IMG 6920 scaled - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

Binnenkort laat ik in volle en perfecte glorie de commode van de baby zien, het heerlijke perfecte plaatje. Dus misschien goed om te starten met een commode die meer realiteit toont, het échte plaatje! De commode van Hazel zal binnenkort niet meer dienen als commode, we zijn immers bezig met zindelijkheid, dus nu leek het perfecte moment.

IMG 8581 scaled - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

De commode van Hazel is een Ikea kast (Hemnes), een herkenbare denk ik wel? Hij is lekker groot en heeft meerdere doelen gediend in onze huizen. Zijn eerste doel was een dressoir, toen als verlengstuk van onze kledingkast en later als commode voor Fos en nu Hazel. De knoppen zijn bij elk doel weer vervangen om het passend te maken, dat geeft hem elke keer weer een andere vibe.

IMG 8271 scaled - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

We beginnen van onderen! Twee grote lades waar veel in kan en dat moet ook, want de commode dient ook als opberger voor meerdere doelen. Aan de rechterkant hebben we de ‘luier-lade’ in volle glorie! Ik pak alle luiers eigenlijk meteen uit zodra de vriendelijke postbode weer een voorraadje brengt, dan kunnen we makkelijk het bakje aan de bovenkant aanvullen. We gebruiken al een geruime tijd de Pampers Baby Dry Pants, ik vind ze koning. Beentjes erdoor, even omhoog hijsen en klaar. En Hazel schopt me toch van zich af op die commode kan ik je vertellen. Je merkt dat het voor haar een fase is geworden waar spoedig een einde aan moet komen. En voor ons ook want het is niet alleen gevaarlijk, maar écht heel irritant. Alle liefde voor die blaag, maar niet tijdens het aankleden of verschonen. En mede vanwege mijn steeds dikker en groter wordende buik wil ik haar ook nog wel eens verschonen vanaf een stoel; de Baby Dry Pants scheur je open en je trekt een nieuwe zo – hup – over de billen weer aan. Dus de commode heb ik ook niet echt meer nodig, ook omdat Hazel haarzelf probeert aan te kleden. Met de plasindicator hoef ik niet telkens te gokken of ze een nieuwe luier nodig heeft; je kan aan de lijn zien of er geplast is. Sowieso kan ze je dat heel goed zelf vertellen trouwens, dat scheelt ook.

IMG 8272 scaled - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

Ze zijn zo zacht als katoen en door de ultra rekbare 360° tailleband past het zich aan het buikje van je kind. Daarbovenop hebben ze dubbele beschermrandjes die lekken rond de beentjes helpen voorkomen.

IMG 8275 scaled - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

Aan de linkerkant ligt al het beddengoed van beide kinderen, dus ook die van Fos. Lekker makkelijk! Althans, als Fos een keer een ongelukje heeft, riskeer je Hazel wakker te maken door haar kamer op te moeten maar soit, dat gebeurd gelukkig zelden.

IMG 8276 1024x768 - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

Dan de lade met de hydrofielen. Die ooit heel netjes opgerold lagen en prachtig van kleur stonden te stralen. Nu dient gemak de mens; hup de droger in en gewoon rollen zonder te kijken.

IMG 8277 scaled - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

In dezelfde lade aan de andere kant liggen de grotere hydrofielen en de doeken die op termijn naar de babykamer mogen. We gebruiken namelijk de grote hydrofielen nog steeds – die dingen zijn goud waard! – voor na het douchen en meer specifiek voor natte haartjes. De doeken en de capes, die gaan naar de kamer van de baby binnenkort, want Hazel begint er te groot voor te worden. En pyjama’s die liggen daar ook nog ergens.

IMG 8270 scaled - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

Dan naar boven! De lade met de verzorgende items. Hier ligt vaak een voorraad aan verzorgende items en de producten die we op dagelijkse of wekelijkse basis gebruiken. Olie voor de huid en voor de haartjes (een kind met krullen is echt even wennen!) en verzorgende lotion, billen crème, shampoo etc. Maar natuurlijk ook paracetamols, een kammetje, thermometer en meer van dat soort ongein.

IMG 8268 scaled - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

Dan de sokkenlade. De lade die ik dringend – maar dan ook echt dringend – uit moet zoeken, want de helft past niet meer en we pakken constant hetzelfde uit de la. Hier liggen ook de maillots voor het grijpen.

IMG 8265 scaled - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

De derde lade bevat rompers, hemden en onderbroeken. En nu we bezig zijn met zindelijkheid heeft ze eigenlijk alleen hemden en onderbroeken aan (over haar luier, zodat ze kan wennen en het is heel schattig!). De rompers liggen er nog voor het geval dat.

IMG 8264 scaled - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

De vierde en laatste lade bevat broeken. Zo hebben we eigenlijk het meeste bij de hand en loopt ze na het aankleden van de hierboven genoemde items zelf naar de kast om een trui of jurk uit te kiezen. Want mevrouw heeft daar ook een eigen mening over sinds kort.

IMG 6931 768x1024 - Een - realistisch - kijkje in de commode van Hazel!

Op de commode ligt haar verschoningskussen met een hydrofiel, het mandje met de Baby Dry Pants en doekjes om meteen te verschonen zonder te bukken of te graaien. Haar trouwe schaap (tevens die van Fos, wie herkent ‘m nog?) staat nog altijd daarnaast. Ook enkele verzorgingsitems die handig zijn om snel te kunnen pakken.

Als laatste het plankje boven de commode. Veel accessoires die eigenlijk alleen dienen om het esthetische plaatje af ronden. Een puzzel ter afleiding mocht Hazel het op d’r heupen krijgen en niet mee willen werken. Maar in de doos aan de rechterkant zit wel iets belangrijks; allemaal elastiekjes, knipjes, haarbanden en strikjes! En daar mag ze elke ochtend zelf uitkiezen welke ze wil dragen en dat doet ze met héél veel plezier. Ik koop ook altijd enorm diverse exemplaren, ik vind het heerlijk vrolijk staan en het maakt haar blij.

Dat was ‘m! De realistische commode. Een herkenbaar beeld?

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel bevat een gedeelte waarin een samenwerking met Pampers is verwerkt.