Af en toe schrijf ik over mijn trouwdag, over mijn relatie met Boris. Met mate want het moet natuurlijk leuk blijven! En de foto’s die ik kan tonen van ons raakt natuurlijk een keertje op dus ik moet selectief zijn. Ik zag bij BettyThe After Wedding’ TAG (verzonnen door Joyce!) en vond hem ontzettend leuk! Een keertje wat anders dan anders, geen groot onsamenhangend verhaal over pure liefde, maar concreet gemaakt aan de hand van vragen. Kijk je mee?

Wat was het eerste dat je dacht of voelde na de ceremonie?

‘Allemachtig.. Ik ben gewoon getrouwd! Na al die maanden plannen, al die rekeningen, al die kleine stress momentjes en fantastische uren met mijn hoofd in bladen en met Boris aan mijn zijde bij de juwelier; het moment suprême is geweest. Ik mag mij de vrouw van Boris noemen, eindelijk! En ik zie er verrekte goed uit. Waar is mijn boeket eigenlijk? Onhandig ding is het ook. Wat gaan we nu doen? Oh ja, trouwtaart eten!’

Voor ons was de ceremonie minder belangrijk dan onze kerkelijke inzegeningen. Wellicht zullen christelijke stellen begrijpen wat ik bedoel; de ceremonie is natuurlijk voor de wet en dit zorgt er voor dat wij officieel getrouwd zijn, maar de inzegeningen was voor ons hét moment. Ik noemde Boris ook pas mijn man ná de kerkdienst. De kerkdienst was zorgvuldig gepland, ontzettend emotioneel en alles waar wij op hadden gehoopt die dag.

Wat is jouw favoriete trouwfoto?

Ik heb er enkele die gewoon echt héél mooi zijn maar ook enkele die de sfeer goed weergeven die ik daarom erg mooi vind:

IMG 0298 2 - The After Wedding TAG - Bijna 3 Jaar Getrouwd!

Dit is mijn ultieme favoriet. Boris ziet hier mij en mijn trouwjurk voor de allereerste keer. Na een nacht apart van elkaar te hebben geslapen (zeer slecht geslapen die nacht..) was ik mij aan het klaarmaken, verrichte ik de laatste handelingen aan mijn sluier en kirde mijn moeder enthousiast; ‘hij is er!’. Boris stapte binnen met mijn boeket, ik liep vol elegantie (ik had het de avond ervoor geoefend mét jurk aan) de trap af en aanschouwde mijn toekomstig man. Boris keek op, glimlachte zijn perfecte tanden bloot en zei; ‘wat ben je mooi’. Meer had ik niet nodig.

IMG 1802 - The After Wedding TAG - Bijna 3 Jaar Getrouwd!

Een favoriete foto van Boris en mijn vader. Mijn vader zong aan het einde van de kerkdienst een lied voor ons, zijn kinderen, en er was geen traanloze wang in de zaal. Deze foto is niet zo bijzonder op het eerste oog maar tegelijkertijd is hij onbetaalbaar.

IMG 0157 - The After Wedding TAG - Bijna 3 Jaar Getrouwd!

Terwijl ik in de make-up zit loert mijn moeder van een afstandje naar het proces, haha! Mijn moeder hielp mij de hele ochtend en mede zonder haar had ik er niet zo uitgezien als dat ik deed. Ik was trouwens de hele ochtend héél kalm.

IMG 1672 - The After Wedding TAG - Bijna 3 Jaar Getrouwd!

Vrienden die lachen om de trouwgeloften van Boris. ‘Elise, ik houd meer van jou dan dat ik van whisky houd. Elise, ik houd meer van jou dan dat ik van Bob Dylan houd.’ Ik dacht oprecht die woorden nooit te horen.

IMG 0760 - The After Wedding TAG - Bijna 3 Jaar Getrouwd!

Deze vind ik heel grappig want het laat mijn vader heel goed zien zoals hij is; een baas! En ik zit lekker kalm te genieten van de gasten en de zon (het was 28 graden die dag).

IMG 0437 - The After Wedding TAG - Bijna 3 Jaar Getrouwd!

Er zijn momenten die er heel ‘gefotografeerd’ uitzien. Zo ook deze foto, hij is namelijk echt perfect en zeer geschikt als bedankfoto. Je mag raden welke foto wij dan ook als bedankfoto aan het einde hebben weggeven ;). Maar ondanks dat deze foto er heel gestyled uitziet, is dat het niet. Boris pakte mij lieflijk vast tijdens onze tochtje door het bos en wij hadden een momentje. Een momentje die de fotograaf (Robin Kuijs) goed doorhad dat hij daarbij niet moest storen; hij kroop achterwaarts en knipte geluidloos met zijn camera zodat wij dit moment voor altijd konden bewaren.

♥Is er iets dat je achteraf anders had willen doen?

