DSC 0724 4928x3264 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

Ik koop eigenlijk elk jaar voor de kinderen (voorheen alleen Fos natuurlijk, nu ook Hazel), een kerstoutfit. Niet iets decadents maar een outfit die comfortabel zit maar wel heel leuk is. Vaak een vrolijke trui, een mooie broek erbij en gaan met die banaan! Dit jaar heb ik voor Fos een geweldige leuke trui besteld en voor Hazel een jurkje en het meest schattige exemplaar voor op een broekje, een trui met een sneeuwpop erop. Om bij weg te smelten! Ook zat er bij de bestelling Hazel’s eerste echte ‘schoentjes’ voor als ze ouder is en wat algemene items. Kijk je mee?

DSC 0675 4928x3264 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

Alle items komen bij Schattigebabykleertjes.nl vandaan, daar mocht ik een bestelling plaatsen. Zij verkopen een scala aan merken, van Tumble ‘n Dry tot Name it en Noppies, Imps & Elfs en Happy Horse. De keuze is reuze in ieder geval! De meeste items die ik heb besteld zijn van Name it, een merk dat ik leerde kennen toen de V&D nog bestond. Toen ik zwanger was van Fos kocht ik best wat items van dit merk; betaalbaar en goede kwaliteit. Voor de beeldvorming; alles voor Hazel is in maat 74 en voor Fos in maat 98. Fos heeft namelijk hier en daar maat 104 maar dat kan nog wel eens te ruim zitten en hij moet het nu al aankunnen. Kerst is immers al over een aantal weken en zonde om kleding dan pas te dragen! Alles zit dan ook heel goed maar niet te krap. Fos is net geen meter en weegt 14 kilo.

Als eerste de items voor Fos!

DSC 0688 4928x3264 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

DSC 0691 4928x3264 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

Ik wilde voor hem een mooie nieuwe spijkerbroek want hij heeft er nog maar eentje en die begint een beetje slordig eruit te zien. Een donkerblauwe, dat vind ik altijd mooi staan. Daar kan namelijk ook alles op, past bij vrijwel elke trui en sweater die hij heeft. Zolang het een rekbare spijkerbroek is zit het ook comfortabel en staat het altijd goed. Ik vond de juiste in deze van Name it, de Theo Mabogo jeans die €26,99 kost. Aan de prijzige kant voor een spijkerbroek vind ik maar dit is er wel eentje waar hij heel de winter mee kan doen, dus top! Dit is dus een item die hij aan kan met kerst, met zijn nieuwe trui maar ook gewoon het hele seizoen nog.

DSC 0680 3264x4928 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

DSC 0686 4928x3264 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

En dan dé kersttrui! Ik zag er eentje met rendieren van Name it en eentje met sneeuwpoppen. Die schreeuwde echt ‘kerst!’ maar ik vind Fos blauw zo goed staan en degene met rendieren is donkerblauw met gouden beestjes. Past super op zijn nieuwe broek en kan ik hem ook gewoon aantrekken de weken voor en na kerst, daar doe ik niet moeilijk over. Zelf ben ik ook al in de kerstsferen vanaf november dus mijn kinderen ook, haha. De rendierentrui kost €12,99 en dat is een heel prima prijsje!

DSC 0730 3264x4928 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

Voor Hazel heb ik expres twee outfitjes, omdat zij nog wel eens wat terug kan geven en ik wellicht niet de tijd heb tussendoor wasjes te draaien. Als eerste echt een geweldige kerstrui, heerlijk Amerikaans! Fos had als baby ook altijd zo’n trui aan met kerst en hij was echt om op te vreten zo lief. Voor Hazel een helderrood exemplaar met een sneeuwpop. Hij is wat breder en bevat knoopjes aan de zijkant. Ook deze sneeuwpoptrui is van Name it en kost €14,99.

DSC 0720 3264x4928 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

DSC 0721 4928x3264 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

Dan het jurkje, echt een heel leuk exemplaar! Ik wilde eerst de bordeauxrode versie maar ik was net te laat, toen ik bestelde was maat 74 er niet meer en ik wilde niet het risico lopen dat maat 68 te klein zou zijn. Dat is maar goed geweest ook, maat 74 zit perfect. Het is dus de donkerblauwe geworden en die vind ik bijna net zo leuk dus helemaal prima. Hij bevat allemaal gouden sterrentekens en kan je ook gewoon los van de kerstdagen aantrekken. Rode maillot eronder (of een toffe roestbruine!) en gaan met die banaan. Deze ‘Fristar’ van Name it kost €19,99.

DSC 0673 4928x3264 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

DSC 0675 4928x3264 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

Dan de schoentjes voor Hazel van het merk Lodger, absoluut een toonaangevend merk als het gaat om een baby’s eerste ‘schoeisel’. Het is niet echt een schoentje, échte schoenen laat ik Hazel voor zeker een jaar nog niet dragen omdat dit beter is voor haar voetjes. Het is meer een stevig slofje van echt leer, lekker voor als ze gaat kruipen en langs de bank gaat staan als ze wat ouder is. Ik bestelde deze slofjes dan ook in maat 6 tot 12 maanden. Ze is een flinke tante maar is wel gemiddeld qua groei met handen en voetjes. Fos had enorme kolenschoppen als baby, Hazel is wat dat betreft echt een meisje, haha. Ik wilde ze eerst in een donkerblauwe kleur maar die waren er helaas niet meer en toen spotte ik de cognac, perfectie! De Lodger slofjes ‘cognac’ kosten €37,99 en dat is een behoorlijk bedrag. Zelf vind ik goed schoeisel echt heel belangrijk en dan kijk ik wat minder naar de prijs.

DSC 0714 4928x3264 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

DSC 0716 4928x3264 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

Ik spotte dit boxpakje van Noppies en was meteen verliefd. Ik vind Noppies een heel leuk merk, kwaliteit en enorm sterk. Wel vind ik het een prettig babymerk maar als ze uit die ‘ielige babyfase’ zijn dan kijk ik toch liever naar andere merken. Boxpakjes zijn altijd een succes, Hazel slaapt daar graag in maar ook op de dagen dat ze lekker thuis is doe ik haar vaker een pakje aan. Hij is zacht, elastisch en bevat geen voetjes. Als kleine baby vind ik voetjes aan pakjes geen probleem, als ze groter worden is dan net even wat minder praktisch, vaak zit het dan niet meer naar verhouding. Dit gele pakje van Noppies kost €22,99.

DSC 0743 3264x4928 2 - Nieuwe (Kerst)kleding voor Fos & Hazel!

Als laatste echt hele leuke sokken! Zulke sokken had ik voor Hazel ook al een paar keer gescoord via Next Direct; sokjes met een randje erboven zodat het net een soort ‘koppie’ van een diertje lijkt. Echt te schattig. Een setje van drie, eentje wit, lichtroze en rood in maat 68/74. Dit setje kost €8,99.

Dat was ‘m! Aanrader om even te kijken bij Schattigebabykleertjes.nl, ik kende ze niet en vind het aanbod aan diverse merken echt enorm. En ik heb weer een plek waar ik Name it kan scoren, nu ik weer een paar items in huis heb besef ik mij hoe fijn ik die kleding vind voor de kinderen. Kwaliteit versus prijs is enorm goed in verhouding namelijk. De items had ik een dag na bestelling al thuis, enorm snel. Daar kan menig Zalando, Zara en H&M nog een puntje aan zuigen..

Heb jij al kerstkleding voor de kinderen in huis?

Liefs,

Elise Joanne