IMG 0680 scaled - Gezinsuitbreiding - Welkom baby nummer drie!

Ons gezin krijgt er een nieuw leven en een hoop nieuwe liefde bij want in het nieuwe jaar mogen wij een derde baby verwelkomen in ons huis. Ik ben in verwachting van ons derde kindje!

Zo, het hoge woord is eruit en wat is dat fijn! Elf weken lang zo’n mooi geheim houden is toch best lastig, zeker als je je behoorlijk beroerd voelt en je het ook al zo goed kan zien. Ik heb een paar weken corrigerend ondergoed gedragen want ik leek al wel in m’n tweede trimester te zitten de eerste weken, niet te doen! Die hormonen en mijn darmen, nooit een goede combinatie geweest. En het is de derde natuurlijk, dat is ook te merken. Het is toch altijd weer een emotionele rollercoaster die eerste tijd, zeker omdat je zo goed weet wat er mis kan gaan.

Op maandag 29 juni hadden wij de eerst echo waarop een prachtig klein wormpje en een bijbehorend kloppend hartje te zien was. Een hele opluchting! Afgelopen dinsdag, op mijn dertigste verjaardag, was de termijnecho en die was tevens goed. Het kindje groeit naar behoren, danste heerlijk rond, en het hartje klopt krachtig. Het was heel bijzonder om weer een kindje – zo klein maar echt zo’n baby al! – te aanschouwen in mijn eigen buik. We zagen het herkenbare schedeltje, de oogkasjes, het reeds gevormd kaakbotje. Botjes die handjes en voetjes vormen. Wat een geschenk. Alweer!

En daarmee is voor een deel een einde gekomen aan de eerste spanning en sensatie wat het eerste trimester toch altijd met zich meebrengt. Want dat eerste trimester was mij er eentje, om verschillende redenen. Daar vertel ik absoluut meer over in toekomstige artikelen. Er staan alweer een paar te wachten over deze periode en natuurlijk ook de beslissing om weer voor een derde te willen gaan. Want dat lag een tijd lang niet op ons pad, we hadden het boek gesloten. Tot een paar maanden geleden.. En zie hier het resultaat! Maar later daarover zeker meer. Dus voor de zeer nieuwsgierigen; ja, het is ‘gepland’ (bij gebrek aan een beter woord want kinderen plan je simpelweg niet).

1 5 scaled - Gezinsuitbreiding - Welkom baby nummer drie!

Dit alles betekent dat wij aan het begin van het nieuwe jaar, waarschijnlijk in het eerste week van de maand februari, nieuw leven mogen verwelkomen. Ik heb heel lang gedacht nooit meer zo’n artikel te schrijven en toch tik ik nu deze woorden. We zijn zeer verheugd, vinden het absoluut enorm spannend en de kinderen zijn helemaal blij met dit nieuws! Fos aait geregeld over mijn buik en vraagt hoe het met de baby is. Hazel snapt het ook al, voor zover haar leeftijd dat toelaat, en trommelt op mijn – al steeds dikker wordende – buik (of borsten, want die steken ook uit); ‘baby, wordt eens wakker!’. Zo aandoenlijk..

Wanneer ik dit schrijf voel ik mij dus eigenlijk niet al te best en de afgelopen weken waren qua klachten vrij zwaar. Ik ben – nog steeds trouwens – enorm misselijk en erg vermoeid. Ik had ook een paar weken last van een griepje (uit de test bleek geen Corona, gelukkig!) en als je dat combineert met behoorlijk spugen door de zwangerschap, dan kan je je voorstellen dat ik mij echt een vaatdoek heb gevoeld. Ik bekijk per dag wat kan en mogelijk is, veel verder vooruit kijken lukt gewoon niet. Dit was ook echt de reden dat ik afgelopen weken zo weinig online ben geweest hier op de site. Er zaten (zeer) slechte en enkele goede dag tussen en eigenlijk was de focus voor en op mijn gezin al genoeg. Laten we hopen dat dit allemaal bij het eerste trimester hoort en dat ik er dus daarmee binnenkort afscheid van mag nemen!

Dus er komt binnenkort nieuwe aanwas aan artikelen over dit eerste trimester, het besluit voor die derde, het pad ernaartoe en natuurlijk de geheime zwangerschapsvlogs! Het was een plezier om die weer te maken, heel grappig om mijn eigen – zeer verbaasde – reactie terug te zien, haha.

De vorige keer eindigde ik de aankondiging met ‘So it begins. Again.’. En dat is eigenlijk nu weer van toepassing. We gaan d’r weer voor lieve mensen, ik kan het bijna niet bevatten! Ik neem jullie heel graag mee op deze deels bekende en ook deels nieuwe reis die ons te wachten staat als gezin. Er zijn aspecten waar ik naar uit kijk en er zijn ook zeker delen waar ik minder om sta te springen. Ook daar zal ik zeker over schrijven. Met een verstandig hoofd en een hart vol liefde kan je de wereld aan, zo is ons motto.

Tot snel!

Liefs,

Elise Joanne