IMG 2384 768x1024 - Zo, hoe was februari?

Tijd voor een nieuwe terugblik op de afgelopen maand. Morgen de laatste dag weliswaar maar genoeg te vertellen en die ene dag maakt niet meer zoveel uit. Vandaag meer over de reden van de feestelijke sushi (Boris heeft een nieuwe baan!), sporten, (be)sparen en Fos zijn eerste schooldagen!

Een nieuwe baan!

Laat ik daar dan maar als eerste mee beginnen, dit feestelijke nieuws behelsde een groot deel van onze maand namelijk. Boris is sinds september, na het behalen van zijn master, Verpleegkundig Specialist en heeft besloten hier meer handen en voeten aan te geven. Vanaf 1 april gaat hij werken als Verpleegkundig Specialist Ouderenzorg in een verpleeghuis. Datzelfde huis staat hier nog geen kilometer vandaan, het kan bijna niet idealer. Ik ben ontzettend blij voor hem en trots op hem, dit is een geweldige nieuwe stap! Natuurlijk was het spannend maar vanaf het moment dat Boris de vacature met mij deelde wist ik dat het goed zat. En toen hij hét telefoontje kreeg was de ontlading groot maar ook dé bevestiging van wat ik al wist. Heel fijn!

Eerste schooldagen

Aankomende zondag, 1 maart, zal onze lieve zoon Fos vier jaar worden. Dus had hij deze week zijn eerste wendagen. Ik schreef al eerder hoe hij tegen school opzag en wat dit met mij deed als moeder. En ook hoe ik omging met die angsten en spanningen. Het resultaat daarvan kon je lezen in de re-cap van de maand januari. Afgelopen maandag was dan dé dag, de eerste wenochtend. Hij vond het spannend maar had er zoveel zin in! Mede door de nieuwe rugtas en lunchset, haha. Ik wist ‘t, kind van zijn moeder. Maar dit was wel een enorme opluchting. Er waren dus ook geen tranen bij afscheid; hij gaf de meester een hand, zette zijn kleine kontje op een vrij stoeltje en keek rustig rond zich. Hij was wel wat stilletjes maar logisch ook. Ik besprak een aantal zaken met de meester en nam na een dikke knuffel en een nog dikkere kus, afscheid. Hij zwaaide, ik zwaaide en toen heb ik mijzelf gedwongen om te draaien en weg te lopen.

Ik moest de melk in de grote koelkast zetten en ik besloot even langs het lokaal, aan de achterkant, naar de auto te lopen. Zo kon ik een klein beetje Fos bespieden zonder dat hij mij zag. En ik zag een kindje zo vrolijk en bewegelijk een verhaal vertellen.. Zo trots jongens, ik ben zó trots op hem. Hij wilde écht niet naar school, huilde elke keer dat hij erover sprak. Van dat, naar dit. Ik huilde dus wel, van blijdschap.

De dag ging geweldig goed. Op een klein ongelukje omdat hij zo druk was met spelen, na. Begrijpelijk, niks aan het handje. Hij had hele verhalen bij thuiskomst, had al het lekkers dat ik hem mee had gegeven opgegeten en gedronken en had zelfs een nieuw vriendje gemaakt. Hij had gespeeld met blokken, gezongen, verhalen verteld en buiten gespeeld. Hij was helemaal hyper toen hij thuiskwam en wilde meteen weer naar school, haha. Die middag stortte hij volledig in en rond zes uur ‘savonds heb ik hem al op bed gelegd. Hij was kápot moe. De schat.

Ik vind het wel een vreemde gedachte dat Fos vanaf volgende élke dag naar school zal gaan. Kijk, als het nodig is houd ik hem thuis maar over het algemeen is dit het moment waarop zijn schoolleven zal beginnen. Hij gaat naar school, elke dag weer. Ondanks dat hij nu ook niet elke dag thuis is vind ik dit een enorm vreemde gedachte en moet hier dan ook heel erg aan wennen.

Nieuw rooster

De maand maart staat ook in het teken van een ‘nieuw’ rooster voor ons als gezin. Waar ik nu voornamelijk de laatste dagen van de week werk, worden dat straks de eerste dagen van de week. Hazel gaat een dag minder naar de opvang maar straks wel elke week naar opa en oma, in plaats van om de week. Fos gaat twee dagen naar de BSO en ik zorg dat ik de andere dagen er ben om hem van school te halen. Geen dag zal hetzelfde zijn zoals dat nu is maar daar wennen we snel genoeg aan. Uiteindelijk werk ik evenveel als nu en Boris ook, alleen op andere dagen. Ik denk alleen dat ik de eerste weken nog wel eens in de war zal raken, haha.

Wat ik sowieso leuk vind is dat ik een middag alleen met Fos heb en ook alleen een ochtend met Hazel. Zo kan ik mijn onverdeelde aandacht aan ieder kind apart geven elke week. Heel fijn!

Verjaardag Fos

Zondag is het dan zover, de vent wordt vier jaar en dat vieren we uitgebreid! Nu we in een groter huis wonen kunnen er ook meer mensen langskomen. Wat betekent dat ik vrij enthousiast heel veel vrienden en familie hebt uitgenodigd. Een beetje teveel wellicht, haha. Nee hoor, het zal vast allemaal passen en we werken in twee sessies, moet goed komen. Ik ga zaterdag aan de slag om drie taarten te fabriceren en de hapjes voor te bereiden.

