DSC 0490 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Afgelopen weekend zijn Boris en ik naar Ameland vertrokken voor een weekendje weg. Mijn ouders zouden hier naar toe gaan maar door de komst van hun lieve puppy Max (verderop foto’s!) wilden zij hun aandacht daar op focussen en gaven ze het weekendje aan ons. Leuk en spannend tegelijkertijd want ik ben al meer dan 2 maanden amper het huis uit geweest. En Ameland staat nogal bekend om lekker te kunnen fietsen en wandelen, twee dingen die ik absoluut niet kan. Maar wij hebben een fantastische tijd gehad en ik heb foto’s gemaakt! Kijk je mee?

DSC 0198 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Omdat wij pas laat reserveerden voor de boot naar Ameland, hield dat voor ons ook in dat wij een van de laatste boten naar het eiland hadden. De reis begon dus om 15:00.

DSC 0207 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

De dag ervoor nog even Sensationails opgedaan, dan kon ik tenminste een weekendje van mooie nagels genieten zonder chips! Ik draag dan vaak deze kleur, kan namelijk bij vrijwel alles. Het is de kleur Taupe Tulips.

DSC 0214 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Om half 6 hadden wij de boot en je moet een half uurtje van te voren aanwezig zijn. Het was een grauwe dag, niet het allerbeste weer!

DSC 02211 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Eenmaal op de boot even opwarmen met koffie en warme chocolade melk. En allerlei andere ongezonde dingen omdat wij pas laat een reservering hadden bij een restaurant.

DSC 02291 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 02342 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 02381 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0239 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Op de boot ook even foto’s schieten natuurlijk! Prachtige kleuren in de lucht, op Ameland was het namelijk mooier weer dan de plek van waar wij vertrokken dus dat gaf een mooi verschijnsel. De boot gaat vanaf Holwerd.

DSC 0208 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Dit is het hoesje van mijn telefoon trouwens, die je hierboven kan zien (selfie!). Ik krijg er veel vragen over namelijk! Eentje van Blond Amsterdam.

DSC 02501 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 02632 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0268 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

De tijd vliegt voorbij op zo’n boot. Even snel eten, foto’s schieten en toen was het alweer tijd om naar de auto te gaan. Het tripje van Holwerd naar Ameland duurt ongeveer 45 minuten.

DSC 0439 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0444 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Het hotel is de Amelander Kaap Resort. Een groot hotel met een golfbaan, zwembad, sauna en beautysalon.

DSC 0464 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 02701 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0273 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0274 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Mijn excuses voor het slechte licht, in heel het hotel is het belabberd foto’s maken! Het hotel is misschien 4 sterren, maar het is een hotel wat nodig aan een nieuw schilderbeurtje toe is van binnen. Alles in net even te oud, te rafelig of te jaren ’90. Het personeel is zeer vriendelijk, de kamers lekker groot en het ontbijt geweldig maar het is gewoon aan een opknapbeurt toe. Je betaalt best veel voor twee dagen dus ik vind dat er dan ook wat meer ‘luxe’ mag zijn.

DSC 0306 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Uitzicht vanuit de kamer.

DSC 0471 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0316 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Eenmaal op de kamer even ontspannen en opfrissen! Ik voelde mij ook wel een beetje verwaaid, haha!

Uit eten - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

image 4 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

image 3 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Uit eten bij Frankie’s Steakhouse! Wij wilden lekker eten maar niet al te uitgebreid, dat wilden we de volgende dag namelijk doen. Wij hebben buiten gezeten onder een heater, het was echt lekker! Het eten was ook ontzettend goed, wij hadden beide de Tournedos.

Veel van de horeca gelegenheden zitten in het centrum genaamd Nes. Ons hotel zat in Hollum.

DSC 0300 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Hierna was het tijd voor een bad en bed!

DSC 02781 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

De volgende dag was het tijd om eerst lekker uit te slapen en daarna te ontbijten. Ik ben totaal geen grote eter in de ochtend, het liefst ben ik enkele uren wakker voordat ik wat eet maar in een hotel kan ik mijzelf niet tegenhouden! Ik eet dan ook allerlei dingen die ik normaal niet eet zoals witte pistoletjes, croissantjes en suikerbrood! Het ontbijt was goed geregeld, daar hadden wij niks te klagen over!

DSC 0329 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Hierna was het tijd, na het douchen en aankleden, om het eiland te verkennen. Wij waren nog nooit op Ameland geweest dus tijd om een beetje rond te rijden. Normaal zouden we dit wandelend of fietsend gedaan hebben maar evident genoeg ging dat nu niet. Wel wilde we even uitwaaien en dat is precies wat we hebben gedaan!

DSC 03351 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 03611 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 03491 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0378 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Het was echt fan-tas-tisch weer op Ameland! Wij hebben het gewoon warm gehad in het zonnetje, zeker met de dikke truien die ik aanhad omdat ik slecht weer verwachtte. Het was heerlijk om even uit te waaien en te genieten van de mooie natuur om ons heen. Het doet dan een beetje aan Zeeland denken met het water, de dijken en de wadden. En nu ik daar vandaan kom, was dit alsof ik thuis kwam.

DSC 0413 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0418 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Na het uit waaien hebben we heel het eiland rond gereden (nog best groot!), ontzettend leuk! Tijd voor een bakje thee bij ‘Van Heeckeren’ in het centrum Nes.

DSC 0422 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Thee voor mij.

DSC 0424 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Een biertje voor Boris!

DSC 0427 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

En bitterballen. Zó lekker!

DSC 0431 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

We hebben uren vol in de zon gezeten en lekker rond gekeken naar iedereen die langs kwam. Ik vind aapjes kijken geweldig dus vermaakte mij prima.

