avw - Clementoni Motorfietsje - Spelenderwijs leren! + Winactie
?bn=19815665;1x1inv=1;srctype=3;ord=[timestamp] - Clementoni Motorfietsje - Spelenderwijs leren! + Winactie
Educatie Spelenderwijs Toepassen + Winactie!

Fos is nu anderhalf jaar en hij begint steeds meer te praten. Van kleine woordjes zoals ‘mama’ en ‘papa’ gaan wij nu naar ‘poesje’, ‘aaien’, ‘badje’, ‘bal’ en ga zo maar door. Fos wijst nu niet alleen maar meer terwijl hij heel vrolijk ‘die’ kirt, hij benoemt steeds meer de producten die hij wil hebben, eten en voelen. Dat is géweldig om te zien en ik kan daar enorm trots van worden. Het is een nieuwe fase en ik vind die fase zo ontzettend gaaf! Qua speelgoed wil ik hier dan ook op inspelen, en daar heb ik een hele leuke tip voor.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Clementoni

Educatie Spelenderwijs Toepassen + Winactie!

Het Italiaanse merk Clementoni verkoopt educatief speelgoed, speelgoed om je kleintje te stimuleren in het woordjes leren. Wat ik héél fijn vind is dat het speelgoed komt in een jasje die Fos heel leuk vindt. Want hoe tof ik houten speelgoed ook vind, Fos denkt daar anders over, simpel als dat. Als het felle kleuren heeft, muziek maakt en lekker babbelt dan is dat goud waard in mijn ogen want Fos vindt het fantastisch!

Educatie Spelenderwijs Toepassen + Winactie!

Educatie Spelenderwijs Toepassen + Winactie!

Educatie Spelenderwijs Toepassen + Winactie!

Wij kregen de motorfiets opgestuurd van Clementoni, die in twee talen tegen je kleintje praat. Er zitten meerdere knoppen op die een geluid ontlokken en wat er gezegd wordt heeft ook betrekking op de knoppen en het stuk speelgoed. Op de achterkant van het motortje staat bijvoorbeeld ‘1, 2, 3’ en met de bijbehorende hoeveelheid drukken op die knop begint hij te praten.

Educatie Spelenderwijs Toepassen + Winactie!

‘Een; zoals de koplamp. Twee; zoals mijn wielen. Drie; de weg jij en ik’. Wat ik heel goed vind is dat het meteen illustratief is! Want bij twee wijs ik dus de twee wielen aan en tel met Fos mee. Fos kijkt, Fos raakt aan en ergens zie je heel langzaam een belletje rinkelen. Later probeer ik dit deuntje toe te passen op andere items in het huis. Een; een appel. Twee; twee schoentjes. Drie; drie ballen. Maar er worden ook letters genoemd en geïllustreerd. Je kunt de knop omzetten voor Nederlands en rechts voor Frans, misschien een fijn om te weten voor de Vlaamse bezoekers.

Natuurlijk is de motor ook gewoon leuk speelgoed, Fos wilde erg eigenlijk op gaan zitten maar daar was hij toch wat te groot voor besloot hij, haha. De motor begroet je kind en vertelt ook zingenderwijs wat hij van je verlangt. ‘Laten wij gaan! Start de motor’ en dat zorgt voor dikke pret als Fos aan de sleutel draait en de motor ook daadwerkelijk start. Het motortje is heel stabiel trouwens, je kan dus ook echt ermee rijden.

Educatie Spelenderwijs Toepassen + Winactie!

Educatie Spelenderwijs Toepassen + Winactie!

Misschien een leuke tip voor gebruik van dit soort speelgoed; wij hebben een groot kleed met allerlei wegen erop. De motor vraag op een gegeven moment om naar de stad te gaan dus rijden wij op het kleed, langs de rotonde, naar de stad. Zo is het dus niet alleen maar speelgoed wat vermakelijk is door leuke liedjes en felle kleurtjes. Je kan je kind dus onderdelen uitleggen, tellen en je leert meteen de kleine motoriek beoefenen – en tevens hand-oog coördinatie – door de sleutel om te draaien en het gaspedaal op te winden. Door te handelen naar de vragen van het speelgoed gaat het ook leven en heeft het betekenis.

Ik vind dit soort speelgoed dus echt heel leuk! Belangrijker nog, Fos vindt het heel leuk. Hij speelt ermee en ik pak af en toe een moment om met hem de knopjes langs te gaan, te doen wat de motor vraagt en met hem te tellen of de onderdelen te benoemen. Na een paar dagen houdt Fos zelf zijn vingertjes omhoog (té trotse mama hier!) en loopt hij met de motor aan de hand naar de stad. Als de motor vraagt om te starten doet Fos dat nu precies op het goeie moment. Ik merk dus dat hij in een leeftijd zit waarop hij enorm vatbaar is voor dit soort dingen en hij het leuk vindt om wat te leren. Hij is als een spons en ik vind het zo gaaf om te zien wat en hoe snel hij dingen opneemt. Betekent ook dat ik enorm op mijn handelingen en woorden moet letten maar dat is een ander verhaal..

Duo - Clementoni Motorfietsje - Spelenderwijs leren! + Winactie

Je hebt heel veel verschillende stukken speelgoed van Clementoni, misschien leuk om te kijken op de site wat ze allemaal hebben. Het is ook gewoon te koop bij Intertoys en bij Bol.com.

Winactie

Ik mag dit hele leuke speelgoed twee keer weggeven aan een bezoeker! Het motorfietsje is voor kinderen vanaf tien maanden tot ongeveer een jaar of vier. Leuk om te geven met Sinterklaas of Kerst? Dat dacht ik!

Geef hieronder aan dat je graag zou willen winnen (even de leeftijd van je zoon of dochter benoemen) en vul in het juiste vakje je e-mailadres in zodat ik je naderhand kan mailen. De winactie loop tot en met volgende week woensdag.

Clementoni is kan je o.a. kopen bij de Intertoys.

Liefs,

Elise Joanne