IMG 9104 scaled - Zo, hoe was de maand juni?

Met nog een paar dagen te gaan totdat de nieuwe maand juli voor de deur staat, kijk ik weer terug naar de afgelopen weken. Hoe gaat het? Wat hebben we uitgespookt?

Verjaardagen Boris & Hazel

De twee belangrijkste en ook leukste hoogtepunten waren de verjaardagen van Boris en Hazel. Boris mocht op de vijfde van de maand 31 kaarsjes uitblazen en Hazel op de zeventiende twee kaarsjes. Het vieren ging wat anders dan gepland, een stuk kleinschaliger en verdeeld in sessies. Nou, eigenlijk was dat helemaal prima. We hebben een deel van de families gezien en vrienden hier en daar ook. Hazel was helemaal blij dat ze jarig was, ze vond trakteren geweldig en haar cadeaus prachtig! Boris had die dag sowieso vrij om bij te kinderen te zijn en ik nam gewoon vrij, zoals Boris zegt; ‘je dochter wordt maar één keer twee jaar’. Tja, helemaal waar! Mocht je benieuwd zijn naar de traktatie en hoe je ‘m maakt, dan kan je in mijn dagboek van twee weken terug spieken. Aanrader om te maken!

Volledig naar school

Fos mocht weer volledig naar school en dat was heel fijn én even wennen. Voor een groot deel van de maand juni was iedereen waar hij/zij moest zijn. Of dat nou werk, opvang of op school was. Fos ging ook weer twee dagen naar de BSO en dat gaat nu een stuk beter dan voor Corona. Hij is eraan gewend, een groot deel van z’n vriendjes gaat en hij vindt het er leuk. Hij kreeg vorige week z’n rapport mee – de allereerste! – en de meester schreef daarin wat voor enorme stappen hij had gemaakt. Van een wat timide en terughoudend (maar praatgraag mannetje) naar een stoer kind die zich helemaal senang voelt. Heel goed om te horen! En het gaat ook gewoon super goed, hij heeft het naar z’n zin en snapt hoe school ‘werkt’. Geen tranen bij afscheid, hij heeft veel plezier elke dag en maakt steeds meer vriendjes.

Vanaf eind deze week start de zomervakantie al, wij zijn als eerste aan de beurt. Dat betekent dat school dus de komende zes weken van de baan is en dat is voor ons ook voor het eerst. En aangezien wij wel gewoon moeten werken en geen zes weken vrij kunnen nemen gaat hij op de dagen dat Hazel naar de opvang gaat, gewoon naar de BSO. Het leuke is dat de BSO enorm veel activiteiten heeft gepland, waaronder twee weken spelen bij de scouting. Dat doen ze elk jaar en is een groot succes, ik gun Fos deze dagen ook gewoon enorm. Dat betekent dat ik tot aan midden augustus twee werkdagen heb en niet meer. Op de maandag ben ik met Fos alleen en op de vrijdag met beide kinderen. Op dinsdag en donderdag werk ik. Ondanks dat we niet op vakantie gaan hebben wij wel besloten vrij te nemen dus de laatste twee weken van de zomervakantie gaat ook mijn laptop dicht.

Hoe gaat het verder?

Goed! Er begint meer ritme en rust te komen nu iedereen weer op plek van bestemming was afgelopen weken. Dat zal dus weer even wennen zijn vanaf volgende week, als de zomervakantie begonnen is. Boris heeft het naar z’n zin op het werk – hij schreef een column over zijn ervaringen met Corona in het verpleeghuis – en geniet van z’n nieuwe functie. Wel hebben we een aantal privé zaken aan ons hoofd, dat verklaart wellicht de afwezigheid afgelopen week. En ik had het enorm druk met bepaalde samenwerkingen en gewoon geen tijd voor mijn eigen basis werk, de artikelen uittikken voor de site. Vaak ben ik dan op een ander platform (Instagram dus) wel te vinden dus dat compenseert dan weer. Ik vind het wel vervelend maar leg mij er echt bij neer. Dat soort weken zitten er tussen en tot aan september zal het gewoon vaker voorkomen. En wellicht daarna ook wel, het zij zo. Je doet wat je kan en wat ik doe, doe ik met liefde. Ik ben in ieder geval niet uit m’n neus aan het vreten, dat kan ik je wel vertellen. Sowieso hoop ik jullie snel meer te vertellen!

Juli

De maand juli is bijzonder omdat ik dan m’n 30e verjaardag mag vieren! Ja, ik stap over van lijntje twee naar lijntje drie. En we wilden dat, voor het eerst in jaren, grootst vieren. We zouden een locatie afhuren, alle vrienden en familie uitnodigen en proosten op dit nieuwe levensjaar. En officieel mag het vanaf 1 juli weer – met afstand – maar we vinden het zelf te vroeg. Ook om aan anderen te vragen. Dus we wachten gewoon een jaar, helemaal prima. Op mijn verjaardag zelf moeten Boris en ik gewoon werken en zijn de kinderen bij de opvang dus heel speciaal zal die dag zelf nu niet worden, haha. Maar we vieren het vast met een taartje het weekend ervoor/erna. Die avond willen we wel uit eten en dat vind ik sowieso een top idee. Mijn cadeau is al binnen, Boris en ik hebben elkaar een BBQ gegeven en daar maken we heel goed gebruik van.

We hebben dus geen vakantieplannen maar maken er eigenlijk elk weekend wel een feestje van door leuke dingen te gaan doen. En begin augustus nemen we allebei vrij en gaan we ook echt uitjes ondernemen zoals tripjes naar de Efteling, Dinoland etc. Nu al zin in!

Er gebeuren – hopelijk – mooie dingen in de maand juli en zodra het zover is dan maak ik jullie daar deelgenoot van.

Zo, dat was ‘m weer! Tot volgende maand en succes iedereen!

Liefs,

Elise Joanne