Elke maandag deel ik natuurlijk vol liefde mijn Elise’s Weekly Pictorama, een artikel waarin de gebeurtenissen van de week ervoor in woord en geschrift passeert. Dat is nu al een jaar zo en ik ga er graag mee door! Maar mijn weken lijken nu behoorlijk op elkaar en ik heb de tijd nog niet echt om foto’s te maken, alles bij te houden en een EWP van 1800 woorden te schrijven. Dus de komende paar weekjes een PLOG op de maandag! Foto’s van één willekeurige dag – eentje waarvan ik weet dat ‘boeiend genoeg is om te delen – in een artikel. Deze keer van vorige week maandag, een heerlijke keutel dat met Boris en Fos. Kijk je mee?

Eerst even een kleine rectificatie met betrekking tot het artikel van afgelopen vrijdag. Het bewuste artikel is zwaarder opgevat naar mijn idee dan de bedoeling was. Onzekerheid is iets wat bij mij parten speelde de eerste maand, nu al een stuk minder. En zelfs na publicatie lijkt er een ‘knop’ te zijn omgegaan; onzekerheid is iets wat een moeder altijd bij zal blijven maar de vele vragen in mijn hoofd met betrekking tot de zorg van Fos zijn er al een stuk minder. Even los daarvan is het artikel nooit bedoeld geweest als een publicatie van een zwarte wolk die mijn roze wolk overstemde. Dat is in mijn geval zelfs nooit zo geweest, ondanks de onzekerheid als nieuwe moeder en lichamelijke klachten genoot en geniet ik enorm. Ik heb een fantastisch lief en mooi kind en weet dat mijn hormonale traantjes altijd werden overstemd door het gevoel van pure gelukzaligheid. Ik huil vaker tranen van intens geluk dan van stress of verdriet. Het artikel eindigde in mijn ogen ook ‘positief’, ik concludeerde dat onzekerheid helemaal niet iets zwaars of negatiefs hoeft te zijn en dat het los staat van enig gevoel van geluk. Ik denk zelfs dat onzekerheid die ons allen als moeders en vaders treft (zijn of haar haar leven lang) normaal is en getuigt van goed ouderschap! Je bent toch ook wel vaker onzeker in andere aspecten van je leven? Onzekerheid getuigt van het beste willen voor je kind, niks mis mee! Ik ben het dus als iets positiefs gaan zien. En zolang het gevoel van omzekerheid dus niet meteen een gevoel van falen betreft is het goed. Want dat was ook een beetje de clue van het verhaal; zo hoeft het helemaal niet bestempeld te worden! Ik gebruik al snel ‘grote’ woorden (niet alleen van het archaïsche soort) om hele positieve of negatieve klanken weer te geven. Vrij zwart of wit, het is de ene kant of de andere. Maar dat was misschien niet zo slim van mij, want dat past bij mij en ik weet uit ervaring dat men daar nogal eens van kan schrikken. Wellicht was dus de toon van het artikel voor menig lezer wat te sterk neergezet om het algemene gevoel van waar ik heen wilde juist weer te geven. Geschreven tekst is altijd aan interpretatie onderhevig.

Onzekerheid kan dus los staan van toch vertrouwen op je handelen.

Ik ben een complex beestje af en toe, misschien moet ik dat in ogenschouw houden bij het schrijven van dat soort artikelen.. 😉

Elisejoanne.nl Moederschap en Onzekerheid - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Goedemorgen! Fossel Wossel heeft goed geslapen – en wij dus ook – en krijgt zijn voeding. Even samen een momentje <3. Vaak kan ik mij douche en aankleden tussen 7 en 8 uur terwijl Boris op hem let. Vandaag is Boris vrij dus gaat het allemaal net even iets makkelijk, hoef ik mij niet zo te haasten.

DSC 3286 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Even een was opvouwen. Ik was mij een ongeluk sinds Fos er is.. Ik probeer het te houden bij 3 wasjes in de week maar als meneertje weer eens de boel onder piest of besluit zijn voeding terug te geven over ons gehele bed, dan staat dat ding non-stop aan. Gelukkig hebben wij een droger, dat ding is goud waard!

DSC 3283 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Ik draag mijn nieuwe horloge die ik kreeg van Boris vorige week. Mooi ding he? Ik vind hem práchtig en Boris is een lieverd dat hij dit spontaan voor mij kocht. Onder het mom van ‘jij hebt mij een kind gegeven dus geef ik jou een horloge’, haha.

