DSC 1459 1024x678 - Nieuwe Invulboeken! Zwangerschap, Baby & Kraambezoek

Toen ik zwanger werd van dit meisje wilde ik weer alles vastleggen zoals ik met Fos heb gedaan. Elke week even iets schrijven over de afspraken bij de verloskundige, de symptomen, de schopjes en de echo’s. Ik wil dit soort informatie niet vergeten, met de kinderen later delen en ook houden als een soort naslagwerk. Met Fos had ik het bekende boek van Pauline Oud. Nu wilde ik echt iets anders, dezelfde vragen maar meer ruimte voor eigen aantekeningen maar ook iets dat minder ‘kinderlijk’ was vormgegeven. Ik heb het gevonden! Kijk je mee?

DSC 1457 1024x678 - Nieuwe Invulboeken! Zwangerschap, Baby & Kraambezoek

DSC 1512 1024x678 - Nieuwe Invulboeken! Zwangerschap, Baby & Kraambezoek

DSC 1490 1024x678 - Nieuwe Invulboeken! Zwangerschap, Baby & Kraambezoek

Ik kwam in contact met Marloes van Lifestyle2Love, die zag mijn vraag op Twitter waarin ik hulp vroeg aan andere mama’s. Ik wilde dus een ander invulboek tijdens mijn zwangerschap dan die van Pauline Oud, eentje die elegant, volwassen en ook recht toe recht aan was. Niet te veel quotes, poespas of onzinnige teksten. Marloes gaf aan dat er in haar webshop invulboeken zouden arriveren en of ik deze wilde ontvangen. Na het zien van enkele foto’s was ik meteen enorm enthousiast en heb de boeken een tijdje geleden binnen gekregen. Wat een leuke dingen!

DSC 1463 1024x678 - Nieuwe Invulboeken! Zwangerschap, Baby & Kraambezoek

DSC 1474 1024x678 - Nieuwe Invulboeken! Zwangerschap, Baby & Kraambezoek

DSC 1504 1024x678 - Nieuwe Invulboeken! Zwangerschap, Baby & Kraambezoek

DSC 1482 1024x678 - Nieuwe Invulboeken! Zwangerschap, Baby & Kraambezoek

DSC 1478 1024x678 - Nieuwe Invulboeken! Zwangerschap, Baby & Kraambezoek

Ik heb hier de ‘Zwanger – 9 maanden dagboek‘, ‘Kraambezoek – de mooiste wensen voor mij‘, en de ‘Baby – mijn eerste jaar‘ boeken. Zoals de titels aangeven kan je deze dus gebruiken vanaf 6 weken zwangerschap tot en met het eerste levensjaar van je kindje. Ik heb nog maar één boek natuurlijk deels in kunnen vullen, dat is het zwangerschapsboek en ik vind het heel prettig werken. Je hebt hier en daar dezelfde soort vragen, afhankelijk van de weken waarin je zit. Ik vond bij Pauline Oud soms de vragen zó vreemd, dan kwam ik ergens in het derde trimester de vraag tegen of ik al wist of het er ééntje werd of het een meerlingenzwangerschap was. Nou, toen brak mijn klomp, wat ouderwets. Dat heb ik bij dit boek gelukkig niet, alle vragen zijn logisch, leuk en kloppen. Maar je hebt ook witte pagina’s waar je foto’s van je echo’s of andere zaken kan plakken en het kan versieren of beschrijven zoals je wil. Ben jij iemand die gek is op Bullet Journaling? Dan kan je natuurlijk die pagina’s versieren zoals je wenst. Er staan om de twee weken vragen, dus niet bij elke week. Dat vind ik niet storend, ik combineer de vragen gewoon en gebruik de blanco pagina’s voor informatie over de andere week. Je kan per die twee weken aangeven welke gevoelens of emoties bij die week horen door steekwoorden te omcirkelen. Die woorden zijn niet altijd even goed passend moet ik zeggen, ik had graag ‘kapot’, ‘bandenpijn’, ‘hormonaal’ en dat soort perikelen ook wel aan willen cirkelen, haha. Maar dat beschrijven wij dan maar ergens anders.

Het kraamboek bevat veelal dezelfde vragen – logischerwijs! – die de gasten kunnen invullen, enorm leuk. Ik ga hem tegen die tijd op tafel leggen en mijzelf dwingen niet te vergeten men te vragen hem in te vullen. Toch leuk om te hebben naderhand, alleen al voor jezelf als ouders en na te gaan met wie je toen bevriend was en wie er eigenlijk allemaal langskwamen. Oh, en wie wat gaven.. ik heb dat bij Fos zo enorm slecht bijgehouden dat ik echt de kluts kwijt was, haha. En in het babyboek kan je de bekende vragen wanneer de tandjes, de eerste stapjes, de eerste griepjes en snotneuzen en lachjes kwamen neerzetten. Wat ik een enorm pluspunt vind is dat ook hier weer veel ruimte is om zelf je eigen ervaringen op te schrijven maar ook dat er lijstjes staan om – bijvoorbeeld de tandjes op te schrijven. Niet één plek met één lijntje maar een scala aan lijntjes waar je telkens de datum neer kan pennen met het resultaat daarachter.

DSC 1512 1024x678 - Nieuwe Invulboeken! Zwangerschap, Baby & Kraambezoek

De boeken zijn strak, licht romantisch, duidelijk, simpel en toch heel elegant. Ik houd er van, precies de stijl die ik zocht! Ik raad ze enorm aan, het zijn echt mooie boeken die mooi staan en waar je goed je ei in kwijt kan. Met zorg, aandacht en liefde bedacht/gemaakt, dat merk je.

Op de website van Lifestyle2Love kan je meer foto’s vinden van de binnenkant zodat je kan bepalen of dit iets voor je is. Elk boek kost €24,95 per stuk en wanneer je er meerdere tegelijk besteld (dus het kraamboek en het babyboek in één bestelling) dan krijg je korting. Sowieso heeft Marloes in haar webshop hele leuke andere items; bijtringen, houten blokken, wagenspanners etc. Van alles dus! Ik zou even een kijkje nemen.

Liefs,

Elise Joanne