ChicksLoveFood - Het Kidsproof Kookboek

Eten maken voor de kinderen, de een hoeft er geen seconde over na te denken en de ander krijgt er al stress van als hij er aan denkt. Hier leven wij meer volgens het eerste dan het tweede gelukkig, ik heb daarin – voor nu – een heel makkelijk kind. Ik warm een potje op als er haast en geen tijd is en de andere keer eten wij met zijn drietjes en eet Fos wat de pot schaft. Wel met wat minder zout en kruiden in de regel maar alsnog wel wat wij ook eten. Mocht je het lastig vinden om te koken voor kinderen dan geeft wellicht ChicksLoveFood met hun ‘Het Kidsproof Kookboek’ een helpend handje voor inspiratie en tips!

ChicksLoveFood - Het Kidsproof Kookboek

ChicksLoveFood - Het Kidsproof Kookboek

ChicksLoveFood - Het Kidsproof Kookboek

ChicksLoveFood - Het Kidsproof Kookboek

Het is leuk vormgegeven voor foto’s van Elise en Nina, de dames achter ChicksLoveFood. Dit is niet hun eerste kookboek, het is hun vierde exemplaar onderhand. Zij zijn zelf moeder van meerdere kinderen en weten alles van koken voor Ukkies. Elise en Nina koken volgens het ‘maximaal 6 ingredienten’ principe wat er voor moet zorgen dat je geen ellenlange recepten hebt of uren in de keuken. Het moet wel leuk blijven natuurlijk.

Het boek zelf bevat vrolijke foto’s van de gerechten, mooie vormgeving door kleuren en is praktisch door de plastic – afneembare! – kaft. Over alles is nagedacht natuurlijk. Lekker handzaam en bevat 70 recepten. Recepten die variëren van babyhapjes, verschillende ontbijtjes, verantwoorde maar ook lekkere snacks en voedzame maaltijden. Over elk gerecht is nagedacht, alles is kidsproof en niet heel moeilijk. Het geeft je inspiratie, kan gebruikt worden als je het echt even niet meer weet of als je je kinderen wilt betrekken bij het prepareren van het eten.

ChicksLoveFood - Het Kidsproof Kookboek

ChicksLoveFood - Het Kidsproof Kookboek

Alles staat er in, je kan de friet met appelmoes vinden maar ook de (Mexicaanse) hamburgers. Maar ook hele leuke tips voor variatie in het broodtrommeltje of als je wil beginnen met babyhapjes. Snacks die verantwoord zijn, niet te veel suikers bevatten maar die wel om te smullen zijn. Niet alles hoeft perfect en helemaal tot in de puntjes verantwoord natuurlijk, ook dat beseffen Nina en Elise. Eten moet leuk zijn en dat straalt dit boek uit, daar houd ik van!

ChicksLoveFood - Het Kidsproof Kookboek

Zelf maak ik er tot nu toe relatief weinig gebruik van in de zin dat Fos nog te jong is om van een Mexicaanse burger te genieten, of omdat de ‘6 manieren om je hotdogs leuker te maken’ nog niet van toepassing is. Maar ik weet dat als hij ouder wordt ik wel hier veel aan ga hebben want ook nu loop ik er wel eens tegenaan dat niet alles wat ik maak geschikt is voor de kleine vent. Nu is hij nog dermate als ‘prullenbakje’ te omschrijven dat ik geen last ondervind van hem verantwoord voeden met wat ik maak, maar er komt een leeftijd dat hij wellicht minder gecharmeerd is van groente. En het is fijn om te weten wat je wél kan maken als snack wat lekker is en toch minder suiker bevat.

In het boekje staan ook tips om je kind meer groente te laten eten en hoe je eten op zichzelf leuker kan maken. De recepten worden afgewisseld met mooie foto’s van de dames en hun kinderen, dat zorgt er voor dat je meer feeling krijgt met het boek en je ook weet dat deze moeders echt weten waar zij het over hebben. Ook voor de jongere kindjes, de baby’s is er genoeg te vinden in dit boekje want er staan ‘eetdagboekjes’ in. Handig!

ChicksLoveFood - Het Kidsproof Kookboek

Ja, ik vind het een leuk boek! Ook geschikt om cadeau te doen trouwens. Praktisch, handig, leuk, inspirerend en vrolijk. En het voornaamste? Realistisch. Ook wel zo fijn.

Het ChicksLoveFood – Het Kidsproof Kookboek kan je kopen bij Bol.com voor €17,99. Tevens te koop als E-book voor €5,99!

Liefs,

Elise Joanne