DSC 2549 4928x3264 1024x678 - Hazel's traktatie voor de opvang - met knijpfruit & knuffeltje

Mijn allerliefste kleintje is één jaar geworden! En dat betekent natuurlijk ook trakteren op de opvang, want daar mag ze een paar keer per week vertoeven. Ik steek er altijd wel tijd en moeite in, de traktatie van de kinderen voor hun vriendjes. Ik vind het leuk en kan mijzelf weer een schouderklopje als moeder, hoera! Vandaag laat ik zien wat Hazel haar traktatie was.

DSC 2506 4928x3264 1024x678 - Hazel's traktatie voor de opvang - met knijpfruit & knuffeltje

Je kan het natuurlijk zo gek maken als dat je zelf wil. Ik probeer elk jaar wat nieuws te verzinnen, onderhand heb ik al menig traktatie moeten verzinnen of in elkaar geknutseld door verjaardagen en/of afscheid nemen. Eigenlijk kan je nooit verkeerd zitten met iets lekkers, iets gezonds en/of iets leuks. Of je nou een rupsje-nooit-genoeg maakt van aardbeien en druiven of een banaan aankleed met een minionpakje, het is allemaal goed. Op onze opvang zijn ze niet heel streng met wat er gegeven mag worden, vaak kan je als ouders zelf wel bedenken wat gewaardeerd wordt. Hetgeen jij het liefste geeft aan jouw kinderen is hetgeen wat ook zeker goed voor andere kinderen is. Dat is in ieder geval mijn persoonlijke richtlijn.

DSC 2472 4928x3264 1024x678 - Hazel's traktatie voor de opvang - met knijpfruit & knuffeltje

Deze keer pakte ik iets meer uit, de traktatie maken kostte mij zo’n drie uur. Dat is niet vanwege de moeilijkheidsgraad – allerminst! – maar al dat plakken en knippen was nog even een werkje, haha. Wat ik vaak meegeef aan de kinderen om uit te delen is een combinatie van twee dingen; iets om te eten en iets om te geven. Vaak betekent dat dus een hapje zoals rozijnen, fruit etc. en een klein cadeautje. Want wie jarig is trakteert!

DSC 2537 4928x3264 1024x678 - Hazel's traktatie voor de opvang - met knijpfruit & knuffeltje
DSC 2479 4928x3264 1024x678 - Hazel's traktatie voor de opvang - met knijpfruit & knuffeltje
DSC 2468 4928x3264 1024x678 - Hazel's traktatie voor de opvang - met knijpfruit & knuffeltje

Het zijn kleine ‘jungle’ cadeautjes geworden. Als basis heb ik de NaturNes Bio knijpzakjes gebruikt in de smaak banaan, bosbes & granen. Ik vind dit héle handige en fijne knijpzakjes, Fos eet deze geregeld als wij in de auto ergens naar toe rijden. Makkelijk, handzaam en zijn handen blijven tenminste schoon. Maar ook thuis op de bank voor de favoriete serie gaan ze er goed in. Bij Hazel met een beetje hulp van mama, dit scheelt frustratie bij haar want als ze het zelf doet dan begint ze te schreeuwen omdat het haar niet snel genoeg gaat, typisch.

Waarom Naturnes Bio? Omdat van alle zakjes die er verkrijgbaar zijn ik als ouder mij hier heel goed bij voel. En dat zegt wat, ik ben namelijk heel kieskeurig op wat ik mijn kinderen geef, het zijn immers míjn kinderen. Toen wij een paar items van NaturNes kregen om te proberen was ik kritisch en werd daarna snel fan en ik ben dan ook erg blij dat wij gematcht zijn. Naturnes bio staat namelijk voor biologisch én voor babyvoeding. Het is gemaakt van biologische en natuurlijke ingrediënten die niet alleen moeten voldoen aan díe strenge eisen maar ook aan de eisen van babyvoeding. Ze bevatten alleen van nature aanwezige suikers, geen toegevoegde. Ik ben echt geen suiker-moraalridder als moeder, heus niet. Maar als het er niet perse in hoeft te zitten dan liever niet. Maar de allergrootste reden? Ze vinden deze gewoon énorm lekker! Ik vind ze zelf trouwens ook erg smakelijk, als ik Hazel d’r handen schoon lik naderhand vind ik dat allerminst erg. En dat is niet altijd zo met voedsel wat ik ze naar binnen werk kan ik je vertellen.

DSC 2555 4928x3264 1024x678 - Hazel's traktatie voor de opvang - met knijpfruit & knuffeltje
DSC 2491 4928x3264 1024x678 - Hazel's traktatie voor de opvang - met knijpfruit & knuffeltje
DSC 2519 4928x3264 1024x678 - Hazel's traktatie voor de opvang - met knijpfruit & knuffeltje

Om het knijpzakje zit een printable met de tekst ‘Hazel 1 jaar’ en op de achterkant ‘Hoera!’. Die kun je wellicht heel goed zelf maken maar zo creatief en bekwaam met paint ben ik niet. Er zijn genoeg websites waar je een printable kan vinden, ik vond de mijne via Etsy. Op het dopje zit een diertje, een vingerpopje, paste perfect bij het thema! En ik vond dit een schattig klein cadeautje. Aan het knijpzakje met het feestelijke omhulsel zit nog een doosje rozijntjes met daarop een ballon vastgeplakt. De ballon heeft oogjes en – als het goed is – zou je er dan een olifant in moeten zien.

DSC 2545 3264x4928 - Hazel's traktatie voor de opvang - met knijpfruit & knuffeltje

Het geheel zit ingepakt als een soort ‘cadeautje’ met doorzichtig papier zodat je goed kan zien wat er in zit. Ik ben zelf behoorlijk tevreden en ondanks dat Hazel geen idee heeft wat er gebeurd of waarom mama zo druk bezig is geweest voor haar, vind ik het wel een fijn idee dat ze een mooie traktatie heeft om te geven. En haar grote broer snapt het allemaal wel heel goed en hij mocht dan ook namens haar de traktatie geven, haha. Hij was in ieder geval heel enthousiast dus die steek ik in mijn zak. ‘Goed gedaan mama’. Top zoon, thanks!

Op naar de volgende traktatie, maar gelukkig duurt dat nog driekwart jaar en kan ik weer even op mijn lauweren rusten.

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel is geschreven in samenwerking met NaturNes Bio, als hun nieuwe ambassadeur.