Grote Sinterklaascadeautjes voor Peuter & Kleuter

Tijd voor de tweede ronde! Vandaag deel ik wat cadeautjes die iets duurder zijn, de wat meer ‘grotere’ items. Er zitten ook boeken tussen, niet alleen maar gekmakende speelgoeditems met felle lichtjes en vreemde kleuren. Hoewel dat wel Fos zijn voorkeur heeft natuurlijk! Kijk je mee?

Toen Fos het Intertoys foldertje (zeg gerust boekwerk) kreeg van mijn schoonmoeder (nadat ik hem zorgvuldig had weggestopt, haha) begon hij aan te wijzen wat hij wilde hebben. Ik heb nog nooit zo vaak achter elkaar de woorden; ‘die, die die, álles mama, álles!’ voorbij horen komen. Maar meneertje mag niet álles hebben, hij krijgt een groter cadeau van ons en een paar kleinere items. Die kleinere suggesties heb ik recentelijk gedeeld trouwens, wellicht zitten daar nog leuke opties tussen.

Fos zijn Favoriete Boekjes - Peuter 2 jaar

Ik begin toch heel verantwoord bij wat boeken. Dat zijn de minst dure cadeautjes in dit artikel én ook nog eens pedagogisch verantwoord, dubbel winst. Fos is dól op de ‘Boer Boris’ boeken en ik denk omdat hij onderhand weet dat zijn vader zo heet, haha. Maar deze boeken zijn zúlke aanraders, echt! De vormgeving is prachtig, de verhalen aandoenlijk en de rijmpjes goed gevonden én begrijpelijk voor kinderen. Fos heeft Boer Boris en de olifant en die is een groot succes, hij vroeg om twee andere exemplaren, ‘Boer Boris en het gebroken been’ en ‘Boer Boris gaat naar oma’. Ik denk omdat deze boeken een trein en een ambulance op de kaft hebben, zijn favoriete voertuigen van het moment. Alle boeken in deze serie kosten €12,99 en dat zijn nette prijsjes.

Mocht je een iets ouder kindje hebben dan heb ik ook nog een mooie boekentip; bij Dille & Kamille hebben ze een prachtige en heel leuk vormgeven atlas voor kinderen. Iets om te geven als Fos net even iets ouder is maar ik wil hem als tip toch even noemen. Hij kost €25,-.

Wij gaan de uitdaging aan!

Als het gaat om auto’s is Fos een dolle, de komst van de Hot Wheels zet was echt een razend succes. Ik kan het ieder kind aanrader, ook zo jong als Fos. Hij heeft de set waarmee je meerdere banen kan bouwen en ik heb gekeken naar de andere sets die er te koop zijn, maar deze geeft je enorm veel speelplezier en opties. Hij is inmiddels uitverkocht bij Bol.com (daar is hij ook duurder trouwens) maar bij ToyChamp heb je hem ook voor €49,99. Je hebt ook genoeg Hot Wheels banen die wat goedkoper zijn hoor, met alleen de looping zoals de Hot Wheels Looping Challenge, die is toch wet leukste qua optie om te bouwen, het meest spannend. Die kost €25,95 en dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in vergelijking met de eerste. De losse auto’s kan je geven als schoencadeautje bijvoorbeeld.

Sinterklaas cadeautjes kleuter 2 - Grote Sinterklaascadeautjes voor Peuter & Kleuter

Zodra Fos het grote speelgoedboek opent roept hij heel hard; DEZE MAMA!’ en dan heeft hij het over de VTech Mickey’s Treinstation (die krijgt hij binnenkort al dus lucky boy is dit manneke) en de Toet Toet Auto’s Brandweerkazerne. Ik zit er over na te denken deze laatste aan te schaffen, je kan namelijk alle sets aan elkaar klikken om het groter te maken. Zo past het dus op de set die hij al heeft en binnenkort krijgt. Enig nadeel is dat ik amper ruimte in de woonkamer overhoud, haha! Mocht je kindje dus houden van Disney dan is Mickey’s station een aanrader, die kost €39,99. De grote brandweerkazerne kost €32,99.

Wil je iets educatiefs geven maar niet perse een boek? Dan raad ik de Clementoni motorfiets aan of de VTech ‘mijn eerste 100 woordjes’. Vrolijk, interactief en leerzaam. Zelfde geldt trouwens voor de Bla Bla Blocks trouwens. Ik weet dat er veel ouders zijn die best een leuk en vrolijk cadeau willen geven aan de kinderen maar ze moeten er ook van kunnen leren en iets mee ‘kunnen’. Voor oudere peuters en jonge kleuters is dit speelgoed echt perfect en meteen pedagogisch verantwoord.

Duplo heb ik in het vorige artikel ook genoemd (kijk even bij de Kruidvat, altijd goede aanbiedingen!) maar ik vind het erg prijzig. Ik twijfel dus om Fos het cadeautje hierboven genoemd te geven, de brandweerkazerne of een grotere speelset van Duplo. En dan zijn er een aantal die in het oog springen. De eerste is de Duplo Stroomtrein voor €44,99, de Duplo Avonturen op de Boerderij voor €45,99, de Duplo Vliegeld die vriendelijk geprijsd is met €21,95. Ik koop vrijwel nooit Duplo nieuw, laat staan grote sets dus ik kijk ook nog even of ik het compleet op Marktplaats kan vinden, je weet maar nooit! Wij willen hem graag één groter cadeau geven dus het mag iets meer kosten maar als het goedkoper kan dan graag natuurlijk.

Sinterklaas cadeautjes kleuter 3 - Grote Sinterklaascadeautjes voor Peuter & Kleuter

Mocht je kindje houden van treinen zoals Fos dan heb je ook de ‘Super houten treinset’ die bestaat uit honderd delen, echt énorm groot. Hij is nu afgeprijsd voor €39,99 in plaats van €59,99 bij de ToyChamp.

Sinterklaas cadeautjes kleuter 4 - Grote Sinterklaascadeautjes voor Peuter & Kleuter

Alles van Cars is ook geweldig dus de op batterij bestuurbare Cars auto zag hij ook wel zitten, de prijs vind ik alleen stukken minder en eigenlijk absurd te noemen. Maar dit artikel zou niet compleet zijn zonder hem te noemen, want deze auto staat wel hoog op Fos zijn lijstje, haha. Hij kost namelijk €79,99. Auw.. De Cars Transporter vind ik een betere optie aangezien hij zijn eigen kleine Cars autootje ook al in een andere grote auto doet om hetzelfde effect te creëren. ‘Cars moe mama, Fosje helpen’, de schat. Die heeft een schappelijkere prijs van €17,99.

Ik denk dat het een Duplo set zal gaan worden maar wij zijn er nog niet over uit. Wellicht heb jij in ieder geval iets aan deze suggesties. Aanvullingen voor andere ouders in de comments zijn altijd welkom!

Liefs,

Elise Joanne