Weekvlog 36 elisejoanne.nl termijnecho 1024x568 - De Populairste Artikelen van 2017

Gisteren blikte ik terug op mijn jaar, persoonlijk en ook zakelijk. Vandaag duik ik meer de website binnen, open ik mijn Google Analytics en bekijk ik welke artikelen jullie het meeste konden bekoren. Welke vijf stukken waren het populairste? Welke Elise’s Weekly Pictorama was hét dagboek van het jaar? Welk bevallingsverhaal is absoluut het lezen waard? En welke video was het populairste? Tipje van de sluier; een deel van deze artikelen zijn nog maar geschreven in de afgelopen maand.

De populairste artikelen zijn zoals altijd de persoonlijke artikelen en dat kan ook bijna niet anders. Dat is elk jaar zo geweest maar zeker vorig jaar en dit jaar. Ik schrijf natuurlijk steeds meer over lifestyle en minder over beauty, daarnaast ook meer persoonlijke stukken. Ook is afgelopen jaar ook een jaar van aankondigingen, leuk nieuws en verdrietig nieuws geweest. Tja, dat zijn nog steeds de kaskrakers! Grappig genoeg – en ergens ook ironisch – dat juist de artikelen waarin je aangeeft dat het minder gaat erg goed worden gelezen. Een combinatie van ramptoeristen, gedeelde smart is halve smart en oprecht medeleven denk ik.

De top vijf heb ik hieronder samengesteld waarin de één natuurlijk staat voor het best gelezen artikel. Dit jaar staan de nummers drie, twee en één eigenlijk allemaal op nummertje één.. Hoe dan? Nou, het kan per dag verschillen; toen ik vorige week keek stond nummertje drie nog op één, toen ik maandag keek stond nummertje één op twee en vanochtend was het weer anders. Ze strijden om de titel, haha. Maar het lig zo nauw denk ik omdat deze artikelen met elkaar verband houden. Twee daarvan zijn online gekomen in december en dat betekent dat ze behoorlijke views (echt krankzinnig hoeveel) hebben gegenereerd in maar een paar weekjes. Bijzonder en geweldig om te zien! Maar, ik begin bij nummertje vijf.

optie3 800x466 - De Populairste Artikelen van 2017

Nummer 5 – Terugblik op mijn Bevalling

Dit artikel, deze video op nummer vijf, dat had ik nooit verwacht! Dit was een video waarin ik misschien wel het meest open ben over mijn eerste jaar als moeder. Ik verschuil mijn emoties niet onder stoelen op banken maar dit had een ander niveau. De honderden reacties die ik kreeg waren intens hartverwarmend en enorm steunend. Ik vertelde niet een verhaal hoe verschrikkelijk ik mijn bevalling vond, ik vertelde mijn ervaring met een bevalling waar ik niet geheel positief op terug kon kijken maar wél met trotse gevoelens. Ik vond het zelf ook bijzonder op deze manier terug te blikken en toen ik de camera aan had gezet wist ik zelf niet eens welke kant het op zou gaan. Dat weet ik zelden maar zeker bij deze video besloot ik maar gewoon te praten en te kijken waar het schip zou stranden.

IMG 0611 - De Populairste Artikelen van 2017

Nummer 4 – Wij hebben ons eerste huis gekocht!
Ooh, wat was dit een geweldig leuk artikel om te schrijven! Dit maakte mij enorm gelukkig want ik had absoluut niet gedacht in 2017 een huis te kunnen kopen. Soms is er veel meer mogelijk dan je denk, zolang je maar met de juiste mensen gaat praten. Dat deden wij (hiermee bedoel ik een adviseur die gespecialiseerd is in ZZP’ers) en toen ging het balletje rollen. Een prachtig nieuwbouw project ging aan ons neus voorbij maar dat maakte ons ook meer vastberaden om door te gaan. Een korte maar drukke periode van huizen kijken volgde en daar zat hét huis tussen. Net weer op de markt omdat de eerste koop niet doorging, hoera voor ons! Het uiteindelijk verkrijgen van de hypotheek was niet één-twee-drie gedaan maar dat had mede te maken met de zomervakantie (koop nooit een huis in de zomer!) en onze reis naar Frankrijk. Toen de kogel eindelijk door de kerk was, wisten wij eigenlijk niet eens meer wat te zeggen tegen elkaar, haha.

shutterstock 520394380 1024x683 1 - De Populairste Artikelen van 2017

Nummer 3 – Als het even anders gaat

Dit is één van de drie artikelen die vecht om de eerste plek. Vijf minuten geleden stond ‘ie met een paar views achter op de eerste twee maar dat kan morgen weer anders zijn. Een artikel waarin ik met geen woord rep over waarom maar wel over ‘even niet’. Naderhand, na de zwangerschapsaankondiging en de verduidelijking dat het ging om een verlies, waren er veel vrouwen die de emotie herkende en het al konden ‘raden’. Ik wist dat sommige het zouden weten zonder dat ik het hoefde neer te schrijven, ik was daar gewoonweg niet aan toe. Nog steeds gebruik ik hét woord niet, ik voel mij daar gewoon niet prettig bij. Dat maakt het nog echter en het voelt onprettig, ik vind het een naar woord. Het artikel schreef ik omdat ik heel veel deel, dus ook de slechtere momenten. En men had door dat ik er niet bij was. Afwezigheid op social media verraadde mij daarin, ik kon niet met goed fatsoen een blij gezicht opzetten. In ‘zak en as’ kreeg een nieuwe betekenis. Ik had tijd nodig, stopte de weekvlogs en concentreerde mij op de verhuizing, Fos en de opdrachten voor klanten. Verstand op nul en afsluiten in mijn eigen bubbel.

