DSC 2344 4928x3264 - Door de luiers het bos niet meer zien?

Toen ik zwanger was van Fos oriënteerde ik mij op luiers. Je hebt enorm veel keuze, van allerlei soorten merken en dan heb je ook nog eens wasbare varianten. Waar kies je voor? Ik maakte bewust een keuze voor de ‘gangbare luier’ en heb onderhand al heel veel soorten geprobeerd. Soms zie je door al die luiers het bos niet meer maar déze versie vind ik zelf erg fijn.

DSC 2320 4928x3264 - Door de luiers het bos niet meer zien?

Je kiest een luier op basis van je eigen voorkeuren, je kindje kan immers nog niet praten dus jij baseert je keuze op wat jij denkt dat goed is.

Ik koos bijna meteen voor Pampers. Vanaf dag één hebben beide kinderen in allerlei verschillende luiers van dit merk geslapen, gekropen en gelopen. Toen ik ambassadeur werd voor Pampers maakte mij dit dan ook erg blij en trots, zeker omdat het een merk is wat je zelf al tijden koopt en bij je kinderen met liefde om de billen schuift.

Ook Pampers heeft natuurlijk veel verschillende soorten luiers. En ik kan oprecht zeggen dat wij ze onderhand allemaal hebben geprobeerd. Wellicht omdat Pampers vroeg of wij een bepaalde lijn wilden testen of omdat ik een aanbieding zag bij een webshop en de voorraad er al doorheen was gejaagd.

DSC 2323 3264x4928 - Door de luiers het bos niet meer zien?

De luier die het vaakst terug komt in ons huishouden zijn de Pampers Premium Protection Pants en de ‘normale’ Premium Protection luiers. Beide dragen onze kinderen graag, voor Hazel schipper ik tussen de pants en de normale luier, al naar gelang een aanbieding. Fos draagt alleen nog een luier in de nacht als hij hierom vraagt, soms voelt hij zich hier prettiger bij.

De Premium Protection luiers zijn nu vernieuwd dus Pampers heeft ons weer een setje opgestuurd om te proberen. Wat is er precies nieuw en wat vinden wij er van?

De luiers bevatten nu een unieke nieuwe en nog zachtere bovenlaag met gaatjesstructuur. Deze structuur houdt vocht en zachte ontlasting weg van je baby’s huid. Merk ik dit ook? JA! Nee, echt. Als Hazel gepoept heeft dan zit het merendeel van de ontlasting aan de luier geplakt en niet aan haar billen. Dit voorkomt een hoop leed, geloof mij. Ze heeft nog wel eens last van haar buik en poept soms zo vaak dat haar billetjes rood worden. Wanneer we dit soort dagen hebben vind ik het erg fijn als ik haar verschoon en zie dat de ontlasting niet aan haar billen zit maar aan de kant van de luier. Voor een moeder die geregeld een huilende baby op de commode heeft liggen vanwege pijnlijke ‘poep-billen’ is dit een opluchting. Tijdens het testen had ze zo’n week en de roodheid trok sneller weg omdat de poep haar, letterlijk, minder in de weg zat. Heel fijn!

DSC 2343 - Door de luiers het bos niet meer zien?

De zachte en rekbare zijkanten van de luier passen zich aan, aan de bewegingen van je baby, waardoor de luier op zijn plaats wordt gehouden en je baby zich vrij kan bewegen. Nu Hazel dus kruipt en loopt (en alle kanten op scharrelt tijdens de nachten in haar bedje) hangt haar luier niet op half zeven. Zo’n typisch afgezakt luierkontje vanwege een volle luier of omdat ‘ie niet meer goed zit? Geen last van.

Deze luiers hebben ook nog steeds de blauwe urine indicator en dat blijf ik prettig vinden. Ik voel niet altijd of Hazel een volle luier heeft, mede omdat de luier dus zo goed werkt, dus de indicator geeft dat handig aan. Oh, en maatje 1 en 2 hebben een naveluitsparing trouwens!

DSC 2315 4928x3264 1024x678 - Door de luiers het bos niet meer zien?

Mocht je de luiers willen proberen, de vernieuwde versies zitten in een ‘tiffany teal’ verpakking gecombineerd met goud.

Als ik niet tevreden was zou ik er niet over schrijven, dit heeft betrekking op vrijwel alles maar zéker zoiets belangrijks als producten voor mijn kinderen. Ik vond deze lijn al fijn, dit was altijd al de ‘vaste’ luier, maar de vernieuwde versie vind ik echt super.

Bij de Wehkamp zijn deze luiers nu met 20% korting trouwens!

Liefs,

Elise Joanne

Dit artikel betreft een samenwerking.