Het cadeau voor Fos is ook binnen! Hij heeft onderhand al best veel kleine ‘cadeautjes’ gekregen zoals zijn nieuwe rugtas, lunchtrommel en bekers. Zaken die hij al nodig had voor de wendagen op school. Hét cadeau zou een nieuwe fiets worden maar dat verplaatsen we naar deze zomer of naar volgend jaar. Het is gewoon niet het seizoen van de fietsjes op Marktplaats en de tijd begon te dringen. Omdat het nú niet nodig is, verplaatsen we het gewoon. Dus op zoek naar een ander cadeau! En die vonden we; een prachtige houten garage van PlanToys. Ja, ook via Marktplaats. Een prachtig exemplaar waar je bijna niet aan af ziet dat hij niet meer nieuw is. En dat voor maar een vijfde van de prijs want nieuw is hij een whopping €100,-. Heeft iemand een geldboompje in de tuin? Ik denk dat hij hier héél blij mee gaat zijn, kan niet wachten het hem te geven!

Maandag hebben Boris en ik vrij genomen om met Fos zijn verjaardag met z’n drietjes nogmaals te vieren. Zondag dus als gezin, maandag mag hij met beide ouders alles doen wat hij wil die dag. En heeft hij ons onverdeelde aandacht. Meneer wil in ieder geval naar de McDonalds en de bioscoop. Wat jij wil vent! Ik heb er nu al zin in, Boris en ik allebei trouwens. Het is echt heel lang geleden dat wij een dag samen met Fos doorbrachten en dat verdient hij ook. Hazel is binnenkort ook aan de beurt.

Sporten

Och, de drama van sporten.. Maar, ik heb wel een abonnement afgesloten! Ik vertelde in de re-cap van vorige maand dat dit op mijn to-do lijstje stond en ik kan hem afstrepen, hoezee. Ik ben onderhand ook al meerdere keren geweest dus hulde aan mijzelf. Ik schreef er na mijn eerste sportsessie met een instructeur over en ik besefte mij naderhand heel goed dat die eerste sessie gewoon veel te veel is geweest. En daar kan ik de instructeur niet alleen de schuld van geven, ik had mijn grenzen beter moeten bewaken. Ik vond dat lastig omdat hij bleef zeggen dat dit een soort ‘boontje komt om zijn loontje’ situatie was voor mij, omdat ik nooit sport. Ik hield dus stevig mijn mond (en tranen tegen) omdat ik hem iets wilde bewijzen. En niet ‘zwak’ wilde zijn. Nu besef ik mij dus dat dit echt lariekoek is en die hele sessie gewoon niet goed is geweest.

Het duurde een week voordat ik weer normaal liep (echt, geen geintje) en dus ook voordat ik weer terug durfde. Mede door die sessie werd het een drempel om weer te gaan. Dus ik ben rustig gestart met yoga en ‘body balance’ lessen, wat ik heel prettig vind en zelfs als leuk ervaar! En dat is mij meer waard dan keihard knallen. Anders ga ik gewoon niet meer, dat weet ik wel. Volgende week een les Zumba, ik ben benieuwd hoe ik het ervan afbreng, haha. Ik heb inmiddels wel weer de apparaten opgezocht en gewoon ‘normaal’ gedaan, dat ging heel goed!

(Be)Sparen

En, hoe gaat het met de financiën? Nou, prima kan ik wel zeggen. We namen het besluit om van de Jumbo over te stappen naar de Appie vanwege de koopzegels (lees hier het artikel daarover), en dit bleek ook nog eens tientallen euro’s per maand te schelen. Potjandrie! Uiteindelijk blijkt dat je prima met je digitale bon naar de Jumbo servicebalie kan om alsnog koopzegels te kopen dus ik ben in meerdere vestigingen verkeerd voorgelicht. Maar de Appie bevalt ons eigenlijk súper goed en ik wil niet meer terug. Wel vind ik het een nadeel dat ik mijn lege flessen (glaswerk) niet in kan leveren en de plastictassen niet terug mogen. Die ‘koop’ je en bij de Jumbo zit er statiegeld op, net zoals bij de kratten. Lijkt mij beter voor het milieu maar afijn. Ik vond de ‘deals’ van de Jumbo altijd al slecht, ik kon er amper mee uit de voeten. Het is een hele fijne winkel met goeie producten maar die aanbiedingen.. De Appie heeft geweldige aanbiedingen en mede hierdoor schelen de boodschappen (op dagelijkse producten die wij gebruiken) meer dan twee tientjes elke week. Vind ik een behoorlijk bedrag!

Zo, dat was de re-cap van deze maand! Mooie dingen zijn er gebeurd afgelopen weken, dat sowieso. De maand maart staat in het teken van Fos en de basisschool. Verder weinig grote plannen of aangelegenheden. Voor april en mei staan er wel weer grotere zaken op de planning.. Ik ben benieuwd wat maart ons brengt in ieder geval, ik spreek jullie over een aantal weken weer!

Liefs,

Elise Joanne