IMG 2840 - Een stukje bewustwording?

Ik vind het wel eens lastig, om handen en voeten te geven aan onderwerpen zoals duurzaamheid, milieu en de bewustwording van ons handelen. Soms heb ik niet eens door dat mijn dagelijks handelen een duurzame toekomst beïnvloed. Nu ik moeder ben geworden denk ik meer na over hoe kleine dingen beter kunnen.

IMG 0527 - Een stukje bewustwording?

Boris en ik hebben afgesproken dat wij kleine tripjes voor boodschappen of het halen en brengen van de kinderen, meer op de fiets moeten doen. Ik heb een prachtige elektrische fiets, de zou ik vaker moeten gebruiken. Nu komt hij standaard tijdens zonnige weekenden de schuur uit maar dat zou veel vaker kunnen. Wij wonen vijf minuten fietsen van het winkelcentrum in onze wijk vandaan, waarom dan toch altijd die auto pakken? Ook voor Boris geldt dat hij prima naar zijn werk kan fietsen, die tien kilometer is goed voor de conditie en je algehele gezondheid. Het gemak van de auto pakken weegt soms onterecht zwaarder dan de gevolgen daarvan. Ook voor de portemonnee is het beter!

Het zit hem bij ons in kleine dingen. Sinds dat wij in dit huis wonen, moet ik afval scheiden. Voorheen, in ons oude appartement, kon vrijwel alles gewoon in de grote ondergrondse container. En ik schroomde niet om daar gebruik van te maken. Nu is dat wel anders. Ik word daartoe niet alleen gedwongen vanwege de kliko’s in de tuin maar ik wíl zelf het ook anders aanpakken. We hebben een prullenbak met verschillende vakken voor GFT, plastic en overig afval. Dat helpt enorm! Je kan bijna niet alles dan even twee seconde de moeite nemen om je afval beter te scheiden, die kleine vakjes zijn immers snel gevuld.

Sowieso probeer ik minder plastic te verbruiken. Ik ga winkelen met stoffen tassen, koop nooit meer plastic tasjes bij de Supermarkt en koop groente en fruit altijd los. Ik stop het niet meer in zo’n plastic zakje wat standaard bij die afdeling klaarstaat. Het is onnodig om een komkommer met een plastic laagje eromheen te kopen als er verderop ook eentje ligt zonder. Want sinds wij die kliko’s hebben en het afval gescheiden moet worden, merk ik pas hoeveel plastic er in ons huishouden doorheen gaat elke week. Hij kan amper dicht als ik hem weer eens aan de weg moet zetten! Zijn wij de enige hierin?

Alle kleine beetjes helpen, dat weet ik wel. Ik ben geen morraalridder, ik vind aspecten zoals duurzaamheid en milieu lastig. Ik wil wel maar tja, hoe dan? Ook inzake voedselverspilling zijn wij absoluut aan het verbeteren. We maken gebruik van ‘kliekjes’ dag en ik kijk geregeld in de koelkast wat écht op moet voordat het niet meer goed is. Dan maak ik daar maar gewoon een gerecht mee, helemaal prima. Sowieso de voorraadkast checken voordat ik naar de winkel ga, dat scheelt ook tien pakjes en zakjes van verschillende merken. Of ben ik hier ook de enige die vier pakken macaroni heeft staan en toch de vijfde aanschaft omdat ze denkt dat het ‘vast op zal zijn!’. Nou, niet dus. Boodschappen doen met lijstjes doen wij al jaren en dat helpt ook enorm, en met kinderen, drukke werkdagen en sociale afspraken zou ik ook niet meer zonder willen. Elke dag boodschappen doen is simpelweg geen optie.

IMG 3118 4032x3024 - Een stukje bewustwording?

In de trant van ‘alle kleine beetjes helpen’, heb ik voor Hazel nieuwe luiers mogen testen. Sinds een paar weken gebruiken wij de nieuwe Pampers Pure Protection, deze zijn nieuw van Pampers. Naast deze luiers, kan je ook in deze lijn de Pampers Aqua Pure babydoekjes vinden.

IMG 3111 3024x4032 - Een stukje bewustwording?

De verpakking van de luiers en de doekjes zijn 100% recyclebaar én geen productieafval beland op de stortplaats. Pampers heeft geluisterd naar feedback en de wensen ons ouders, Deze lijn is daar het directe resultaat van.

Pampers Pure Protection luiers zijn gemaakt met plantaardige vezels van hoogwaardig katoen en ze bevatten 0% parfum, lotion en latex, chloormiddelen en de 26 allergenen uit de EU lijst. Echt heel positief.

IMG 3102 4032x3024 - Een stukje bewustwording?

De doekjes zijn gemaakt van biologisch katoen, de lotion bevat 99% water en de overige 1% herstelt de PH-waarde van je baby’s huidje. De doekjes zijn zacht maar stevig en er zit genoeg vocht in de doekjes dat zelfs de meest plakkerige poep gemakkelijk van de billen kan worden geveegd, zonder te boenen. Als ik moet boenen dan zijn het geen doekjes die ik wil gebruiken.

Het katoen wat Pampers gebruikt komt uit de Verenigde Staten en wordt op verantwoordelijke wijze geteeld. Het maakt tevens deel uit van het Cotton leads programma dat duurzaam onderzoek en kwaliteit promoot.

De luiers zijn zacht, irriteren niet en Hazel lekt niet door. Ik hoef dus geen concessies te doen als het gaat om comfort of andere eisen die ik aan een luier stel zoals het langer droog blijven. Ze bieden gewoon de 12 uur droogheid die wij mogen verwachten van Pampers.

Het zijn stapjes in de juiste richting, en iedere stap stelt. Voor ons voelt Pampers nog steeds als het antwoord voor droge baby billetjes. Het is fijn dat je nu ook een bewustere keuze kan maken zonder te moeten schipperen in wensen en voorkeur.

Mocht je deze nieuwe luier willen proberen, bij de Wehkamp bieden ze 33% korting op deze lijn!

Liefs,

Elise Joanne

#Pampersambassadeur