DSC02453 1024x683 1024x683 - De zomer(vakantie) is niet voor iedereen even leuk.

Elk jaar weer kijk ik enorm uit naar de zomervakantie. Hoewel onze kinderen nog niet naar school gaan en dus niet in het typische keurslijf van die zes vrije weken hoeven te passen, is het voor ons meer de globale zomerperiode wat een heerlijke tijd betekent. Ik heb bezoekjes aan zwembaden, pretparken en speeltuinen op de planning staan én wij gaan twee keer een weekje op vakantie. Heerlijk! Leuk he? Ja, maar niet voor iedereen helaas.

IMG 8293 - De zomer(vakantie) is niet voor iedereen even leuk.

Nu de zomer in aantocht is en de vakanties met alle uitjes worden gepland, kan de voorpret beginnen. Wij gaan niet elk jaar op uitgebreide gezinsvakantie maar dit jaar wel en ik kan niet wachten om weer prachtige herinneringen te kunnen maken. Deze keer niet alleen met Fos maar ook met Hazel, ik sta te popelen kan ik je zeggen.

IMG 5471 3024x4032 768x1024 - De zomer(vakantie) is niet voor iedereen even leuk.

Nationaal Fonds Kinderhulp heeft gevraagd of ik een belangrijk onderwerp wil behandelen vandaag. Heb je er wel eens over nagedacht dat op vakantie gaan met je kinderen, waar dan ook naar toe, niet heel vanzelfsprekend is? Vast wel. Ook hier kan het echt niet elk jaar, ook wij hebben geen geldboompje in de tuin. Maar als wij niet op vakantie gaan hebben wij alsnog een legio andere mogelijkheden die wel uitgeput worden en tot onze beschikking staan. Van uitjes naar Beekse Bergen tot het tripje naar de Efteling wat we met Fos eindelijk gaan ondernemen eind van de zomer, het staat allemaal op de planning. Ook dat is niet vanzelfsprekend voor iedere ouder met een kind. Zelfs een ijsje halen bij de plaatselijke kinderboerderij is niet altijd een optie.

Heel veel dingen die ik bijna standaard dagelijks, wekelijks of maandelijks doe met de kinderen is voor 300.000 kinderen in Nederland niet gebruikelijk. Absoluut niet standaard, misschien is het zelfs nog nooit voorgekomen. Deze kinderen leven in armoede en gaan een andere soort zomervakantie tegemoet dan jouw of mijn kinderen.

En precies daarvoor en daarom is dit artikel. Om een handje te helpen waar het dringend nodig is. Ik vind het zo enorm verdrietig om te horen dat zoveel kinderen geen verhalen te vertellen hebben aan het einde van de zomervakantie. Niet net zoals zoveel vriendjes de wildste avonturen kunnen herkauwen tijdens het rondje rond de kring. Die liever overgeslagen worden als het hun beurt is want zij hebben niet pretpark na pretpark of een mooi vakantieland bezocht. Ze zijn eigenlijk amper de deur uit geweest, laat staan op vakantie.

IMG 2908 - De zomer(vakantie) is niet voor iedereen even leuk.

De vraag van Nationaal Fonds Kinderhulp – en dus ook van mij – is of wij ze niet een handje kunnen helpen. Om een donatie te doen zodat honderden, hopelijk duizenden kinderen, wel iets leuks kunnen gaan doen tijdens de zomer. Elke euro is welkom, alles wat jij kan en wil geven is al fijn. Eenmalig of maandelijks, het bedrag kan je zelf kiezen. Je kan zien wat er met het gedoneerde geld gebeurd, welke kinderen worden bereikt en wat ze ‘inkopen’ met de donaties. Denk bijvoorbeeld aan kaartjes om een keertje naar de bioscoop te gaan. Maar ook zwemkleding en attributen voor een dagje strand of zwembad.

Of een ‘zomerpretpakket’ waar allerlei dingen inzitten. Boekjes, puzzels, spelletjes en tijdschriften inzitten voor een kind. Alsmede kaartjes om naar een van de tien pretparken naar keuze te gaan. En mocht vervoer alsnog een heikel punt zijn qua financiën dan kan hier ook in worden meegedacht door Kinderhulp, dan worden er kaartjes voor het OV ter beschikking gesteld. Aan alles is gedacht!

Ik kreeg aan het begin van elke zomer, als school eindelijk was afgelopen, een aantal boeken, puzzeltjes en magazines om mij de zomer mee te vermaken. Elke zomer weer. Als kind vond ik dat bijna het normaalste van de wereld, het was vaste prik voordat de vakantie begon. Zo’n pakket wat mijn ouders mij altijd schonken, gun ik een ander kind van ganzerharte. Jij ook?

Mocht je willen doneren of meer informatie willen dan kan je kijken op de website van Nationaal Fonds Kinderhulp. Ook zie je daar verhalen van kinderen en hun ouders. De woorden van dankbaarheid als hun kind verblijd wordt met zo’n verrassing. Zo’n hoognodige verrassing.

Bekijk de onderstaande video van moeder Desiree die kamt met een chornische ziekte en haar dochter die vorig jaar zo’n zomerpakket mocht ontvangen. Echt het bekijken waard, ik beloof het.

Dankjewel!

Liefs,

Elise Joanne