Duplo Elisejoanne.nl  - Cadeautjes van Fos! Tips voor een verlanglijstje voor een kindje van twee!

Fos zal deze week twee jaar oud worden, wat een heerlijke leeftijd. En wat gaat de tijd snel, het is ongelooflijk. Vorig jaar liet ik weten wat er op zijn verlanglijstje stond en dit jaar leek het mij leuk om dat weer te doen! Wij hebben Fos zijn verjaardag afgelopen weekend al grotendeels gevierd met familie dus het grootste deel heeft hij al gekregen, ook ons grote cadeau voor dit ventje! Kijk je mee?

Twee jaar, wat geef je dan een klein manneke? Het ligt ook echt aan het kind dus deze tips zijn heel erg afgestemd op wat Fos leuk vindt en hij heeft gevraagd en/of gekregen. Fos houdt voornamelijk van auto’s, blokken, ‘keukentje spelen’, klei en boekjes. Ik heb geprobeerd alles te linken waar kon want ik weet dat dit op prijs wordt gesteld, bij sommige items was dit wat lastig maar heb ik de beste deal of de meest handige plek geprobeerd te vinden.

Ikea Keuken Elisejoanne.nl  - Cadeautjes van Fos! Tips voor een verlanglijstje voor een kindje van twee!

Ikea Keukentje

Dus dat is dan ook wat wij als ouders hebben gegeven; het Ikea Keukentje! Zodra Fos in de buurt komt van een keukentje, waar dan ook, dan wordt hij helemaal enthousiast, dan gaat hij kraaien en gillen van plezier. Zodra ik ga koken wil Fos mee helpen dus geef ik hem een pollepel en een pan om in te roeren, prachtig vindt hij het. Ik wil hem dit cadeau al maanden geven maar heb toch echt gewacht op zijn verjaardag want goedkoop en klein is het niet. Maar ook Zusje kan hier later mee spelen en hij gaat gewoon erg lang mee. Ik heb ook gekozen voor die van Ikea omdat ik deze erg mooi vind en goed bij ons interieur passen. Je kan hem customizen naar wens én als er iets kapot is dan kan je gemakkelijk onderdelen vervangen. Hij kost €79,95 en van opa en oma Zeeland kreeg hij allerlei accessoires voor erbij zoals pannetjes en lepels. Je hebt trouwens geweldige houten accessoires bij webshops zoals De Gele Flamingo, Grasonderjevoeten en Dekleinevogelaar. Ik kreeg ook de tip dat Action af en toe geweldig leuke accessoires heeft.

Play-doh 

Fos is dól op kleien sinds een tijdje, zodra hij die gele bakjes van Play-doh ziet dan roept hij ‘deze, deze, deze!’. Ik kocht namelijk voor Sinterklaas vier kleine potjes Play-doh bij de Zeeman die toen in de aanbieding waren. En dat smaakte absoluut naar meer. Ik vroeg dus voor hem om meer kleurtjes klei en wat accessoires zodat hij er ook in kan snijden, knippen etc. Ik vind enorm veel keuze terug bij de welbekende Bol.com webshop maar ik heb dus simpele items (niet dus grote sets maar meer losse potjes) terug kunnen vinden bij de Zeeman, Action, Kruidvat en Blokker. Daar kan je prima terecht voor enkele kleurtjes. De sets zijn niet heel duur trouwens dus een uitbreiding of vervanging is ook nog relatief snel te geven.

Duplo Familiehuis - Cadeautjes van Fos! Tips voor een verlanglijstje voor een kindje van twee!

