Fos z'n nieuwe 'grotere' meegroeibed!

Fos is een grote jongen, al vanaf geboorte geweest. Dat heeft hij van Boris zijn kant van de familie, lange mannen daar. Hij paste nog net in zijn ‘babybedje’ van de Ikea dus het werd echt tijd voor een nieuw exemplaar. Maar welke dan? En toch nog iets met een zijkant zodat hij niet uit bedje valt? Hoe zou hij het vinden en wanneer zetten wij hem neer?

Fos z'n nieuwe 'grotere' meegroeibed!

Wij besloten pas het bedje voor Fos te kopen ná de bevalling van Hazel. Eerst maar eens wennen aan zijn nieuwe zusje en niet meteen nog een verandering doorvoeren. Alles even laten zoals het was, de komst van Hazel zou al genoeg veranderingen met zich meebrengen. Dus toen alles een beetje weer ‘terug naar normaal’ ging werd het tijd om naar de Ikea te rijden! Want ik had naar meerdere bedjes gekeken en vond eindelijk de juiste bij onze Zweedse toko. Wij kozen voor de BUSUNGE meegroeibed, verkrijgbaar in drie verschillende kleuren; blauw, wit en roze. Wij kozen voor wit omdat ik neutraler verstandiger vond. Als Fos zijn kamer over een jaar ook gaat verandering (commode eruit, grote stoel eruit etc.) dan weet ik nog niet wat er voor in de plaats komt.

Fos z'n nieuwe 'grotere' meegroeibed!

Het is dus een meegroeibedje, hartstikke handig! Je hebt de eerste stand, die lijkt qua grootte op een normaal babybedje met stangen. Dat was voor Fos dus te klein dus wij hebben hem meteen in de stap daarna gezet. De derde stap is weer zo’n 40 centimeter langer en dat maakt het dan een normaal bed qua grootte. Je hoeft niet elke keer een nieuw matras te kopen, je plakt telkens kleine stukken matras er bij aan. Die plak je met klittenband aan elkaar en gaan met die banaan! Verrekte handig, kan niet anders zeggen. Beddengoed is ook meteen van Ikea, wij kozen voor een normale deken die wij dan nu wat meer instoppen aan de onderkant. Zo kan hij die deken blijven gebruiken.

Fos z'n nieuwe 'grotere' meegroeibed!

Fos z'n nieuwe 'grotere' meegroeibed!

Fos z'n nieuwe 'grotere' meegroeibed!

Naast dat wij een meegroeibed wel handig vonden, sprak deze ons ook aan omdat je hem dus nu nog wat kleiner kan houden mét randen aan de bovenkant. Fos is nog maar 2,5 jaar namelijk en een beetje geborgenheid leek mij wel op zijn plek. Want het verschil van een babybedje met stangen naar een los groot bed vond ik teveel voor nu. Sowieso ogen de randen wel charmant! En het zorgt dat hij minder snel uit zijn bedje kan vallen. Fos kruipt sowieso helemaal naar boven toe en ligt vaak horizontaal in de bovenste regionen in bed.

Omdat wij het weekend voor het in elkaar zetten van het bedje al een weekendje naar Hooghalen gingen, met alleen normale bedden, kregen wij al de kans om proef te draaien. Wij hebben namelijk één babybedje en die is voor Hazel. In nood zou zij kunnen liggen in de kinderwagen en Fos in dat bedje als het fout zou gaan maar het zou een goede oefening zijn. Wij waren even bang dat hij er soms uit zou vallen dus wij hadden grote dekens en kussens op de grond gelegd voor het geval dat. Gelukkig niet nodig gebleken, de beste bink bleef gewoon liggen gelukkig! En hij vond het mij toch een potje leuk, dus het wennen ging super goed!

Fos z'n nieuwe 'grotere' meegroeibed!

Fos z'n nieuwe 'grotere' meegroeibed!

De week erna hebben wij het bedje in elkaar gezet, klaar om meteen te gebruiken als hij thuis kwam van de opvang. Hij vond het geweldig leuk, een prachtig nieuw bed voor hem alleen! Een groot bed net zoals papa en mama zei hij, haha. Omdat wij hem vertelde dat als er iets is, hij moet roepen en niet uit bedje moet komen, komt hij er ook niet zomaar uit. Daar waren wij eerst bang voor want ik heb geen behoefte aan een Fos die zich naast mij werkt in de nachten. Wij hebben het traphekje wel dicht elke nacht maar toch, je moet het maar een keer vergeten en dan .. En hij doet het ook niet, hij roept in de ochtend om papa of mama en zodra wij de deur openen springt hij eruit.

Het bedje is dus de BUSUNGE van Ikea en hij kost €149,95, een schappelijke prijs voor een nieuw bed. Het matras is de OMSINT met pocketvering, de iets duurdere versie van €139,-.. Daarbovenop ligt de NATTLIG waterdichte matrasbeschermer vanwege ongelukjes die Fos af en toe heeft. Kan je in de was doen namelijk, heel prettig! De beschermer kost €15,95. Het dekbed en het beddengoed is ook van Ikea, wel zo makkelijk want dan weet je zeker dat het past. Ikea hanteert soms wat vreemde maten vind ik zelf.

Liefs,

Elise Joanne