Geheime Zwangerschapsvlog Elisejoanne.nl 1 1024x570 2 - De Populairste Artikelen van 2017

Nummer 2 – 12 oktober, de dag dat de test positief werd

In dit artikel beschreef ik niet alleen hét moment dat ik een positieve test op 12 oktober zag, maar ook de maanden ervoor. Ziel en zaligheid kreeg ook hier weer een nieuwe lading. Met dit soort artikelen schrijf ik echt vanuit het diepste van mijn hart, zonder restricties en grenzen. Hoewel ik mij goed besef wat ik online zet – het is niet zomaar wat natuurlijk – ben ik niet bang om negatief beoordeeld te worden, hoef ik mij niet te schamen voor de emoties die ik deel. Het zijn immers mijn emoties, mijn gevoelens en het is mijn ervaring. Daar doet niemand wat aan af, hoe hard sommige dat ook proberen. Ik weiger ook in te dammen, mijn schrijfstijl aan te passen of minder ‘Elise’ te zijn want dat is de kracht van mijn blog; het persoonlijke. Mijn persoonlijke visie. Dát is toch Elisejoanne.nl? Ik ben wie ik ben en ondanks dat ik het wel eens lastig vind, is het antwoord op dergelijk kritiek ook simpel; dan ben ik niet de blogger die je moet volgen. En zoals Boris zegt; ‘laat die ene nou lullen schat en onthoud de honderden lovende comments nou eens’. En zeg het niet tegen hem, maar hij heeft soms gewoon gelijk. Je kan niet altijd ieders kopje thee zijn maar de keuze om mijn stukken te lezen ligt dan bij een ander.

DSC 0059 1024x678 - De Populairste Artikelen van 2017

Nummer 1 – Let’s do this again! Welkom Uk nummertje Twee

En daar kwam hét artikel der artikelen, het pronkstuk van het jaar! Niet omdat het nou een bijster bijzonder geschreven stuk was maar omdat de inhoud wel een prachtig wonderlijke versie is. De wereld vertellen dat je in verwachting bent van een kindje is geweldig en ondanks dat ik er ook – misschien niet vreemd? – tegenop zag, was het ook een geweldige opluchting. Jullie wederom meenemen in dit proces vind ik súper leuk om te doen en het geeft ook de nodige nieuwe inspiratie. Ik merk het ook aan de bezoekersaantallen, tienduizenden views en nieuwe bezoekers kwamen een kijkje nemen afgelopen weken.

Weekvlog 36 elisejoanne.nl termijnecho 1024x568 - De Populairste Artikelen van 2017

Dat waren de populairste artikelen van 2017, niet heel verrassend he? De populairste video en tevens weekvlog is degene na het bekendmaken van mijn zwangerschap op de site, Weekvlog #36 – Zwangerschap Week 10 & 11 – Termijnecho Tijd! Ik vind dit zelf ook een hele leuke vlog, ik kan eindeloos kijken naar Fos die constant ‘baby, baby, baby!’ roept. De populairste Elise’s Weekly Pictorama? De dag na de bekendmaking van de zwangerschap, haha. Die kan je vinden onder de noemer; ‘het hoge woord is eruit!’.

20170614 100850 1024x738 - De Populairste Artikelen van 2017

De rubriek bevallingsverhalen is een succesverhaal op zichzelf (in januari gaan wij gewoon weer verder!). Honderdduizenden views and couting, het is echt heel bijzonder. Ik vind ze zelf ook super leuk om te lezen en ik heb ook naar de kritiek geluisterd! Er komen sinds een aantal maanden alleen nog verhalen online die goed geschreven zijn, vrij van vreemde zinnen en slordige taalfouten. Dat gaf een enorm storende leeservaring en ik ben kritischer geworden in het ontvangen en live zetten van sommige stukken. Het populairste verhaal van dit jaar? Met recht en reden is dat absoluut en zonder twijfel die van Janneke! Nog niet gelezen? Doen! Janneke en haar beste vriend besloten samen er voor te gaan, niet voor een relatie maar wel voor een kindje.

En dat waren ze lieve mensen, de pronkstukken van de afgelopen 12 maanden. Mijn dank aan en voor jullie is wederom groot want zonder jullie nieuwsgierige blikken, klikgrage wijsvingers en verwachtingen had ik deze lijst niet kunnen maken. En zoals ik al schreef bij nummertje twee; ik ben zoals ik ben en ik heb geleerd dat niet onder stoelen of banken te steken. Juist daarom is Elisejoanne.nl succesvol denk ik, omdat ik eerlijk ben over mijn leven, mijn ervaringen en mijn emoties. Die hoeven jou niet altijd te bevallen maar dan heb ik geweldig leuke collega’s die wellicht wel keuzes maken die in jouw straatje passen. Want ik kan en wil veel aanpassen, maar mijzelf? Wie ik tot in het diepste van mijn linkerteen ben? Nee, dat kan ik niet. En nee, dat wil niet. Hoe spannend dat ook is, het is wel het beste besluit.

Ik ben héél benieuwd welke artikelen volgend jaar in dit lijstje staan. Wat zal ik volgend jaar uitvreten? Ik denk dat een geboorteaankondiging, een artikel over naam of namen en mijn bevallingsverhaal weer aardig in trek zullen zijn. Wat zal ik gaan schrijven? Spannend! Want ook ik weet dat natuurlijk niet. Ik hoop positieve dingen, ik zou mijzelf een bevallingsverhaal gunnen die met minder tranen is geschreven.

Dank voor alle bezoekjes lieve mensen en ik wens jullie een spetterend 2018 toe!

Oh, en vergeet je maandag niet te komen spieken wat het geslacht is van Tweede Uk?

Liefs,

Elise Joanne