DSC 0043 800x530 - De leukste activiteiten & tripjes voor (jonge) kinderen tijdens de vakantie!

Het is zomer, de meeste mensen hebben vakantie en pakken de spullen om naar een warm land te vertrekken. Of misschien blijf je wel lekker in Nederland met je kroost. Welke activiteiten zijn nou leuk om te ondernemen met je kinderen? Ik zocht het uit met behulp van hele leuke en gewaardeerde collega’s die boordevol tips over dit onderwerp hebben. Van leuke items om te knutselen, tot de leukste musea voor jonge kinderen en tips om die warme dagen door te komen. Oh, en ook aan de ouders met een klein budget is gedacht. Kijk je mee?

Hieronder kan je hele leuke tips vinden van andere bloggers, ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Deze mede-bloggers hebben namelijk kinderen in Fos zijn leeftijd maar ook veel ouder en alles daartussen. Velen schrijven over reizen, over knutselen en bakken met kinderen en over activiteiten die je kan ondernemen als gezin. Echte bronnen van inspiratie dus! En ik zette ze op een rijtje. De titel neemt je mee naar het directe artikel en de namen van de websites zal je naar de homepagina leiden zodat je zelf verder kan neuzen.

DSC 0208 800x530 1 - De leukste activiteiten & tripjes voor (jonge) kinderen tijdens de vakantie!

Pretparken & Musea 

Leukste Musea voor Jonge Kinderen

Zijn er eigenlijk leuke musea voor de kinderen en vooral voor de wat jongere guppies in het gezin? Jazeker! Linda van Mamaliefde zette ze op een rijtje. Een heel handig artikel die ik er zeker bij zal pakken als Fos net iets ouder is. Want dat musea saai en ongeschikt is voor (jonge) kinderen is dus hiermee volledig ontkracht. Linda vertelt je waar je naar toe kan!

Pretparken voor Peuters & Kleuters

Ik vroeg een tijdje geleden om de leukste parken en boerderijen om Fos een keer mee naar toe te nemen. Jullie kwamen met tientallen tips en dat zorgde ervoor dat dit een heel handig naslagwerk werd. De dames van Lady Lemonade maken het nog gemakkelijker want zij hebben de twaalf leukste pretparken om te bezoeken met de kleinste telgen voor je op een rij gezet, ik vind dit artikel dus erg handig! Van Sprookjeswonderland tot Oud Valkenveen, overal in Nederland is wel wat te vinden en Lady Lemonade zette het voor je op een rijtje.

Binnen- en buitenspeelplaatsen voor Peuters & Kleuters.

Ik scheef een artikel, zoals ik hierboven al zei, waarbij ik jullie als bezoekers en mede-mama’s om hulp vroeg. Ik zocht plekken om Fos mee naar toe te nemen, die geschikt zijn voor zijn leeftijd. Jullie kwamen toen met tientallen tips! Allerlei pretparken, speeltuinen en locaties waar je jonge kinderen mee naar toe kan nemen, in heel Nederland. Bekijk zeker even de reacties, daar staan alle tips heel mooi op een rijtje.

Nationaal Park de Alde Faenen

Een specifieke tip deze keer van Tikva van Gezinopreis. Deze locatie in Friesland is het jongste Nationaal Park van Nederland. Een hele mooie plek, en bijna unieke plek, om zo dichtbij de natuur te kunnen zijn met jonge kinderen. Ik ga hier zeker met Fos een keertje heen, super leuke tip vind ik dit.

Slider - De leukste activiteiten & tripjes voor (jonge) kinderen tijdens de vakantie!

Stedentrips met kinderen

Welke steden zijn het leukste?

Een stedentrip met kinderen? Is dat wel leuk voor ze, is dat wel verstandig? Welke landen en steden zijn dan aan te raden? Tikva van Gezinopreis heeft voor haar site 10 (!) steden bezocht met kinderen en heeft daarmee een heel handig naslagwerk gemaakt over dit onderwerp. Want stedentripjes met je kinderen ondernemen kan juist heel goed! De ene stad leent zich er alleen wat meer voor dan de andere. Tivka laat je zien welke aan te raden zijn.

Buitenactiviteiten bij warm weer

Wat te doen bij warm weer?

Het is warm, de mussen vallen van het dak. Wat te doen met je kinderen? Melissa van AllinMom schreef een handig artikel met 12 tips die jij er bij kan pakken als het weer zo ver is. Van zwemmen tot picknicken van watergevechten tot grotten bezoeken.

Wat neem je mee naar het strand?

Als je dan naar het strand gaat, welke dingen zijn dan verstandig en handig om mee te nemen? Sharon van Moeders.nu maakt het je gemakkelijk en zette het allemaal in een artikel voor je. En ja, haar tips gaan verder dan ‘zonnebrand meenemen’.

Binnenactiviteiten bij nat weer

Knutselen (met jonge kinderen)

Met Moederdag en Vaderdag heerlijk knutselen met je kinderen om je partner te verrassen is natuurlijk ontzettend leuk, maar niet alleen dan hoef je de verf uit de kast te trekken. En je zoon of dochter hoeft echt niet ‘ouder’ te zijn om leuk samen aan de slag te kunnen. Sowieso is samen kliederen aan de keukentafel ontzettend leuk. Linda van Mamaliefde heeft tips, tricks en advies over welke materialen het handigste zijn, wat de leukste dingen zijn om te maken en hoe je het beste heerlijk creatief kan zijn met jong grut.

De leukste activiteiten voor binnen

Is het een gure dag en zit iedereen maar sipjes binnen te wachten tot het eindelijk ophoudt met miezeren? Ik heb een hekel aan zulke dagen, het liefste ga ik naar buiten met Fos. Maar ook binnen kan je hele leuke dingen samen doen, zo blijkt uit het super grote artikel van VoormijnKleintje van Pauline. Zij bedacht 75 ideeën die je door die gure dag (of week) heen kan helpen en je toch een hele leuke tijd binnen kan hebben met je gezin. Zo gaat de dag toch nog snel en kan dat zonnetje je gestolen worden.

DSC 0052 800x530 - De leukste activiteiten & tripjes voor (jonge) kinderen tijdens de vakantie!

Activiteiten met een klein budget

Goedkope activiteiten met kinderen

Heb je niet zoveel te besteden maar wil je wel graag gevarieerd de vakantie met je kinderen doorkomen? Dan heeft Saskia van Kidseropuit een heel handig artikel voor je. Zij bedacht tien goedkope dingen om te kunnen doen of maken met je kinderen wat niet veel hoeft te kosten en wat toch ontzettend leuk is. Van verzamelen tot de meest uitgebreide stoepkrijtcreaties, zij zette het voor je op een rijtje.

Vakantiedagboek

Er zijn natuurlijk genoeg leuke en mooie vakantiedagboeken te koop, waar je met je kinderen in geuren en kleuren kan beschrijven hoe de zomervakantie was. Maar die kosten natuurlijk ook geld. Judith van Hip & Hot maakte een ontzettend leuk vakantiedagboek, een printable, die jij kan downloaden, uit kan printen en samen kan invullen. Je hoeft er niet voor op vakantie, ook de de dagen thuis kan je er in verwerken.

En als je kind zich dan toch nog verveelt, wat absoluut kan en ook heus wel eens mag (bevordert de creativiteit zo blijkt!) dan heet Sharon van Moeders.nu ook nog een artikel geschreven hoe je daar mee om kan gaan. Succes!

Dat was ’em! Hopelijk halen jullie hier net zoveel inspiratie uit als ik dat doe. Dank voor de artikelen lieve collega’s, goud waard!

Liefs,

Elise Joanne