Ja! De DJ heeft uiteindelijk nummers gedraaid die ik niet leuk vond, sommige nummers veel te kort en andere nummers die ik niet wilde veel te lang. Vooral voor Boris was dit een minpuntje.

Als tweede mijn boeket. Ik wilde een hele volle bos witte rozen (zo’n dik pakketje wat je amper kan vasthouden) maar de dame van de bloemenwinkel raadde dat af. Ik kreeg dus iets wat ik uiteindelijk net niet mooie genoeg vond. Daarnaast vond ik dat ze mijn prachtige blauwe lint lelijk om de takken had gewikkeld. Ben ik nog steeds geïrriteerd over.

♥Voel jij je anders, nu je getrouwd bent?

Ja. Hier schreef ik al eerder over, vorig jaar toen wij 2 jaar getrouwd waren en dat gevoel blijft staan.

‘Nu zijn wij 24 maanden verder. De trouwdag is voorbij, de rekeningen betaald en de witte broodsweken liggen al lang achter ons. Er is al een klein jubileum voorbij gegaan, de fysieke herinneringen opgeborgen en het leven gaat door. Ik krijg soms wel eens de vraag of getrouwd zijn anders is dan samenwonen of een samenlevingscontract. Dat laatste dat kan ik natuurlijk niet zeggen, ik ben dat immers nooit aangegaan. Wat ik wel weet is dat het huwelijk in veel aspecten lijkt op samenwonen of een contractuele verbinding, dat is het huwelijk immers ook. Je wordt naast elkaar wakker, betaalt samen de rekeningen en belooft (al dan niet vastgelegd) eeuwige trouw aan elkaar. Is dus mijn relatie echt anders dan voor mijn huwelijk? Ja, dat dan weer wel. Er zijn niet alleen een aantal jaren relatie bij opgekomen waarin je groeit in liefde en genegenheid voor elkaar maar het ‘gevoel’ is anders. Dat klinkt als een ontzettende dooddoener, wat het wellicht ook is, maar voor ons was dat oprecht zo. Het huwelijk is een ontzettend bijzondere verbinding die je aangaat ten overstaan van God, gemeente en familie. Wij voelden ons echt getrouwd, onze liefde werd dieper na ons ja-woord. Niet elk stel heeft dit en zal dit op dezelfde manier ervaren, maar wij zeker wel. Alsof ik nog meer van Boris ben gaan houden sindsdien. Daarnaast was het ook het extra gevoel van verantwoordelijkheid, een relatie kan je immers verbreken, een huwelijk niet. Ja, dan zou je natuurlijk kunnen scheiden, maar de juridische, financiële en emotionele gevolgen van een scheiding gaan veel verder dan die van een breuk.’

Had je een thema? Zo ja, wat voor thema?

 Nee, wij hadden geen thema. Wel wilde ik nadruk lekker op de kleuren donkerblauw en parelmoer-wit. Boris zijn pak was donkerblauw met een parelmoer stropdas, mijn trouwjurk en boeket was natuurlijk wit maar met donkerblauw details (lint etc.) De linten in de feestzaal, de ballonnen; alles was daar op afgesteld. Dat was alles. Ik houd niet van thema’s.

IMG 1798 - The After Wedding TAG - Bijna 3 Jaar Getrouwd!

♥Heb je gehuild op de bruiloft?

Wat denk je zelf? Haha! Ik heb geen seconde droge ogen gehad gedurende de hele dag. In de avond droogde mijn tranen eindelijk op en kwam er niks meer uit. Ik had zelf in alle eerlijkheid meer tranen verwacht en iedereen die mij kende zeiden later hetzelfde! Ik huilde subtiele tranen toen Boris mij op kwam halen, toen wij trouwden voor de wet en tijdens de speech van mijn vader maar tijdens de kerkdienst.. oef.. het was gewoon gênant.

♥Staat er iets gegraveerd in de ringen?

Ja! In de mijne staat ‘Boris 17 – 08 – 2012’ en in die van Boris staat ‘Elise 17 – 08 – 2012.

♥Hadden jullie een openingsdans?

Ja zeker wel. Maar hij was niet heel bijzonder, wij hadden van tevoren geen dansles gevolgd. Wij schuifelden heel lieflijk op het nummer ‘Als je mijn liefde voelt’.

Wat voor bloemen had je? 

IMG 05481 - The After Wedding TAG - Bijna 3 Jaar Getrouwd!

Een bos witte rozen. Traditioneel, klassiek en leidde geen verdere aandacht af van mij. Dat vond ik belangrijk ;). Ik wilde het niet hoeven hebben van een bos bloemen. Ze liggen nu in onze buffetkast; ik heb ze laten drogen na de bruiloft.

Ik hoop dat jullie het een leuke TAG vonden! Mocht je zelf nét getrouwd zijn of al enkele jaren; misschien is dit een leuke TAG om te behandelen, je bent vrij hem over te nemen!

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Elise Joanne