avw - Je baby goed beschermen tegen de zon (budget tip!)
DSC 0092 1024x678 2 - Je baby goed beschermen tegen de zon (budget tip!)

Nu de zonnestralen ons lichaam goed weten te verwarmen is het absolute noodzaak jezelf goed te beschermen. Maar niet alleen jezelf, zeker ook je kinderen! Fos is mijn kleine bleekscheet en dat wil ik graag zo houden. In de zomerfolder van de Lidl zag ik dat Cien een compleet assortiment zonproducten heeft met een speciale lijn speciaal voor kinderen, wat leuk! Ik heb meteen de kortingsbon uit het blaadje geknipt en heb drie producten geshopt om te testen.

#LidlAmbassador

DSC 0039 1024x678 - Je baby goed beschermen tegen de zon (budget tip!)

Ik vind het heel belangrijk voor Fos dat hij goed beschermd is, hij is nog zo jong en ik wil niet dat zijn huid nu al schade oploopt. Dus Boris en ik zijn de hele dag trouw in de weer met zonnebrand. Maar een product moet wel aan een aantal eisen voldoen vind ik en dat is dat de zonnebrandcrème minimaal SPF 50 is, waterproof moet zijn en dat het niet moet plakken. Fos hopt in en uit een badje en ik wil niet telkens als hij eruit komt hem weer smeren. Dat hij niet moet plakken vind ik ook een absolute noodzaak want Fos ravot en kruipt wat af in het gras, zand en water met allerlei blaadjes en sprietjes en voor je het weet ‘pikt’ je kind als een malle. Niet zo lekker dus! Zeker als ik hem meerdere keren per dag in moet smeren is het wel zo fris dat ik niet elke keer de neiging heb hem ver van mij te houden omdat hij afgeeft en aan mijn jurk plakt.

DSC 0157 1024x678 - Je baby goed beschermen tegen de zon (budget tip!)

DSC 0202 1024x678 - Je baby goed beschermen tegen de zon (budget tip!)

De drie producten die ik afgelopen dagen goed heb gebruikt zijn van dus van de Lidl, van hun beautymerk Cien. Lekker budget! De Cien zonnebrandcrème producten voor KIDS bestaan uit drie producten en eentje daarvan is nieuw in het assortiment. Met de kortingsbon achterin het boekje (die je aan het begin van de winkel ziet liggen in het schap), krijg je 20% korting. Leuk om zo kennis te maken! Maar ook zonder coupon betaalbaar vind ik.

DSC 0176 1024x678 - Je baby goed beschermen tegen de zon (budget tip!)

Het gaat om de Cien Sun zonnecrème voor KIDS voor €3,99, Cien Sun zonnespray voor KIDS voor €5,99 en de Cien Sun nieuwste zonnespray ‘nevel’ voor KIDS voor €4,99 en €3,99 met kortingscoupon. Alle drie SPF 50, precies zoals ik het graag zie! Tevens zijn alle drie parfumvrij én waterbesteding. Pluspunten hier hoor, poeh poeh. De originele zonnespray, de tweede in dit lijstje, is dus heel groot en ik vind het prijsje en hoeveelheid qua verhouding heel sterk. Sowieso bij alle producten en aangezien je toch behoorlijk wat sprayt, smeert en gebruikt vind ik dat wel zo prettig.

De producten komen in een vrolijke en zomerse verpakking, niet te missen in het schap. De zonnecrème komt in een handige tube, de originele zonnespray in een grote fles met spraykop en de nevel in een soort spuitflacon.

DSC 0168 1024x678 1 - Je baby goed beschermen tegen de zon (budget tip!)

DSC 0184 1024x678 1 - Je baby goed beschermen tegen de zon (budget tip!)

De zonnecrème is zacht en ruikt vrij neutraal en als ik dit gebruik bij Fos vind ik dat wel zo prettig. De zonnespray is heel praktisch, lekker spuiten op de beentjes of armen en uitsmeren naar de rest van zijn lijfje. Ik spuit altijd een beetje in mijn handpalm om het daarna met mijn vingers uit te werken over zijn gezicht. Vergeet ook niet de achterkant van je baby’s nekje mee te nemen, en ook de oren goed mee te pakken. Ook vingers, teentjes en neusje moeten een laagje krijgen. Deze substantie is een stuk dunner dan de crème en werkt sneller in en smeert makkelijk uit. De nieuwste zonnespray met nevel vind ik echt heel fijn! Hij bedekt in een spuit een groot gedeelte van het lijf en hij werkt heel prettig uit. Hij voelt verkoelend en trekt snel in. Geen plakkerig kindje naderhand, hoera! Het liefste smeer ik Fos meteen in nadat hij uit bed komt en ik weet dat wij een hele dag buiten spenderen. Dan spuit ik de nevel over heel zijn lijfje heen en is hij meteen goed gedekt met de eerste basislaag van de dag. Fos houdt er totaal niet van ingesmeerd te worden met iets, dat gehannes aan zijn lijf vind hij over het algemeen niet bepaald leuk. Met de nevel is dit gelukkig veel minder want hij vind de nevel heel grappig, haha. Ik maak er ook een spelletje en hij kirt een eind weg op het aankleed kussen. Hij heeft pret en ik heb hem meteen beschermd, win-win!

DSC 0072 1024x678 - Je baby goed beschermen tegen de zon (budget tip!)

Leuke producten van de Lidl! Ik vind het handige, handzame producten met een praktische en hygiënische tube of spuitflacon. De nevel vind ik het fijne werken voor zijn nog kleine lijfje, smeert heerlijk makkelijk uit en is dus waterbestendig. Er zit ook weinig troep in de formule en dat vind ik sowieso fijn in zonbescherming, maar zeker zonbescherming voor mijn kind. De crème vind ik handig voor de beschermende laag op zijn gezichtje, daar kan ik gemakkelijker een klein erwtje van nemen en het lokaal aanbrengen op zijn gezicht.

Alle producten liggen al in de winkel, ook de nieuwste nevel. Vergeet niet het blaadje mee te pakken aan het begin van je tripje zodat je gebruik kan maken van de kortingscoupon.

Geniet (beschermd) van de zon!

Liefs,

Elise Joanne