Mand Vos 1 - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!

Fos zal over een kleine drie weken één jaar worden. Oef, wat gaat de tijd toch snel! Mijn kleine lieve snoezel is alweer een uit de kluiten gewassen duracell-konijntje dat kruipt, waggelt en babbelt. Ik kreeg veel vragen of ik misschien een artikel wilde maken met wat wij Fos geven of aan genodigden vragen voor Fos’ eerste verjaardag. Wij vieren zijn verjaardag zeer uitgebreid over twee weken met vrienden en familie en ik heb een verlanglijstje gemaakt. Die deel ik vandaag! Kijk je mee?

Nu vond ik het best lastig om een lijstje te maken voor Fos. Hij zit namelijk in een leeftijd waarop hij heel veel wil maar eigenlijk nog niet kan. Een soort ‘tussenfase’ merk ik dat het is en het frustreert hem wel eens. Welk speelgoed is dan geschikt voor zo’n jongetje? Fos heeft ook al vrij veel speelgoed, ik ben niet zuinig geweest met hem verwennen in het afgelopen jaar namelijk. Maar een deel van dat speelgoed is hij ook absoluut al ontgroeit. Ik heb dus echt gekeken naar wie Fos is, wat hij leuk vindt en leuk kán gaan vinden en ook een beetje gekeken naar de volgende fase.

Sowieso zijn leuke tips altijd welkom! Mocht je hét cadeau weten of een leuke kleiner cadeautje dan hoor ik dat absoluut graag. Oh, en zeg er bewust bij dat dit suggesties zijn, de cadeautjes hierop zijn soms wat duurder maar je hoeft écht geen groot cadeau te geven aan Uk’s eerste verjaardag. Het papier om het cadeau heen is vaak net zo leuk. Dit zijn ook meer suggesties, ook voor de genodigden van ons feestje die het cadeau en lijstje hebben gekregen. Dat heb ik er ook bewust bijgezet; laat je inspireren. En sommige cadeaus zijn wel ‘vast’. Ik heb overal een afbeelding of een linkje bijgedaan voor de handigheid. De meeste items kan je kopen bij Bol.com of bij mijn favoriete online winkel, De kleine vogelaar. Aanrader!

Fos is een kind dat houdt van schreeuwerig, lawaaierig en lomp. Houten speelgoed en delicaat spul werkt (nog) niet voor het manneke. Dingen tegen elkaar beuken, gooien met speelgoed, rammen op foeilelijke neon items; dat is wat hij nu wil.

Boekjes

Wat er niet op Fos zijn lijstje staat zijn boekjes, want die heeft hij in overvloed. Onlangs kreeg hij voor Sinterklaas wel het ‘voel en doe’ boekje van Rupsje nooit genoeg en die is een groot succes! Dergelijke boekjes zijn dan wel weer een aanwinst.

De Houten Loopwagen

Loopwagen - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!

Zoals je misschien wel weet heeft Fos een plastic loopwagentje, een simpele van de Prenatal. Die maakt geluid en je kan kleine blokjes in gaten gooien voor nog meer geluid. Het stimuleert het lopen en je kan er lekker tegenaan rammen. Prima. Maar het volgende cadeau is daarom niet minder welkom en deze rakker krijgen wij van mijn ouders. Elke eerst geborene (klinkt heerlijk bijbels) krijgt van mijn ouders de houten loopwagen in een kleur naar keuze. De ene heeft hem in het rood, de ander van Woezel & Pip en Fos krijgt hem in het blauw gecombineerd met simpel hout en blauwe blokken. Tof! Ook dit cadeau moet het lopen stimuleren maar is voornamelijk een mooi item met blokken. En blokken vindt Fos wel wat!

Waterplezier

Badblokken - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!Badpuzzel - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!

Fos speelt graag in het water, hij zwemt al met zijn vader sinds dat hij enkele weken oud was. Elke maandag spattert hij met Boris in de rondte en hij is écht heel goed in zwemmen! Als dat geen Pietertje wordt dan weet ik het ook niet meer. Speelgoed voor in bad of in het zwembad dus! Wij hebben al wat staan, van opblaasbanden tot bootjes in het water maar ik heb de items hierboven ook toegevoegd aan het lijstje. De ‘Badblokken‘ en de ‘Badpuzzel‘ leken mij leuke cadeaus of iets wat hierop lijkt. Deze vond ik wel aan de prijzige kant maar vaak dient het een beetje als voorbeeld wat een gast kan kopen.

Accessoire

Speelgoedkleed (Autobanen) – Schilderij & Speelgoedmand

Kleed Kwantum 1 e1486986044778 - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!

Ik vind dit een heel leuk cadeau! Ja, Fos is wellicht wat te jong om met de autootjes over de begaande paden te sjeezen maar het is nu ook al een leuk afgebakend kleed om op te spelen. De Kwantum heeft een hele toffe en ook de Ikea heeft eentje die ik erg leuk vind.

Vos - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!

Daarnaast staat er nog iets qua ‘aankleding’ of accessoire op het lijstje en dat is het schilderijtje van een vosje. Ik vind deze stijl erg leuk en past goed op zijn kamertje denk ik! En verandering van spijs doet eten en verandering van aankleding maakt mama gelukkig.

Mand Vos 1 - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!

