Vier traktaties 1024x562 - 4 x creatieve, haalbare en leuke traktaties! + Gratis printables

Mijn creatieve brein is niet zo welwillend als bij sommige andere moeders. Zeker als het om traktaties gaat doe ik altijd mijn uiterste best maar van harte gaat het niet. Hilde heeft de oplossing vandaag! En met de gratis printables die zij heeft gemaakt zijn deze traktaties niet alleen súper leuk maar ook betaalbaar en makkelijk.

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig? Dat betekent natuurlijk trakteren! De ene ouder kijkt hier reikhalzend naar uit en heeft volop ideeën. De andere ouder raakt wellicht een beetje in de stress en is naarstig op zoek naar inspiratie. Wat voor type ouder je ook bent, één ding hebben we allemaal gemeen: we zien graag dat ons kind geniet van het trakteermoment! Ik heb met veel liefde 4 printables ontworpen die je gratis kunt downloaden. Hiermee kun je superleuke traktaties maken!

Artikel door Hilde van Mourik van Kinderfeestjevoorjou.nl.

Wat heb je nodig?

Alle traktaties bestaan uit dezelfde basis. Je hebt hiervoor nodig:

– De traktatie (iets lekkers of een cadeautje) naar eigen inzicht
– Transparante plastic (cadeau)zakjes in A6 formaat
– De printable naar keuze die je hier gratis kunt downloaden + een printer
– Een briefkaart of stevig papier om de printable op te plakken
– Lijm en een schaar
– Een etiketje of een blanco sluitsticker
– Cadeaulint, ballon, confetti, etc. naar keuze

Wil je aan de slag gaan met de traktatie waarbij de kinderen een molecuul maken? Dan heb je aanvullend nog satéprikkers en tum-tummetjes nodig voor elk kind.

Hoe maak je het?

Knip de printable uit en plak deze op stevig papier of op een briefkaart. Pak het zakje, schuif de printable erin en leg de traktatie onderin het zakje. Plak het zakje dicht met een sluitsticker of met een klein etiketje. Hierop schrijf je de naam van je kind of bijvoorbeeld ‘Hoera, Sophie is 7 jaar!’ Je kunt het zakje nog wat extra versieren met een mooi cadeaulint of een leuke ballon. De traktatie is klaar! Makkelijk toch?

Traktatiekaart koek of snoepmonstertje 2 731x1024 - 4 x creatieve, haalbare en leuke traktaties! + Gratis printables
Moster 1 1024x980 - 4 x creatieve, haalbare en leuke traktaties! + Gratis printables

1. Koek/snoep/fruitmonstertje

Uitdelen op de peuterspeelzaal, bij de gastouder, het kinderdagverblijf of in de kleuterklas is voor kleintjes natuurlijk ontzettend leuk en spannend! Op de twee printables die ik maakte, zie je een snoep/koek/fruitmonstertjes staan. Denk als traktatie aan een verpakt (ontbijt)koekje, likkoekjes, spekjes, een doosje rozijntjes, verpakte rijstwafeltjes of bijvoorbeeld druiven. Ouders die liever een klein cadeautje willen geven in plaats van iets eetbaars kunnen gaan voor een bellenblaas, een vingerpopje, stickertjes … Je snapt het idee!

Klik hier voor de gratis printable van ‘fruitmonstertje optie 1‘ en klik hier voor de gratis printable van ‘fruitmonstertje optie 2‘.

Traktatiekaart Moleculen maken 731x1024 - 4 x creatieve, haalbare en leuke traktaties! + Gratis printables
Molecuul maken 1024x917 - 4 x creatieve, haalbare en leuke traktaties! + Gratis printables

2. Maak je eigen molecuul

Ook voor deze traktatie heb ik een leuke printable gemaakt. Het is gebaseerd op het ‘Science’ thema dat kinderen erg aanspreekt. Het doen van proefjes valt namelijk altijd in de smaak. Je kunt deze traktatie zien als een soort van mini-proefje. De kinderen maken namelijk hun eigen molecuul met de satéprikkers en tum-tummetjes die in het zakje zitten. Wie bedenkt de leukste creatie? Het maken van deze traktatie kost weer weinig tijd.

TIP: Probeer het aantal tum-tummetjes en satéprikkers goed op elkaar af te stemmen.

Klik hier voor de gratis printable voor ‘maak je eigen molecuul‘.

Traktatiekaart Kamertje Verhuren 731x1024 - 4 x creatieve, haalbare en leuke traktaties! + Gratis printables
Kamertje verhuren 1009x1024 - 4 x creatieve, haalbare en leuke traktaties! + Gratis printables

3. Kamertje verhuren

Wie kent dit spelletje niet? Ik weet dat ik dit vroeger op de basisschool stiekem speelde met een vriendinnetje en daar een kladblok voor gebruikte. Nu hoort het bij de traktatie! Je kunt de traktatie verder afmaken met bijvoorbeeld een Mentos rolletje, een chocoladereepje, een leuk potlood met gum, een klein spelletje of natuurlijk iets anders!

Zo zie je dat je met deze traktaties niet veel tijd kwijt bent, het budgetproof is en het er ook nog eens superleuk uitziet. Succes!

Klik hier voor de gratis printable voor ‘kamertje verhuren‘.

Succes!

Groetjes,

Hilde

Op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan zeker even op de website van Hilde!