IMG 7842 scaled - Zo, hoe was de maand mei?

Tijd voor weer een terugblik op de afgelopen maand! De scholen zijn deels opengegaan, de kinderen zijn voor enkele dagen weer op de plek waar ze normaal zitten. Wat is er gebeurd afgelopen maand, wat gebeurd er in ons leven en hoe gaat het eigenlijk?

School, opvang & werk

Fos en Hazel gaan weer enkele dagen in de week naar school en opvang. Gelukkig valt Hazel d’r dagen bij de opvang op dezelfde dag als Fos z’n schooldagen. En ik maak het beste van de tijd die ik dus in een week heb! Het is minder dan normaal en ik loop hier en daar achter en dat zal vast ook zo nog wel een tijdje blijven. Maar, er komt genoeg content online in een week dat goed wordt gelezen, erg fijn. Ook meer persoonlijke artikelen hier en daar want ik heb steeds meer iets tijd om rustig mijn hoofd leeg te tikken. Vloggen pak ik later weer wat meer op, de rust en de tijd voor leuke content heb ik gewoon nog niet helemaal en ik wil ook niet dat het repetitief is en zeker is deze fase van de maatregelen is die kans gewoon groot.

Fos vindt het fijn op school en went ook steeds meer aan de BSO. Dat was in het begin echt wel een dingetje maar onderhand zijn er geen tranen meer en vindt ‘ie het heel normaal om na school na de BSO te gaan. Straks, als de scholen weer helemaal open zijn gaat hij twee dagen, de andere dagen halen wij hem standaard op. Dat wil ik ook graag zo behouden, twee dagen is voor mij genoeg qua werk als ik het combineer met avonden en ik vind het prettiger dat hij ook gewoon thuis mag en kan spelen. Al dan niet zonder Hazel die wel deels op de opvang is hoewel dit alleen voor de maandag geldt. Ook is zij natuurlijk op de woensdag en vrijdag (dit zijn kortere schooldagen) gewoon thuis.

Oppassen & tijd alleen met Fos

Mijn schoonouders passen weer op sinds kort en dat betekent dat, zolang de scholen nog niet helemaal open zijn, Fos een dag bij mij alleen thuis is. Dat heeft enorm veel voordelen! Ik kan deels werken als dat moet maar ook hoognodige klusjes doen in huis met hem alleen bij mij. Hij vermaakt zich namelijk in z’n eentje heel goed en kan mij ook goed helpen. En, en dit is de belangrijkste en fijnste reden vind ik zelf, heb ik een dag alleen met ‘m! Dat vinden wij beide zó leuk en gezellig. Samen boodschapjes doen (waar mag en kan), lunch halen, samen koken, filmpje kijken, Lego bouwen.. Ik geniet echt van tijd alleen met mijn kinderen en Fos is gewoon een stuk rustiger als hij alleen thuis is. Hij is dol op Hazel en zij op hem maar ze is nou eenmaal zijn jongere zusje en dat levert ook gewoon drukte, tranen en getrouwtrek op. Het is van korte duur want 8 juni zal hij gewoon naar school gaan maar dan heb ik nog steeds altijd de maandagmiddag met hem alleen omdat ik dan geen BSO voor hem inkoop. Dat is het niet een hele dag maar enkele uurtjes, maar die uurtjes zijn ons dierbaar en ik geniet er heel erg van. Zeker ook omdat Hazel die avond al naar haar grootouders gaat en wij dus ook een avond samen hebben, met z’n drietjes. En Hazel die komt ook zeker wel aan haar trekken als het gaat om ouderlijke aandacht want vaak is zij namelijk de woensdagochtend en vrijdagochtend (wanneer de scholen weer helemaal beginnen) alleen met Boris of met mij. Ook dat is erg fijn.

Ik vind onze structuur normaliter, even los van de maatregelen dan, erg prettig en merk dat ik het fijn vind tijd te spenderen met elk kind apart. En ook dat ik relatief genoeg tijd heb voor mijn werk om het meeste doordeweeks te doen. Het werkt goed zo, erg prettig!

Boris is begonnen met avond-, weekend- en nachtdiensten. Dat is even wennen, dat zorgt dat ik, wanneer hij dienst heeft, vaker paraat moet staan voor de kinderen en wij niet meer spontaan uit huis kunnen om iets te ondernemen. Dat went wel snel en is nou eenmaal zoals het is. Qua verdiensten is het prettig en gelukkig is zijn werk zo dichtbij dat hij ook weer snel thuis kan zijn indien hij opgeroepen wordt. Hopelijk komt ook hij in wat rustiger vaarwater binnenkort, die tendens is in ieder geval al gaande.

Verder was afgelopen maand heel kalm. We wennen aan het feit dat we geen familieauto meer hebben, Hector wordt alleen in noodgevallen gebruikt en wij pakken eigenlijk altijd de fiets. Dat kan nu zeker heel makkelijk, ook vanwege het weer dus dat is heel prettig. Mondjesmaat zien we meer vrienden en familie op gepaste afstand en kijken wat vaker buiten de deur.

De maand juni?

De maand juni staat dus voor de deur, de maand waarin Boris zijn 31e verjaardag mag vieren en Hazel haar tweede! We vieren het dit jaar logischerwijs niet en dat stemt mij ergens verdrietig. Wel komen de opa’s en oma’s langs rond of op de verjaardag van Hazel en wij maken er de dag zelf gewoon een feestje van! Gelukkig is ze nog jong en zal ze niet doorhebben dat er geen echt feestje gevierd word met een huiskamer vol. Zolang er slingers en ballonnen hangen, ze cadeautjes krijgt en taart mag eten is de snoes al blij. Nu nog bedenken wat ik maak als traktatie want daarin pak ik altijd graag uit. En ik heb nog geen idee wat ons cadeau voor haar zal zijn, ze heeft immers al zoveel speelgoed en wil haar iets geven wat ze écht heel leuk vindt en ook iets wat ze niet hoeft te delen met Fos. Suggesties zijn zoals altijd welkom!

Fos gaat straks weer hele dagen naar school vanaf 8 juni zoals alle kinderen. Dat is fijn want hij heeft dat nodig en ik heb er dan een extra werkdag bij, zoals het voor de maatregelen was. Nu Hazel weer naar haar grootouders gaat heb ik drie werkdagen zonder kinderen rond mij en ik ga daar voor de korte tijd dat het mag duren, het beste van maken. Want twee weken later gaan mijn schoonouders op vakantie en heb ik Hazel weer rond mij lopen een van die dagen en kort dáárna begint de zomervakantie alweer. Het is gewoon een gekke tijd tot aan september en dat is zoals het is. We maken er het beste van! Gelukkig is het in de zomer rustig qua werken voor mij en met mooi weer is het ook gewoon genieten van de kinderen.

Aan het einde van de maand heb ik weer een keer een afspraak in Amsterdam, de eerste in máánden. Alles werd afgezegd en verschoven sinds de maatregelen dus met gepaste afstand zullen deze aspecten van mijn werk ook langzaamaan weer beginnen. Vind ik leuk, beetje diversiteit is ook gewoon goed! En het sociale aspect van mijn werk heb ik, op de reistijden na, altijd enorm gewaardeerd.

Tot volgende maand!

Liefs,

Elise Joanne