Hoe gaat ons baby meisje heten?

Toen wij 13 weken zwanger waren van Fos vonden wij zijn naam op internet, op een of andere lijst met namen die BN’ers gaven aan hun kinderen. Wij openden die lijst meer om ons te vermaken en daar vonden wij wat wij niet hadden gedacht, de perfecte naam; Fos! Toen het een jongetje bleek waren wij dan ook erg blij, de naam hebben wij in ieder geval! Voor een meisje hebben wij nu 3 hele sterke opties maar ik bedacht mij dat ik het eigenlijk heel leuk vind om te horen wat jullie bij ons vinden passen.

De namen van Fos, uitleg en betekenis 

Ik moet dus wel eerlijk zijn, wij hebben drie namen en een daarvan gaat het hoogstwaarschijnlijk worden. Maar wellicht hebben jullie wel een optie waar wij nooit aan gedacht hebben en levert dat een concurrent op. Leuk! Wij hebben voor mijn gevoel elke lijst, elk boekje afgezocht op zoek naar suggesties maar wie weet heeft een van jullie er nog eentje die ons heel goed in de oren klinkt.

Er komt ergens in het laatste trimester een video waarin ik de jongensnamen die het logischerwijs niet zijn geworden en ook de meisjesnamen die het niet zijn geworden. Die ga ik dus nu niet benoemen, ook niet als voorbeeld. Maar wel hieronder elke voorwaarden waar de naam aan ‘moet’ voldoen. Althans, moet.. er zijn namen die wij leuk vinden die ook niet geheel voldoen aan dit lijstje hoor maar over het algemeen vaker wel dan niet.

1.Wij vinden Nederlandse namen of namen die op zijn Nederlands en Engels hetzelfde uitgesproken word een absolute must. Ja, ik ben best internationaal georiënteerd maar ik wil geen gehannes met namen waarbij ik constant moet zeggen hoe het wél uitgesproken dient te worden.

2. Wij zijn dol op ouderwetse of oud-Hollandse namen. Fos is daar een heel goed voorbeeld van. De een vindt dit een fantasienaam maar het is een hele ouderwetse Friese naam uit de jaren ’60, niks fantasie aan voor ons.

3. Namen die korter van stof zijn vinden wij vaak leuker. Niet altijd, maar het merendeel van onze keuzes is wat aan de kortere kant. Het hoeft dus niet per se hoor, langere opties mogen zeker gegeven worden!

4. Hij hoeft niet per se bij Fos te passen, dat is geen absolute must voor ons. Het liefst moet het niet een naam zijn die ermee rijmt, erop lijkt of die juist erg ‘vloekt’ met de naam Fos. Een naam als Anna is dus kort en ouderwets maar niet ‘uniek’ genoeg om bij Fos te passen. Dat is het nadeel als je een vrij unieke naam kiest, haha. Dat verpest je mogelijkheden voor een andere optie. Sowieso is Anna, een naam die ik prachtig vind, niet een optie en wel vanwege puntje vijf hieronder. En ons nichtje heet zo, haha.

5. Wij zullen hoogstwaarschijnlijk – en dit durf ik met grote zekerheid te zeggen – níet kiezen voor een populaire naam. Eentje die in de top 20 staat heeft gewoon niet onze voorkeur. Voor ons is dat zelfs een reden om die naam van het lijstje af te halen. Wij willen niet iets wat dan weer té vreemd is of vreemde blikken zal geven maar wel relatief uniek is.

Een naam als Liz zal het bijvoorbeeld niet worden. Ja, kort en krachtig en past absoluut goed bij Fos! Maar te populair voor ons. Noa klinkt ook erg leuk maar wederom relatief populair en niet ‘bijzonder’ genoeg om goed met Fos samen te gaan.

Dit is ook geen raadsessie maar een oprechte vraag of jullie opties voor ons hebben! Misschien hebben jullie inzichten die die van ons verbreden. Dat zou ik heel tof vinden!

Ik hoor het heel graag!

Liefs,

Elise Joanne