Duplo

Duplo en Lego, beide merken zijn geweldig en ik merk dat Fos, nu hij wat ouder is, beide ook leuk vindt. Playmobil is wel wat kleiner, ik merk dat vooral de poppetjes leuk zijn maar dat het gehele concept nog een beetje aan hem voorbij gaat. Daarom vind ik Duplo voor nu wat meer geschikt. Blokken vindt hij namelijk al leuk maar als hij ergens huisjes van kan maken, poppetjes in kan doen en het meer is dan alleen maar een toren opbouwen en afbouwen. Vaak vind je op Marktplaats wel goeie tweedehands Duplo, Playmobil en Lego; gewoon even schoonmaken en klaar! Het is best duur namelijk dus ik heb ook aangegeven bij gasten die kwamen dat tweedehands Duplo geen enkel probleem is. Fos ziet en merkt het verschil toch niet. Van de andere opa en oma kreeg hij o.a. de Duplo Politiepatrouille, geweldig leuk! Wat ik nog op het verlanglijstje heb staan, en waar ik mijn oog op houd als ik weer eens Marktplaats bezoek, is het Familiehuis en de Boerderij. Wat zou ik die graag aan Fos willen geven! De Blokker had afgelopen week nog een aanbieding op Duplo trouwens, wellicht is het daar even het kijken waard mocht je op zoek zijn.

Houten loopfietsje elisejoanne.nl  - Cadeautjes van Fos! Tips voor een verlanglijstje voor een kindje van twee!

Fietsje

Wij vinden Fos nog wat te jong voor een groot stepje, hij kan daar gewoon nog niet mee uit de voeten. Maar wat hij wel kan is een wat kleiner loopfietsje/driewieler voor jongere kindjes. Eentje voor buiten nu wij een tuin hebben. Die kwamen wij toevallig tegen bij de Gamma met bizar veel korting, hij was afgeprijsd van €50 voor €15 en dat was te goed om te laten liggen. Opa en oma Zeeland (mijn ouders dus, haha) die wilden nog wat geven dus ik nam deze mee toen ik er toevallig tegenaan liep vorige week. Het is per filiaal even bekijken of ze hem nog hebben, in Zwolle lagen er vorige week nog een stuk of vier. Ik heb het Houten Loopfietsje bij de Gamma online gevonden maar hij is hier met ‘maar’ 40% korting, bij enkele filialen gaat hij er helemaal uit en dus nog goedkoper. Hij is er in drie kleuren trouwens, blauw, groen en oranje met naturel hout. Ik heb dezelfde versie gezien voor bijna €80 bij andere webshops dus absoluut een aanrader om nu te scoren, ook voor die €30.

Zandbak

Oh wat zijn wij hier blij mee! Ook dit is afkomstig van de andere grootouders, die hebben hem al tijden geleden aangeschaft om met deze verjaardag te kunnen geven. Afgelopen weekend was het moment dan eindelijk daar. Fos speelt heerlijk in de zandbak bij het KDV en bij zijn grootouders thuis dus hem was een absolute must om hem ook hier te hebben. En speeltjes hoeven niet veel te kosten, bij een Wibra, Lidl of Zeeman heb je voor een paar euro al emmertjes en harken. Geweldig cadeau dit!

Vtech Elisejoanne.nl  - Cadeautjes van Fos! Tips voor een verlanglijstje voor een kindje van twee!

Toet Toet Auto’s & Zoef Zoef Dieren

Vtech heeft geweldig speelgoed, de Magibook vind ik een geweldige uitvinding en stond ook op het lijstje. Maar sinds het spelen met de Jungle en Aron is Fos helemaal gek op de welbekende Toet Toet Auto’s en Zoef Zoef Dieren. De Auto’s Garage Speelset vind ik echt heel tof en ook iets heel anders dan de Jungle die hij al heeft. Om verder te bouwen met de jungle vind ik de Avonturenpaden Speelset en het Boomhuis ook echt geweldig. Een uitbreiding hoeft ook niet heel duur te zijn, een leuke nieuwe Zoef Zoef is al welkom. Dit zijn echte aanraders, deze speelsetten. Jongetje of meisje, vanaf anderhalf jaar jaar kan ieder kind er geweldig leuk mee spelen.

Dat was het lijstje! Ik kan nog wel veel meer opnoemen wat Fos leuk zou vinden maar hopelijk zijn dit al wat leuke tips om een tweejarige te geven. Fos is in ieder geval enorm blij met al zijn cadeautjes. En ik ben echt zo enorm blij dat het keukentje in de smaak valt. Fos is er nog niet achter weggeweest. Rib uit je lijf maar elke euro waard.

Liefs,

Elise Joanne