DSC 2185 800x530 - Hiep Hiep Hoera - Fos 1 Jaar!

‘Lieverd, je wordt vader..’. Zo begon ons avontuur bijna twee jaar geleden, met deze ene zin en een flinke handwas-sessie na voor de tiende keer op mijn tengels te hebben gepiest voor de zwangerschapstest. Negen maanden en drie dagen heb ik Fos gedragen. Op de vierde dag werd hij geboren na een korte bevalling in ons eigen huis. Vandaag is het zo ver; Hiep Hiep Hoera voor mijn zoon, want vandaag is hij jarig en vieren wij zijn eerste verjaardag!

Voor de beautylovers; om 15:00 zal er gewoon een review online komen. Ik kon deze dag natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een artikel over Fos’ zijn eerste verjaardag te publiceren ondanks dat het woensdag is en er normaal een review klaar staat.

DSC 7487 800x530 - Hiep Hiep Hoera - Fos 1 Jaar!

Het begon als een wens, bijna exact twee jaar geleden. Na lange gesprekken en veel nadenken overwon de emotionele hartenwens het van de ratio en begonnen wij als twee verliefde tieners aan ons doel; een kindje krijgen. Was het ons gegund? Zou het lukken? En zo ja, zou het dan een jongetje of een meisje worden? Welke naam zou hij of zij krijgen? Heeft hij papa’s neus of mama’s ogen? Zou hij jouw humor hebben of mijn ‘muzikaliteit’?

DSC 4977 1 800x530 - Hiep Hiep Hoera - Fos 1 Jaar!

Na een korte bevalling is het resultaat een prachtig, geweldig, heerlijk babbelend, rete-slim, kneiterknap, super lief en ondeugend mannetje geworden met de mooiste naam die wij voor hem konden bedenken. Op dinsdag 1 maart 2016 om 16:15 werden wij ouders van Fos Elias Gijs en vandaag, precies een jaar geleden, vieren en genieten wij het feit dat hij al een jaar bij ons is.

Een jaar vol ups en downs, een jaar van vermoeidheid en tranen van frustratie, een jaar van schaterlachen en tranen van intense vreugde. Een jaar van vallen, opstaan en durven doen. Een jaar van onkunde, een jaar van kracht, een jaar van weergaloze liefde. Een jaar van zegeningen achter elkaar, een jaar van grote en kleine paniekmomenten, een jaar van ‘gaat dit ooit voorbij?!’ en een jaar van ‘laat de tijd stilstaan, het gaat te snel’.

DSC 2232 800x530 1 - Hiep Hiep Hoera - Fos 1 Jaar!

Waar hij 12 maanden geleden als een klein hummeltje in mijn armen lag te slapen is hij nu een grote bink die probeert te lopen en evenzo snel als een klein pasgeboren hertje, ook weer valt en het gewoon opnieuw probeert. Ik mis die tijd, die eerste maanden. Ik kon niet wachten tot ze voorbij waren, ik vond het aanvankelijk alleen maar zwaar, moeilijk en vermoeiend. Maar nu Fos geen kleine baby meer is maar een heuse echte dreumes huilt mijn hart een klein beetje, die fase krijg ik nooit meer terug. Zijn eerste jaar was het meest bijzondere jaar van mijn leven, zonder enige twijfel. Zoals hij valt en opstaat heb ik bijna dagelijks hetzelfde gedaan. Waar ik twijfelde aan mijzelf als moeder en die twijfels openlijk deelde, doe ik dat nu niet meer. Fouten maken mag, fouten maken gebeurt nou eenmaal en door die fouten word ik de moeder die ik wil zijn. Er is niemand voor wie ik meer liefde heb dan voor hem en vanuit die liefde handel ik elke dag. Ik weet nu dat dat genoeg is.

DSC 7717 800x530 - Hiep Hiep Hoera - Fos 1 Jaar!

Lieve Fos, lieve zoon; van harte gefeliciteerd met je eerste verjaardag. Dat er nog maar vele mogen volgen samen met snoezel in je handen, je vader aan je zijde en mijn vinger stevig vastgehouden in je knuistje.

Liefs,

Elise Joanne

Om 15:00 een tweede artikel.