IMG 5959 768x1024 - Een biologisch geitenmelk ontbijt? + Winactie!

Wat geef jij jullie peuter in de ochtend? Een flesje melk, een broodje of pap? Wij hebben een tijdje geleden gebruik gemaakt van het proefzakje wat ik bij de Negenmaandenbeurs van Kabrita kreeg. Een granenpapje geitenmelk, een groot succes en dat smaakte naar meer. Ik mag andere mensen ook bekend laten worden met deze granenpapjes, die verkrijgbaar is in twee smaken. Doe je mee?

DSC 1845 3264x4928 - Een biologisch geitenmelk ontbijt? + Winactie!

Kabrita maakt babyvoeding op basis van geitenmelk, niet op basis van koemelk. Geitenmelk is van nature mild en zacht voor de darmen.
Als je kindje geen vastgestelde koemelkallergie of lactose-intolerantie heeft, kan flesvoeding op basis van geitenmelk veilig gebruikt worden en een heel interessant alternatief zijn voor flesvoeding op basis van koemelk. Wij horen regelmatig van moeders met gezonde baby’s die wel eens last hebben van opstartproblemen met hun spijsvertering, zonder medische diagnose, positieve verhalen over het gebruik van opvolgmelk en peutermelk op basis van geitenmelk eiwit.  Hazel heeft altijd zonder problemen koemelk kunnen verdragen gelukkig, met mijn eigen koemelkovergevoeligheid was ik bang dat zij – of beide kinderen – wellicht dit van mij hebben geërfd. Dit blijkt dus niet zo te zijn maar Kabrita – en zuster-onderneming Neolac – vind ik hele mooie bedrijven. Bedrijven met producten van Hollandse bodem en er wordt rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn.

DSC 1819 4928x3264 1024x678 - Een biologisch geitenmelk ontbijt? + Winactie!

Omdat normale geitenmelk (en koemelk) maar ongeveer 20% wei-eiwit bevat, wordt er extra geiten wei-eiwitten toegevoegd aan producten en babyvoedingen met geitenmelk. De Kabrita geitenmelk babyvoedingen worden ook verrijkt met een specifieke vetblend met een speciale vetzuursamenstelling. De meeste andere babyvoedingen gebruiken een normale vetblend van plantaardige vetten, zonder deze specifieke vetzuursamenstelling.

Na het proberen van het proefzakje, smaakte dat dus naar meer. Wij kregen twee grote verpakkingen van de Kabrita Granenpapje opgestuurd in de smaken Appel & Mango en Meergranen. Afgelopen weekend, toen wij een paar dagen op vakantie waren, heb ik het ook meegenomen want het is heel makkelijk te bereiden; je hoeft alleen wat toe te voegen! En je het verwerken als papfles of een bordje pap.

Hazel krijgt de meeste dagen nog een flesje melk bij mij in bed, ik zou die momenten van geborgenheid nog niet willen missen. Ze is ook nog best jong, de tijd van netjes aan tafel zitten en eten komt wel. Wel is het een fijne afwisseling, alleen al omdat het haar erg goed smaakt.

DSC 1823 4928x3264 1024x678 - Een biologisch geitenmelk ontbijt? + Winactie!

Het papje is glad, er zitten geen stukjes in dus vanaf 12 maanden zeer geschikt. Hoe smaakt het? Nou, niet naar geitenkaas als je dat wellicht dacht, haha. De pap smaakt – jawel – naar pap! Met een licht fruitig smaakje bij de Appel & Mango versie. Geen toegevoegde suikers en alleen natuurlijke ingredienten (biologische geitenmelk én biologische granen).

IMG 5958 768x1024 - Een biologisch geitenmelk ontbijt? + Winactie!

Zou jij deze nieuwe smaken van Kabrita willen proberen? Naar welke zou jouw voorkeur uitgaan? Ik mag een voorraadje aan iemand weggeven namelijk, vijf zakken om te proberen. Laat hieronder weten welke smaak jij zou willen geven aan je kleintje, laat een geldig e-mailadres achter en volgende week krijgt de winnaar een mailtje van mij.

Deze nieuwe producten van Kabrita zijn exclusief verkrijgbaar bij de Etos en in hun eigen webshop.

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel betreft een samenwerking met Kabrita.