DSC 0437 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Terug naar het hotel na een fantastische middag om ons op te frissen voor het diner die avond. En ook even tijd voor een gekke foto, gewoon omdat het kan. Zie mij mijn krukken rocken dan.

DSC 0476 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Na het doen van een dutje (dat ook gewoon omdat het kan!) en een douche, werd het tijd voor make-up! Ik had het Naked Basics palette van Urban Decay meegenomen voor een ooglook. Ik gebruik heel weinig make-up als ik weg ben, eigenlijk alleen de basics, maar als we uit eten gaan dan doe ik altijd even meer moeite. Dit palette gebruik ik veel te weinig dus ik dwong mijzelf hem te gebruiken door mee te nemen.

DSC 0485 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0490 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

En zo zag ik er uit.

DSC 0519 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

We gingen eten bij ‘Het Witte Paard‘, dit is het beste restaurant (na klantbeoordelingen op verschillende sites) op Ameland. Boris en ik zijn echte foodies (verschrikkelijk woord) en genieten enorm van lekker eten. Wij zijn gewoon op ons best als wij heerlijk eten. Raar maar waar.

DSC 0493 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Mijn voorgerecht bevatte allerlei rauwe vis zoals coquilles met wakame, gemarineerde tonijn met sesamzaadjes en meerval. Héérlijk! Zwolle is fantastisch wonen hoor maar in het midden, oosten en ook het noorden van het land weet men gewoon niet wat verse vis is of hoe je het moet bereiden. Hier gelukkig wel!

DSC 0502 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Boris zijn voorgerecht met lam en groene asperges.

DSC 0508 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Mijn hoofdgerecht bestond uit drie verse grote slibtongen in boter gebakken met in wijn gestoofde kokkels en zeekraal. Hemels.

DSC 0512 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Boris had de beste zeebaars die ik ooit heb geproefd! Met scampi’s en tevens zeekraal.

DSC 0514 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0516 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

De nagerechten deelden we (eigenlijk elk gerecht hebben wij gedeeld, haha!), zodat we lekker konden proeven. Je ziet hierboven veel chocolade, caramel, pistachenoten, cranberry ijs en meer lekker ongein.

Echt een restaurant om voor terug te komen! Nog niet eerder zó fantastisch gegeten, elk gerecht was gewoonweg perfect.

Hierna was het tijd om te gaan slapen, wij waren kapot!

Ontbijten - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Aan de ontbijt tafel!

image 5 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Yum!

image 7 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Keuzes, ik moet keuzes hebben!

image 8 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Ik snij, in een hotel, nooit mijn croissantjes open, ik smeer de jam er op. En dan snijden met mes en vork. Ben ik de enige die dat doet?

Na het ontbijt uitchecken!

DSC 0525 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Om half elf hadden we de boot terug. Prima tijd. En wederom bagger weer, net zoals zaterdag. Wat hebben wij het getroffen met dat zonnetje op zondag!

DSC 0523 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0527 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0531 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Warm worden met chocolademelk en voor het tijdverdrijf even lezen. Ik ben dol op de Harry Potter boeken, het zijn werkelijk geniale schrijfwerken van J.K. Ik lees ieder boek ieder jaar weer, afgewisseld in het Engels en Nederlands. De boeken heb ik zo onderhand meer dan 150 keer gelezen en het verveeld nooit. Wees niet bang, ik lees ook heel veel andere boeken.

Na ontzettend veel vertraging wegens slecht weer, waren we twee uur later eindelijk weer op het vaste land. Op de weg naar huis wonen mijn ouders dus daar zijn wij nog even langs geweest. Wij wilden Max graag even zien en bloemen geven om mijn allerliefste ouders te bedanken voor het weekendje weg.

DSC 0532 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0536 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0548 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Dit is Max! Het is een kortharige (niet ruwharige) dwerg-teckel van 4,5 maand. Hij komt van een gerenommeerde fokker en komt met een stamboom. Hij is geweldig lief, aanhankelijk, stout en geestig. Als hij loopt krijgt ik de slappe lach! Ik ben verzot op dieren, vooral honden zijn favoriet bij mij. Wij hadden vroeger honden maar na het overlijden besloten mijn ouders weer even te wachten. Nu was het er gelukkig weer tijd voor! Mijn ouders en een hond, het klopt gewoon. Het was de afgelopen jaren té stil in huis.

DSC 0551 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0556 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

DSC 0575 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

Ik ben verliefd. Echt mijn kleine (b)engel.

DSC 0194 - Personal Pic's: Weekendje Ameland!

En bij thuiskomst lekker kroelen met Bobbi! Ik heb haar zó gemist! Een vriendin van mij heeft voor haar gezorgd dit weekend. Ik laat Bo niet graag alleen dus het is fijn dat ze dat wilde doen, anders was ik ook niet gegaan. Toen ze mijn stem hoorde op de patio begon ze me toch te janken! Toen ik de deur opendeed stoof ze op mij af. Het is zo’n fantastisch lief beestje, ik geniet elke dag dat ze er is. Ik ben absoluut niet een kattenmens, maar Bobo heeft mijn hart.

Zo! Dat was ons tripje Ameland. Lekker veel foto’s en uitleg, ik hoop dat jullie het leuk hebben gevonden om te lezen. Ik zou best een keertje terug willen, het is een mooi eiland. Dan wel als ik weer gezonder ben en als het warmer weer is. Ook zou ik dan kiezen voor een huisje zodat je meer vrijheid hebt en lekker in de tuin kan zitten.

Ik vond het spannend mijn huis te verlaten voor een aantal dagen. Af en toe was er pijn en irritatie, maar over het algemeen hebben mijn knieën zich fatsoenlijk gedragen. Het was fijn om even weg te zijn met Boris!

Liefs,

Elise Joanne