een vast contract – financiële zekerheid – stond bovenaan. Nooit gedacht dat dit in een paar maanden tijd allemaal geregeld was. Ineens konden wij alles afvinken.

Doordat ik chronisch ziek ben slik ik verschillende medicijnen. Medicatie waarvan ik weet dat het (een nadelig) effect kan hebben op een baby tijdens een zwangerschap. Het is voor ons nooit een optie geweest om ‘gewoon’ te stoppen met anticonceptie en af te wachten. Ik wilde eerst goed uitzoeken wat wel en niet veilig was en dan pas actie ondernemen.

En zo zat ik in september 2016 bij mijn huisarts en vertelde ik over onze kinderwens. Ik werd door gestuurd naar de POP-poli in het ziekenhuis. Daar zijn de gynaecologen gespecialiseerd in medicatie tijdens zwangerschappen. De beste mensen om mijn lijstje met medicatie aan voor te leggen dus.

Van alle medicatie die ik slik, bleek er één echt schadelijk te zijn voor een foetus en van één middel was te weinig bekend óf en wat voor een effect het zal hebben. Er was voor mij geen twijfel mogelijk, ik besloot per direct met beide te stoppen. Ook stopte ik met de anticonceptiepil zodat mijn eigen cyclus vast op gang kon komen, maar wij gingen over op condooms omdat het een paar maanden zou duren voor de schadelijke stoffen van die medicatie uit mijn lijf zou zijn.

Een nieuw jaar brak aan, maar dat bovenstaande alleen nog maar het begin was van een heel ziekenhuistraject, wisten wij toen nog niet. Ik neem jullie de komende maanden mee in mijn verhaal en hoop dat het herkenning zal geven. Samen staan we sterk.

Liefs,

Louise

Over twee weken gaan we verder met Louise en zal zij beginnen te vertellen hoe en waarom zij de medische wereld zijn binnengestapt.

Louise schrijft onder een andere naam dan haar eigen wegens privacyredenen. Mocht je contact willen leggen met Louise buiten de reacties hieronder om kan je mij mailen.

Lees hier Anna’s verhalen omtrent haar weg naar een kindje

Lees hier Vol verwachting – Deel 1
Lees hier Vol Verwachting – Deel 2
Lees hier Vol Verwachting – Deel 3
Lees hier Vol Verwachting – Deel 4
Lees hier Vol Verwachting – Deel 5
Lees hier Vol Verwachting – Deel 6
Lees hier Vol Verwachting – Deel 7
Lees hier Vol Verwachting – Deel 8
Lees hier Vol Verwachting – Deel 9