Fos zijn Favoriete Boekjes - Peuter 2 jaar

Al vanaf het prille begin, zelfs toen ik nog zwanger was, verzamelde wij boekjes voor Fos. De wens was om hem elke avond voor te lezen en hij vanaf de eerste dagen zou genieten van de heerlijke verhaaltjes. Een utopie natuurlijk, maar dat terzijde. Sinds een half jaar vindt Fos boekjes écht leuk en sinds enkele maandjes begint Fos te snappen wat wij lezen. Nu hij een peuter is, is er daarmee ook een nieuwe fase aangetreden en het lijkt mij leuk om zijn favorieten te delen als tip voor andere mama’s!

Van wie zijn deze billen? – €7,99

Het boekje in kwestie heeft niet alleen simpele maar vrolijke plaatjes – weinig poespas werkt gewoon het beste – maar leert hem ook dieren kennen. En dieren zijn geweldig leuk om te leren kennen vindt Fos! En mama vind dat ook dus top. Je kan de billen van de dieren leren kennen door de flapjes omhoog te doen. Spelenderwijs leren, Fos vindt het leuk om mee te ‘doen’ tijdens lezen.

Fos zijn Favoriete Boekjes - Peuter 2 jaar

Over een kleine mol die … – €13,90

Wie heeft er op de hoofd van mol gepoept?

Een gouwe ouwe en een beetje een vieze, haha. Je leer dieren kennen en heeft grappige illustraties. Nu Fos benieuwd begint te worden naar poep en plas – en dus ook zindelijkheid – merk ik dat dit boekje begint te landen. Voordeel is dat ik hiermee ook meteen duidelijk kan maken dat poep niet op iemands hoofd hoort maar in de WC. Grappig genoeg werkt dat dus, haha.

Wat hoor ik? Boerderij – diverse prijzen

Dit is echt een aanrader! Samen de dieren vinden, aanwijzen en bepalen welke geluiden zij maken. Het nadoen en daarna op de knop drukken en kijken of je gelijk hebt. Echt leuk en ik denk dat dit een favoriet boekje is voor Fos. ‘Poesje miauw zoeken, poesje miauw zoeken!’. Er zijn verschillende boekjes die zo heten en die hetzelfde werken, degene die wij hebben komt van de Kruidvat of een voordeelwinkel geloof ik. Ik zie hem ook staan bij de Intertoys maar daar staat hij wel al een tijdje op ‘uitverkocht’. Ik heb gelinkt naar het type boek, ‘wat hoor ik’ en alle andere onderwerpen die daarbij komen. Die zijn allemaal gewoon leuk!

Boer Boris Elisejoanne.nl  - Fos zijn Favoriete Boekjes - Peuter 2 jaar

Boer Boris – €10,00

Van Aranka kregen wij Boer Boris en de Olifant en wat is dat een geweldig boekje! Super leuke rijmpjes, mooie illustraties en een geweldig verhaal. Echt een aanrader! Fos vraagt al om andere boeken uit de serie; ‘mama kopen!’, haha. Echt, als je een boek kiest en je kindje houdt van tractors, boten, ambulances en meer van dat soort ongein? Je hebt ook nog echt plezier met voorlezen, absolute aanrader.

Kikker helpt in de tuin – €7,99

Een meer educatief boekje met lieve illustratie. Kikker kennen wij allemaal wel denk ik? De serie op Netflix is in ieder geval goedgekeurd maar des te leuker is dan ook het boekje! Kikker gaat langs al zijn vriendjes op een mooie dag en Fos volgt het avontuur met gepaste spanning. Vooral de egel is leuk want die doet ‘auw’ geven. Simpel maar heel doeltreffend!

Ruspje Nooitgenoeg voelboek (prentenboek) – €10,95

Dit boek komt vaker terug want hij is gewoon enorm favoriet. Je kan dingen ombuigen, aanraken, aaien en krabben. Waar is het meisje? Waar is de zon? Leren tellen, kleuren leren onderscheiden etc. Ik vind het ook leuk om met Fos dit boek door te gaan en nu merk ik, nu hij ouders is, dat hij elke keer weer een woord meer weet. Dat de twee een ‘twee’ is en hij ook zo oud is. Nou, mijn mamabrein gilt van trots op zo’n moment, haha. Elk kind zou dit boek moeten hebben!

Lucky heeft hulp nodig – €10,95

Echt een groot favoriet hier, sinds kort! Onze lieve schoonmaakster Sandra gaf Fos een cadeautje voor zijn verjaardag en een van die cadeaus was dit boek. Lucky vindt de nieuwe hond in huis niet zo leuk maar zij eindigen toch als vriendjes. Het heeft drie van Fos zijn allerliefste dieren/items; een poes, een hond en een bal. Wij lezen dit boek op dit moment al een aantal weken elke avond voor het naar bed gaan. ‘Poesje zoeken, poesje zoeken’!

Fos zijn Favoriete Boekjes - Peuter 2 jaar

Gewoon zoals je bent – €12,50

Dit is een heel mooi boek, met een heel lief verhaal. De illustratie is prachtig en hij staat ook mooi in de babykamer of in de boekenkast. Echt een boekje voor het slapengaan. Snuf de olifant is klein en kan niet in de rij lopen. Maar dan zie je juist veel leuke andere dieren en dingen!

Grote beer, kleine beer – €7,99 & Welterusten kleine beer – €13,95

Ik denk wel bekend bij veel mensen? Ik las deze boekjes tijdens een hormonale fase niet zonder traantjes uit. Ik vind het einde gewoon zo lief, haha. Vooral als Fos net zoals kleine beer dan tegen mij aan komt liggen en ook zegt dat hij wil tukken. Ik smelt, elke keer weer.

Dat waren ze! Wij hebben er nog veel meer maar deze komen elke keer weer terug. Fos kiest elke avond een boekje uit en overdag staan ze in de boekenkast waar hij zelf bij kan. Dan komt hij wel eens op de proppen met eentje om samen op de bank te voelen, lezen, grijpen, aaien of raden.

Liefs,

Elise Joanne