DSC 0349 800x530 - Smaak Amsterdam: Cobalt Wallet

Smaak Amsterdam. Een voor mij tot een half jaar terug een geheel onbekend merk. Tijdens een shoptripje in onze hoofdstad met mijn beste vriendinnen wipte we even deze jonge designerwinkel binnen. De meest prachtige tassen sloegen ons om de oren. Wij, als vriendinnen, hebben alledrie zeer verschillende smaken en toch vonden wij allemaal dit een prachtig merk. Met een prachtige portemonnee, gekregen voor mijn verjaardag van die allerliefste vriendinnen, liep ik dan ook de winkel uit.

DSC 0366 800x530 - Smaak Amsterdam: Cobalt Wallet

Smaak (met een omgedraaide K) is, zoals ik hierboven al zei, een jong designermerk gelegen in Amsterdam. In één van de ‘negen straatjes’ kan je deze winkel vinden. Een merk waarbij je moderne tassen, portemonnees en sleutelhangers tot een ieders beschikking ligt mits je daar flink voor wilt betalen.

DSC 0368 800x530 - Smaak Amsterdam: Cobalt Wallet

DSC 0367 800x5301 - Smaak Amsterdam: Cobalt Wallet

DSC 0372 800x530 - Smaak Amsterdam: Cobalt Wallet

DSC 0371 800x530 - Smaak Amsterdam: Cobalt Wallet

Smaak is geen merk waarbij je moet denken aan honderden euro’s alvorens je een exemplaar naar keuze hebt bemachtigd. De prijzen liggen tussen de €75-€150 voor portemonnees en €150-€300 voor de tassen. In de sale (toen waren wij er!) is alles met 50% korting afgeprijsd wat het ineens een stukje betaalbaarder en leuker maakt. Alsnog iets waar ik goed voor moet sparen, maar het ligt wel binnen een bepaald bereik.

DSC 0352 800x530 - Smaak Amsterdam: Cobalt Wallet

DSC 0356 800x530 - Smaak Amsterdam: Cobalt Wallet

DSC 0358 800x530 - Smaak Amsterdam: Cobalt Wallet

De portemonnee die ik als verjaardagscadeau kreeg is de Smaak Amsterdam Cobalt Wallet. Een echt (zacht) leren portemonnee in een kobaltblauwe kleur. Hij is vrij simpel met gouden details en een klein gouden Smaak logo in de hoek. De binnenkant is vrij recht toe recht aan met links en rechts erg veel ruimte voor verschillende pasjes met in het midden een rits voor muntgeld en twee openingen aan weerskanten voor bonnetjes.

De portemonnee kost  een schappelijk €79,00. Dit vind ik voor echt leder een fantastische prijs. Wel vind ik hem ‘om zomaar even te kopen’ simpelweg te duur. Voor een dergelijk stuk vind ik dat ik een gelegenheid moet hebben om hem aan te schaffen. Dit koop ik niet zonder er bij na te denken. In de sale gingen er een aantal tientjes van af wat er voor zorgde dat ik hem kreeg als cadeau voor mijn verjaardag toentertijd. En ik was me toch gelukkig!

DSC 0362 800x530 - Smaak Amsterdam: Cobalt Wallet

Ik vind het een ontzettend prachtige portemonnee die ik graag gebruik. Vanwege de kleur, de ruimte en het merk is het een geliefd stuk geworden voor dagelijks gebruik. Ik krijg er geregeld vragen naar bij de kassa! Hij is daarnaast, afgezien van de kleur, vrij simpel en daar houd ik van!

Zodra het werkende leven begint en ik mij de vrijheid kan verschaffen om een duurdere aankoop te doen zal ik terug gaan naar deze fantastische winkel (al dan niet in de sale want ik ben gekke Henkie niet).

Voor meer informatie over dit merk of om het aanbod te bekijken kan je kijken op http://www.smaakasmterdam.com. Daarnaast is Smaak ook te koop in enkele Bijenkorf vestigingen.

♥ Zijn jullie bekend met het merk Smaak Amsterdam?

Liefs,

Elise Joanne