Het begon met een belofte op 17 augustus 2012, werd aangevuld met de geboorte van een droom op 1 maart 2016 en de liefde vermenigvuldigt zich op 24 juni 2018. Het is tijd om het de wijde wereld in te gooien; Boris en ik mogen een tweede (b)engel verwachten aan het begin van de zomer!

Het begon met een belofte op 17 augustus 2012, werd aangevuld met de geboorte van een droom op 1 maart 2016 en de liefde vermenigvuldigt zich rond 24 juni 2018. Het is tijd om het de wijde wereld in te gooien; Boris en ik mogen een tweede (b)engel verwachten aan het begin van de zomer!

Poeh, het hoge woord is er dan eindelijk uit en wat voelt dat fijn! Het is ook best een geheim om elke dag met je mee te dragen en te doen alsof er niets aan de hand is. Want er is wel wat aan de hand! En eigenlijk denk je dat de hele wereld het wel aan je kan zien want voor je gevoel staat het op je voorhoofd geschreven. Of ben ik de enige?

Het voelt dan ook heel goed om te kunnen zeggen dat wij drie hele mooie echo’s hebben gehad, ik vandaag 11 weken en 2 dagen zwanger ben (zelfde wisseldag als met Fos, zo leuk!) en het goed gaat met mij gaat. Ik ben hormonaal, een stukje ronder, iets minder onzeker en heel erg gelukkig. En ik poep hem ook driehonderd kleuren van angst voor de laatste loodjes, de bevalling en de eerste paar maanden maar daar véél later meer over.

Het gaat goed met mij op een enorme dagelijkse vermoeidheid na. En de verhuizing heeft er enorm ingehakt, logisch ook. Wellicht verklaart dat deels waarom ik er niet altijd ben geweest de afgelopen weken. Door een verdrietig verlies in de tijd daarvoor schreef ik het ‘als het even anders gaat‘ artikel. Wellicht geeft ook dat enig uitleg zonder er teveel woorden voor nu aan vuil te maken. Want dit artikel staat in het teken van enorme blijdschap, van opluchting en dankbaarheid om het feit dat het nu wel goed gaat en ik dit artikel kan en mag schrijven.

Let's do this again! Welkom, Uk nummertje Twee

Over het hoe wat en het waar van de test, de eerste beelden van mij als zwangere (ja, een geheime vlog!) en natuurlijk artikelen over trimesters en updates komen ter zijner tijd er natuurlijk gewoon aan. Ik vond het heerlijk dat te delen tijdens de zwangerschap van Fos en kreeg zo ontzettend veel steun van andere zwangere, moeders en iedereen die mij tijdens die periode wilden volgen. Ik hoop nu weer jullie deelgenoot te maken van onze reis, eentje die ik heel spannend vind. Is het een jongetje of een meisje? Kies ik voor een uitgebreid onderzoek bij 12 weken? Hoe verloopt de 20-weken echo deze keer? Oef, die bevalling komt er ook weer aan. Wil ik opnieuw een cursus volgen? Deze keer toch aan zwangerschapszwemmen doen? Welke namen vind ik leuk?

Allemaal vragen lieve mensen! En ik ga ze hardop stellen want dat maakt het des te leuker.

Ik weet dat er bij mensen nu de vraagt opkomt hoe lang wij al bezig waren en die vraag beantwoord ik binnenkort. De dag na mijn positieve zwangerschapstest heb ik een artikel geschreven waarin dit verhaal beschreven staat en hoe wij erachter kwamen. Dat heb ik trouwens ook op beeld (verwacht heel veel tranen lieve mensen, jullie kennen mij).

And so it begins. Again.

Liefs,

Elise Joanne