De leukste pretparken voor Peuter & Kleuter

Ik vroeg aan jullie op social media of er leuke pretparken zijn waar wij met Fos, een peuter van 2,5 jaar, naar toe konden gaan. Wij hebben namelijk een weekje vrij en aangezien wij niet op vakantie gaan is het wel leuk om dagjes weg te plannen. Ik kreeg enorm veel reacties en ook de vraag of ik de antwoorden wilde delen. Natuurlijk! Hierbij jullie lijstje met tips.

Ik heb hieronder elk park en locatie genoemd. De openingstijden variëren per seizoen dus ik zou het even intikken op Google en dan kan je alle accurate informatie en prijzen zo bekijken. Als alle tips binnen zijn gekomen zal ik het op alfabetische volgorde zetten.

Parken
Julianatoren Apeldoorn
Dinoland Zwolle
Sprookjeswonderland Enkhuizen
Efteling Kaatsheuvel
Attractiepark Slagharen (+ zwembad!)
Attractiepark Hellendoorn
Plopsaland Coevorden
Drievliet Den Haag
Land van Jan Klaassen Braamt
Tivoli Berg & Dal
Toverland Kronenberg
Irrland Kevelear (Duitsland)

Dierenparken
Apenheul Apeldoorn
Ouwehands Dierenpark Rhenen
Wildlands Emmen
Koperen Ezel Epe
Dierenpark Amersfoort
Burger Zoo Arnhem
Gaia Zoo Kerkrade
Tierhorn Nordhorn (Duitsland)
AquaZoo Leeuwarden
Plaswijck Rotterdam
Dierenpark Almere Jungle Almere
Artis Amsterdam
Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Kleine parken & speeltuinen
Drentse Koe Ruinerwold
Hans & Grietje Zeewolde
Sprookjeshof Zuidlaren
De Waarbeek Hengelo
Landgoed Nienoord Leek
Oud Valkenveen Naarde
Avonturenboederij Molenwaard
Lineaushof Heemstede
Maïsdoolhof Voorthuizen
Dolle Pret Almelo
Drouwnerzand Drouwen
Spelerij Dieren
Malkenschoten/Binky Apeldoorn
Kabouterland Exloo
Flierefluiter Raalte
Speelbos Nijverdal
Uilenbos Lunteren
Boomkroonpad Drouwen
Orchideeënhoeve Luttelgeest
Het grote kabouterbos Dronten
De Kemphaan Almere

Musea
Nijntje museum Utrecht
Openluchtmuseum Arnhem
Madurodam Den Haag
Bakkerijmuseum Hattem (4+ jaar)

Ontdek-boederijen
Van der Kolk Oudleusen
Kalter IJsselmuiden
Roke’s erf Ommen

Voor Julianatoren werd véél genoemd als geschikte plek om naar toe te gaan. Wij hebben zelf enorm goede ervaringen met Dinoland Zwolle, echt veel te doen en een super leuk park! De Efteling is een gouwe ouwe en kan je zeker met je kleinere kinderen naar toe, alleen al vanwege het sprookjesbos. Wij willen een keertje alleen met Fos en Hazel bij de grootouders afzetten. Dan kunnen wij ons volledig focussen op Fos en zijn plezier. Slagharen heeft een geweldig zwembad dus ook absoluut een tof idee, je kan er ook een verblijf boeken als je langer wil verblijven.

De Apenheul en Ouwehands Dierenpark vind ik hele mooie fijne parken voor ook kleinere kinderen. Mede omdat het fijne parken zijn die mooi zijn opgezet met liefde voor aandacht en natuur. Zelf ben ik minder groot fan van Dierenpark Wildlands Emmen, die vind ik niet zo mooi en fijn opgezet. Wij gaan absoluut nog naar het Nijntje Museum en het Openluchtmuseum in Arnhem.

De opties onder het kopje van de kleinere parken en speeltuinen zijn absoluut ook een kijkje nemen waard, ik heb er een aantal op mijn lijstje gezet zoals Kabouterland in Exloo, Speelbos Nijverdal, Drenthse Koe en Flierefluiter Raalte.

Veel van deze uitjes kan je goedkoper boeken via Vakantieveiligen of zijn met korting verkrijgbaar door de ‘Jumbo dagjes uit muntjes’. Die muntjes kan je eigenlijk elk jaar sparen en wij hebben er tientallen liggen. Mocht jij er nog wat hebben in je keukenla; ze zijn geldig tot en met januari 2019.

Mocht jij nog een tip hebben dan hoor ik het graag en zet ik het erbij! Graag wel echt gericht op de kleine kinderen van twee tot en met zes jaar.

Veel plezier!

Elise Joanne