IMG 3838 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!

Vandaag heb ik een plog (oftewel een fotodagboek van één specifieke dag) van ons uitje naar de Betuwe. Wij stapten nadat de schoolbel van Fos luidde, op een woensdagmiddag, in de auto naar Geldermalsen. We bezochten daar een appel- en perenboomgaard en het Servero Food Lab om te bekijken hoe we van die zojuist geplukte appels, appelmoes konden maken. Het was súper leuk en leerzaam, kijk je mee?

IMG 4118 2160x2880 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!

We reden dus als eerste naar Geldermalsen, na een ritje van ruim 1,5 uur om te belanden bij de appelboomgaard van Fruitbedrijf de Hoenderik, waar de friszoete appelrassen worden geteeld waar appelmoes van gemaakt kan worden. Sinds begin dit jaar heb ik een samenwerking met Servero (klemtoon op de laatste letters) en naar enorme tevredenheid. Je hebt partijen waarbij het énorm klikt en Servero is daar absoluut een van. De producten die ze verkopen zijn niet alleen lekker, het bedrijf zelf is ook enorm sympathiek.

IMG 4004 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!

Je kan dus zelf ook, mocht je in de buurt wonen, naar Fruitbedrijf de Hoenderik om zelfgemaakte items te kopen in de boerderijwinkel of om je eigen appels, peren, aardbeien, frambozen, blauwe bessen en vijgen zelf te plukken. Ik schreef al eerder over dergelijke activiteiten met kinderen, wij gaan elke twee weken wel naar een fruit- of bloementuin, echt een aanrader!

IMG 3415 2160x2880 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 3420 2160x2880 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 3427 2160x2880 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 3449 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!

We begonnen dus in de boerderijwinkel waar we zelfgemaakte – en reusachtige! – appeltaarten genoten. De kinderen vonden het een hele goede start, haha.

IMG 3535 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 3569 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 4001 2880x2160 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 3838 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 3920 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 3982 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!

Daarna gingen we in het ‘treintje’ (dit was volgens Fos het allerleukste aan de dag) de boomgaard rond met de eigenaar. En dat was écht super tof. Daarna appels plukken (en natuurlijk eten) en door naar de aardbeien om ook die even te kunnen proeven. De appels voor de appelmoes worden rond eind september geplukt, dan zijn ze perfect om verwerkt te worden. Je kan bij deze pluktuin terecht vanaf halverwege juni tot en met eind september. De kersen worden door de werknemers zelf geplukt en zijn te koop in de winkel.

IMG 4064 2160x2880 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 4062 2160x2880 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 3745 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 4007 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!

Het is op deze manier een heerlijk uitje, je kan ook nog verschillende dieren naast de boomgaard bekijken zoals emoe’s, paarden, kippen en alpaca’s.

IMG 4179 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!

Door naar de fabriek waar de Servero 100% Appelmoes wordt gemaakt! Niet alleen de appelmoes maar ook de – bij ons immens populaire – Slurpfruit bijvoorbeeld. Heel informatief om een kijkje te kunnen nemen achter de schermen van een product wat je bijna dagelijks eet. Servero 100% Appelmoes en 100% Appelmoesjes (die kleine kuipjes) worden gemaakt van 100% appel en verder niets, dus ook geen toevoegingen zoals suiker en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Dat maakt dit merk dus anders dan alle andere merken; appelmoes maken zonder bakken met suikers of toegevoegde ingrediënten die zorgen dat het product niet alleen minder gezond wordt maar ook gewoon minder lekker. Een product dat smaakt naar appel en alleen naar appel, precies zoals het hoort. Normaliter maak je appelmoes namelijk door úren te koken en daarna veel suiker toe te voegen. Daardoor gaat ook de appelsmaak verloren. Servero verhit de appels véél korter en het dus niet nodig is om nog iets toe te voegen. Zo maakt Servero appelmoes van 100% appel, met 100% smaak.

IMG 4187 3024x4032 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!
IMG 4121 2160x2880 1 scaled - PLOG - Met z'n viertjes naar de appelboomgaard en het Servero Food Lab!

De kinderen mochten zien hoe de appels werden ‘gepureerd’ in een speciale machine en hoe de 100% Appelmoes werd gemaakt. Een van de redenen waarom wij naar pluktuinen of fruittuinen gaan is omdat ik graag wil leren aan de kinderen dat fruit niet op magische wijze in de supermarkt ligt en dan de Jumbo of Appie het fruit ‘maakt’. Het komt uit tuinen, uit boomgaarden. Daar groeien de voedselproducten die wij dagelijks eten en drinken. Dat ze dan ook nog de kans krijgen om te zien hoe het product dat bijna dagelijks op tafel staat of wordt genuttigd wordt gemaakt, vind ik goud waard. En ze genoten er enorm van.

Daarna genoten we van baksels gemaakt met 100% Appelmoes van Servero. Mocht je dus een keer willen bakken met kinderen kijk dan even op hun recepten pagina, daar staan veel leuke opties tussen. Ik heb een tijdje geleden een appelcake gemaakt met Fos met alleen 100% Appelmoes, ter vervanging van eieren.

Ik ben geen suiker-snob, als moeder geef ik mijn kinderen echt wel producten waar suiker inzit. Het is sowieso bijna onvermijdelijk. Maar als er dan een merk langskomt met passie voor het oorspronkelijk product met het oog op duurzaamheid, biologisch verbouwen en liefde voor het vak.. En ook nog waarbij er geen suiker, zout of andere kleur- of smaakstoffen zijn toegevoegd aan het eindproduct, dan is dat zeker iets dat ik wil proberen. En wij zijn als gezin fan geworden. Om meerdere redenen zoals je kan lezen maar allemaal even waar. Het zijn smakelijke producten en wij genieten er van!

Het was een hele leuke middag, je kan meerdere uitjes boeken bij de Hoenderik trouwens, je kan er zelfs slapen!

Liefs,

Elise Joanne