IMG 6459 768x1024 - Hup, naar buiten!

Ik weet zeker dat het volgende niet alleen voor ons geldt; als de kinderen niet elke dag even naar buiten gaan dan word ik als moeder echt horendol. En zij ook. Hup, naar buiten en een frisse neus halen! Energie kwijt, rollebollen in de vallende blaadjes en genieten van de natuur.

IMG 6451 769x1024 - Hup, naar buiten!

En dat doen wij maar wat graag, vrijwel elk weekend zijn wij wel een aantal uur in het bos of een park te vinden. Heerlijk! Eikeltjes en blaadjes verzamelen, torretjes van dichtbij bekijken. Genieten van de geuren, kleuren en de rode neuzen naderhand neem je maar wat graag voor lief. Energie kwijt en met voldane gezichten naderhand op de bank ploffen met warme chocolademelk en Toy Story film voor de kinderen. Dát is voor ons een perfecte dag in het weekend.

IMG 6724 768x1024 - Hup, naar buiten!

De natuur is voor ons heel belangrijk, wij proberen ons steentje bij te dragen door afval te scheiden, minder plastic producten te kopen en goede doelen te steunen die zich inzetten voor het milieu. Verwarming lager, dikkere truien aan en minder lang douchen. Wij wonen in een gasvrije woning, en sorteren ons afval precies zoals het moet. Ik probeer rekening te houden met biologische boodschappen tijdens het bestellen en we eten vaker vegetarisch. Vlees komt geregeld van de slager en eieren zijn vrije-uitloopversies. Natuurlijk kan er nog meer, nog beter. Maar het begint bij jezelf en ik probeer, waar ik kan, keuzes te maken die ‘beter’ zijn en alsnog bij ons passen. Want de wereld waar wij onze kinderen op hebben gezet is de wereld die nog langer mee moet dan alleen onze generatie of die van hun.

Mijn partner Pampers heeft mij daarom gevraagd aandacht te leggen op een hele mooie en goede actie. Wie in de maand november twee pakken Pampers Pure koopt via Bol.com maakt de wereld – letterlijk – een stukje groener. Want voor elke aankoop van twee pakken Pampers Pure Protection, wordt er een boom geplant! Voor deze actie heeft Pampers de handen ineen geslagen met de stichting ‘One Tree Planted’, die zich inzet voor herbebossing over de hele wereld.

Elke boom doet er toe, elke boom is er simpelweg eentje meer. Herbebossing draagt bij aan een beter milieu, meer groen, meer zuurstof, een beter klimaat en hiermee dragen wij ons steentje bij. Want je wil niet alleen het beste voor je baby, voor je kind(eren) maar ook voor de wereld waarin zij groot mogen worden.

One Tree Planted is een non-profit organisatie die bomen plant over de hele wereld. Hun missie? Herbebossing van de planeet, one tree at a time. Ze werken samen met een wereldwijd netwerk van bomenplanters en 3 kwekers op lokaal niveau. Vrijwilligers en professionals werken nauw samen en de focus ligt op dit moment op de vier belangrijkste regio’s die baat hebben bij herbebossing; Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika.

DSC 0341 - Hup, naar buiten!

En waarom Pampers Pure Protection, nog los van deze actie? Het katoen wat Pampers gebruikt komt uit de Verenigde Staten en wordt op verantwoordelijke wijze geteeld. Het maakt tevens deel uit van het Cotton leads programma dat duurzaam onderzoek en kwaliteit promoot.

IMG 3102 4032x3024 1024x768 - Hup, naar buiten!

De Pampers Aqua Pure babydoekjes zijn ook gemaakt van biologisch katoen, de lotion bevat 99% water en de overige 1% herstelt de PH-waarde van je baby’s huidje. De doekjes zijn zacht maar stevig. Plakpoep? Tandenpoep? Er zit genoeg vocht in de doekjes dat dit geen probleem is. De verpakking van de luiers en de doekjes zijn 100% recyclebaar én geen productieafval beland op de stortplaats. 

IMG 6468 768x1024 - Hup, naar buiten!

Stappen in de juiste richting, en niet alleen iedere stap maar ook iedere boom telt. Help jij mee? De Pure luiers zijn hele fijne exemplaren. Mocht je normaliter een ander soort Pampers bestellen dan kan je wellicht deze maand kiezen voor de Pure Protection. Je hebt de gewenste droogheid van 12 uur zoals je van Pampers gewend bent, zachte randen voor de billen en het buikje en ook deze versie heeft een leuk printje. He, niet geheel onbelangrijk toch? Dat tezamen met hetgeen hierboven maakt de Pampers Pure luier dé om deze maand te kiezen.

Voor meer informatie over deze actie in samenwerking met One Tree Planted kan je hier kijken. Scoor hier je luier bij https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=35120&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fra%2Fkorting-op-pampers%2F59970%2F&name=korting%20op%20Pampers%20artikelen%20kopen%3F%20Kijk%20snel!">Pampers>">Bol.com!

Liefs,

Elise Joanne