Wij hebben voor Fos een grote speelgoedkist gekocht naar aanleiding van de kraamweek. Toen kregen wij zoveel cadeaus dat ik niet meer wist waar ik het op moest bergen! Dus kochten wij een mooie grijze houten exemplaar van de Karwei en die staat nu in de woonkamer. Het grotere speelgoed zit daar netjes in. Het kleinere speelgoed dumpen wij aan het einde van de dag in zijn box of in de twee ‘vuilniszakjes’ ernaast (van die hippe papieren, weet je wel?) maar dat werkt gewoon niet goed. Ik wil dus een grotere en leukere mand/opbergvak voor hem en kies hierbij weer voor het merk 3Sprouts! Oh, die vind ik toch leuk.. Wij hebben een wasmand met een leeuw in Fos zijn kamertje staan en ik vind degene die wij nu vragen, de speelgoedmand met het vosje echt het einde.

Muziek

Maracas - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!

Herrie maken, Fos zijn favoriete hobby. En wat is dan leuker dan een muziekinstrument? Zeker als basgistarist wil Boris zijn zoon een bepaalde muzikale opvoeding meegeven (Tom Waits draaien tijdens de zwangerschap en dat soort verschrikkelijke ongein bijvoorbeeld). Ik vind het ook erg leuk en ik zie dat Fos zijn gekregen plastic maracas die Opa en Oma voor een duppie scoorden erg leuk vindt. Op zijn lijstje staan nu de Muziektrommel en Houten Maracassen. Lijkt mij zeer geschikt!

Playmobil

Boot - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!

Ik vind Playmobil een heel mooi merk en wij hebben voor Sinterklaas dan ook een prachtige speelgoed ontvangen voor Fos. Nu is hij daar nog een beetje te jong voor merk ik, sommige stukjes zijn net te klein om veilig mee te spelen en het hele concept gaat ietwat aan hem voorbij. Logisch ook, meneertje is nog geen jaar oud. Maar ik merk dat dit soort speelgoed wel steeds interessanter voor hem wordt en dat hij nu zelf het ‘Meeneem Schip Neptun‘ er ook vaker bij pakt. Als hij ouder wordt denk ik dat dit een merk gaat zijn wat ons veel plezier gaat opleveren! En cadeautjes kopen op de groei is eigenlijk alleen maar handig. Zeker als je het cadeau krijgt! De Playmobil ‘Meeneem Ark van Noach‘ vind ik een geweldig cadeau bijvoorbeeld, maar ook het ‘Woonhuis‘ of de ‘Boerderij‘.

Servies

Servies - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!

Baby’s eerste servies, hoe leuk is dat? Nu gebruiken wij een vreemd rood vorkje voor Fos zijn broodje onder een gekregen bordje van Blueband en zijn bekertje is van de Kruidvat. Maar als hij wat ouder wordt vind ik een eigen serviesje wel leuk. Op het lijstje staat dus het ‘Kindservies Vos‘. Die ouderwetse stijl vind ik geweldig leuk en tja.. een vosje doet het ’em!

Groeiladder

Nu Fos ouder wordt en dus ook langer wordt, vind ik een groeiladder/meter wel heel tof om in zijn kamer te hangen. Ik heb nog geen een gezien die ik heel mooi vind of die mij aanspreekt maar het idee van eentje vind ik wel echt heel leuk. Maakt zijn kamer ook net even iets ‘ouder’ ofzo? Afijn, mochten jullie nog een leuke weten dan hoor ik dat graag!

Kleding

Ook staan Fos zijn maten qua kleding en schoenen op het lijstje. Als iemand een kledingstuk wil geven is dat welkom! Een gegeven paard.. Er staan ook specifieke voorbeelden van schoentjes die ik leuk vind in het lijstje, écht leuke schoentjes vinden vind ik namelijk best lastig. En om nou alles zelf te kopen is ook weer zo wat. Vragen mag ook! Deze bruine van Next Direct vind ik fijn, Fos heeft ze ook in het blauw en zitten gewoon goed.

Gereedschapskist en Vrachtwagen

Kist - Cadeautjes voor Baby's eerste verjaardag!

ik zag deze twee items voorbij komen tijdens het winkelen en dropte ze meteen op het lijstje! De houten vrachtwagen bestaat uit blokken in allerlei kleuren (groot genoeg dat Fos er niet in stikt) en kan je ook – als hij wat ouder is – weer in elkaar zetten. De Gereedschapskist vind ik echt wat voor onze kleine donder, kan hij lekker mee zwaaien, gooien en meppen.

Daarnaast staan er op het lijstje nog cadeaubonnen van de Hema en de H&M om zelf iets uit te zoeken. Veel van Fos zijn kleding komt hiervandaan dus een voorraad aan bonnen is altijd welkom.

Voor de Zwollenaren (en mensen die in de omgeving van Zwolle wonen) heb ik nog een tip! Villa Tovertoren bij de Sassenpoort (naast La Cucaracha en Sally O’Brians) is GEWELDIG leuk! Prachtige cadeautjes verkopen zij, mooi houten speelgoed en merken zoals Lilliputiens en Happy Horse. Hier kan je ook heel leuk servies vinden voor kinderen, super toffe accessoires en geweldig leuke interactieve knuffels. Ik ben dol op die winkel!

Hopelijk is het een behulpzaam lijstje voor andere moeders of voor de lezers die binnenkort een verjaardag hebben van een kleine boef. Nogmaals, het zijn voorbeelden en is daarnaast ook nog specifiek of Fos afgestemd.

Liefs,

Elise Joanne