Nuk Drinkbeker tip Elisejoanne.nl  1024x495 - Dé drinkbeker voor dreumes, peuter en kleuter!

Ik krijg er wekelijks vragen over; ‘uit welke beker drinken jouw kinderen Elise?’. Tijd om er eens een artikel aan te wijden want dit is dé beker om je kinderen goed te laten drinken en het helpt op jonge(re) leeftijd goed te leren drinken uit een normale beker.

Het gaat om de Nuk Magic Cup drinkbeker, wat een held van een product. Ik heb alle bekers hier wel in huis gehad, met een rietje of de standaard ‘tuitbeker’ en het werkt allemaal prima. De een pakken ze sneller op dan de andere beker maar en bij elke beker kan je wellicht een nadeel en een voordeel bedenken.

Bij deze versie zie ik zelf alleen maar voordelen! Het is een 360 graden beker, eentje waarbij je kan kantelen, kiepen en ronddraaien zonder dat er vloeistof uit komt. Hartstikke handig, hij lekt dus niet! Maar zodra je kleintje zijn mond er aan zet en zuigt komt er vloeistof uit. Bij Fos introduceerde ik de beker toen ik echt af wilde van de tuitbeker (hij was al bijna 2 jaar) en hem uit een ‘normale’ beker wilde laten drinken. Hij vertikte dit dus ik moest de overstap gemakkelijker maken. En toen kwam ik dus uit bij de Nuk Magic Cup. Toen hij eenmaal het principe doorhad en hier goed uit dronk, wilde hij ook uit een normale beker drinken en dit ging, mede door deze beker, een stuk beter dan daarvoor. Bij Hazel heb ik hem meteen geïntroduceerd toen ze ook water begon te drinken naast melk, eigenlijk al toen ze zes maanden was. Het duurde even een paar dagen en ze had het door, hoezee!

Ik merk dat Hazel nu ook al beter uit een normale beker kan drinken dan Fos in zijn babytijd, het principe is hetzelfde. Wel moet ik Hazel duidelijk maken dat ze een gewone beker vast heeft want anders gooit ze haar hoofd naar achter om te drinken en dan kiept ze dus de vloeistof over haarzelf heen, haha.

De Nuk Magic Cup is niet slecht voor de tanden wat een tuitbeker wel kan zijn, eigenlijk kan je de hele tuitbeker of rietjesbeker dan ook overslaan. Althans, dat is mijn ervaring; ik vind deze beker geweldig!

Hij is beschikbaar in drie verschillende thema’s. Wij hebben de blauwe met oranje dop voor Fos en de roze met paarse voor Hazel. Hoewel Hazel het niet uitmaakt welke beker ze aan haar lippen kan zetten, zolang ze maar hetzelfde krijgt als haar broertje.

De Nuk Magic Cup kan 230 ml inhoud bevatten en is – volgens Nuk – geschikt voor kinderen vanaf acht maanden. Dat heeft mij bij Hazel niet tegengehouden maar wellicht maakte het ook al verschil omdat zij flesvoeding gewend was en geen borstvoeding meer kreeg. Hij is verkrijgbaar bij Bol.com voor €15,99. En ja, dat is hij echt waard!

Liefs,

Elise Joanne