IMG 3849 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Tijd om met zijn drietjes naar de Ikea te gaan! De ‘zak’ waar Fos in zit is van Koeka.

IMG 3857 e1460284777713 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Heerlijk weer! En ik ben blij dat sinds de bevalling mijn ‘plofkoppie’ weer een beetje minder is.. Poeh, ik had best een hele bolle toet! Nu die buik nog wegwerken..

IMG 3864 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Ik moet oefenen met de maxi-cosi in de auto werken en het niet telkens Boris laten doen. Gelukt!

IMG 3867 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

En het onderstel in achterbak, past precies in onze Hector.

IMG 3875 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Even lunchen.. Lekker! En niet zo heel verantwoord, haha.

IMG 3891 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Deze kussentjes! Oooh, super leuk! Vooral die met die katjes <3

IMG 3893 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Mijn favoriete afdeling.

IMG 3879 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Nieuwe onderzetters kopen.

IMG 3885 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Deze worden het, haha.

IMG 3887 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

IMG 3903 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Een beetje tuin inspiratie opdoen, Boris en ik willen dit jaar ons balkon eindelijk eens fatsoenlijk maken – vorig jaar er gewoon niet van gekomen. Mijn schoonmoeder weet veel van bloemen en plantjes dus die heb ik gevraagd daarover na te denken en mij te helpen.

IMG 3869 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Ik vind dit ding zó leuk! Geen ruimte voor in huis dus dan maar op het balkon :).

IMG 3872 e1460285043189 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Even een selfie! Ik leef in dit lange vest; super makkelijk voor de minder frisse dagen namelijk want ik heb geen ‘zomerjas’.

IMG 3906 e1460285090481 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Zo, de buit is binnen! Een paar kleine dingetjes gehaald, waaronder dit cadeaupapier (met vosjes!).

IMG 3915 e1460285133379 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Even kroelen met onze andere baby <3.

DSC 3351 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Meneertje vindt zijn nieuwe play-mobiel leuk volgens mij! Gekocht bij de Ikea dus, voor twee tientjes. Outfit van vandaag is; broekje Zeeman en truitje Noppies.

DSC 3277 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Deze schattige poesjes met belletje ook maar gescoord. Ikea is ook zo lekker veelzijdig he, tjongejonge.

DSC 3285 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Flessenpost! Een uitnodiging voor een persevent deze maand. Tof gedaan! Ik ga nog niet naar events toe, ik vind Fos te jong om hele dagen alleen te laten (nou ja, alleen is dus niet waar, maar zonder mij), ik ben lichamelijk nog niet hersteld en het hoeft ook allemaal nog niet, Fos is nog maar 6 weken.

DSC 3288 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Tijd voor avondeten! Een favoriet hier in huis; aardappeltjes met Italiaanse kruiden, zeezout en citroen uit de oven.

DSC 3291 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Met gegrilde kip en tomaten-avocadosalade. Lekker!

IMG 3926 e1460285388804 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Fos die heeft geen zin in slapen dus dan nog maar even een blokje om. Het is toch lekker weer.

IMG 3931 e1460285412606 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Heerlijk dat ik nu ben bevallen, in dit komende seizoen, lange avonden, mooi weer en lekker lang licht! Fijn om eventjes een blokje om te doen.

IMG 3937 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Terwijl Boris de kleine naar bed werkt drink ik een kopje thee op het balkon bij ondergaande zon. Ik bestel ondertussen vast de boodschappen bij de Jumbo voor aankomende week (zo’n aanrader om te doen trouwens, scheelt echt veel tijd en gedonder hier in huis en kost geen drol).

IMG 3945 e1460285475192 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

En Bo geniet even met mij mee.

IMG 3946 - PLOG - Een dagje keutelen als gezin

Daarna nog even een video bewerken en nog een was opvouwen. Rond half tien is het tijd voor bed want Fos zit in zijn sprong en elke uurtje slaap die wij extra kunnen krijgen pakken wij als een malle..!

Zo, dat was mijn/onze maandag! Hopelijk vinden jullie dit een leuke vervanging op de maandag van mijn EWP’s. Ik merk dat men toch die persoonlijke artikelen het leukste vindt op de maandag en ik zelf publiceer ook liever dit soort artikelen op deze dag.

Fijne week!

Liefs,

Elise Joanne