a5af0c5f e52d 4e9a a6df 80e9645db6e1 - Tijd voor klussen, verhuizen & vakantie!

Zo, het moment is eindelijk hier.. we hebben de sleutel gekregen! Gistermiddag was het zover, na een kleine keuring van het huis en de officiële overdracht zijn wij nu écht eigenaar geworden van de nieuwe toko. En morgen gaan we op vakantie. Heerlijke planning weer! Hoe gaat het de komende weken eruit zien voor ons?

Gisteren kregen wij dus de sleutel en ben ik meteen, na de overdracht met de notaris, terug gereden naar het nieuwe huis om Hans & Jan op te wachten. Deze hele fijne mannen gaan voor ons de komen tijd klussen en schilderen. Het grovere grotere werk – de muren op de tweede verdieping verwijderen – kan al starten als wij op vakantie zijn. Tevens moet er op die verdieping en op de kamer van Fos een nieuwe vloer worden gelegd. Dat staat al klaar en ook meteen meegenomen worden.

In de tussentijd zijn wij op vakantie, een weekje naar Bretagne. Hartstikke leuk en ook hier heb ik toch wel heel veel zin in. Aanvankelijk baalde ik van de planning want ik wilde bezig in het nieuwe huis, met mijn kont in het strand aan de kust van Frankrijk zitten maakte me alleen maar ongedurig. Maar de knop is omgegaan want vakantie is vakantie en hoe heerlijk om daar ook nog even van te mogen genieten. Het was een zéér druk jaar en misschien is het wel goed om even tussentijds op de pauze-knop te drukken.

Zodra wij weer terug zijn meld ik mij weer bij het nieuwe huis en kan het verdere werk beginnen. Alles krijgt een schilderbeurt, elke ruimte en elke muur. Alles staat klaar, de kleurcodes doorgegeven en het behang op de juiste kamer. Tevens zal dan ook de hand worden gelegd aan de ombouw voor onze wasmachine en droger en zal de inloopkast (yay!) gemaakt worden. Dit zal nog best veel tijd in beslag nemen en de vraag is of deze kast klaar zal zijn voor verhuizing. Wellicht net niet maar dat is geen probleem, als dat het laatste is kan ik daar zeker mee leven. Zolang de woonkamer en de kamers van de kinderen perfect zijn dan ben ik blij.

Dan is het ook tijd om het huis in te pakken. Nu al geen zin in, haha. Nou, ik zie er niet enorm tegenop hoor, het is meer gewoon een behoorlijke klus. Boris moet gewoon werken, en dat betekent dat ik veel van het werk alleen moet doen. Dat is geen probleem alleen heel tijdrovend.

En dan, de eerste week augustus is het moment supreme.. tijd om echt te verhuizen! Op de eerste van de maand komen de verhuizers de dozen en de grotere meubelen voor ons verhuizen, de dagen ervoor zorg ik dat het huis schoon is en de inhoud van de keuken alvast overgebracht. De dag erna komen de nieuwe meubelen voor de woonkamer en de keuken en begint het plezier van dozen uitpakken en het nieuwe huis tot een echt thuis maken.

In de weken daarna, nog in de maand augustus zal ik verder uitpakken en hopelijk is dan ook snel de kast op onze kamer af. Het oude huis moet een poetsbeurt krijgen en ook dan zal de overdracht daar snel van plaatsvinden.

We sluiten de maand augustus af met onze laatste weekje vakantie in Luxemburg. Daar heb ik sowieso erg zin in want het is een goeie afsluiter van die drukte daarvoor!

Dat betekent dat wij de maand juli en augustus erg druk zijn. Ik heb vooruit gewerkt zodat er zeker genoeg online zal komen. Maar het is ook zomervakantie, een van de rustigste periodes van het jaar. Elk jaar probeer ik ook afstand te nemen, rust te pakken en te genieten van mijn gezin. Zo ook nu. Natuurlijk komen er vlogs en artikelen over de verhuizing en onze vakantie, alsmede artikelen tussendoor. Vanaf september zijn we er weer in volle glorie, in de hoop dat er dan ook dusdanig meer rust is op alle fronten dat dit mij ook mogelijk wordt gemaakt. Dat zou fijn zijn. Mijn werk kwam het laatste half jaar niet bepaald op de eerste plek, niet omdat ik dat niet wilde maar door alle omstandigheden al vaker benoemt. Hazel d’r gezondheid, Boris zijn scriptie en ga zo maar verder.

Effe knallen als een malle, ook genieten van onze eerste vakantie met zijn viertjes en van een huis een thuis maken. En daarna heerlijk genieten van dat nieuwe huis en rustiger vaarwater, hoezee!

Ik wens jullie alleen een hele fijne zomervakantie! Hebben jullie plannen?

Liefs,

Elise Joanne