DSC 0346 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Tijd voor een nieuwe ‘Personal Pics’! Boris en ik zijn een tijdje geleden een aantal dagen naar Gent geweest, als cadeautje van zijn ouders voor ons afstuderen, en daar hebben wij goed van genoten! Het weer zat helaas niet mee maar het was fantastisch om even samen weg te zijn, alleen wij tweeën. Natuurlijk zijn er foto’s gemaakt van deze drie dagen en het leek mij leuk om jullie een sneak peak hiervan te geven.

Even een noot vooraf; Boris en ik waren samen weg op deze mini-vakantie, maar op de foto’s is dat bijna niet te zien! Bezoekers die al wat langer komen op de site weten dat ik, waar kan, foto’s van Boris niet publiceer op de site. Wellicht komt daar ooit verandering in maar voor nu voelen wij ons hier prettiger bij. 

DSC 02371 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Voor ons was dit de eerste keer Gent! Zeker niet de eerste keer België (ik ben opgegroeid in Zeeland en dan is België nog geen half uur rijden) maar dus wel voor ons de eerste keer naar deze historische en zéér cultuurrijke stad. We sliepen in het IBIS hotel dat we hadden geboekt naar aanleiding van een aanbieding in de ANWB gids (handig!).

DSC 02062 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

In de auto! Naar Gent is het vanaf Zwolle zo’n 2,5 uur reizen; prima te doen! Onderweg hebben wij Bobbi afgezet bij Boris zijn ouders om te blijven logeren. Ik moet altijd huilen als ik haar achter moet laten..

DSC 0215 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0218 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Ons uitzicht vanaf de kamer! We zaten echt midden-midden-midden in het centrum van Gent, naast de Sint Baafs Kathedraal; top!

DSC 02221 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 02211 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0223 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

De kamer was wel behoorlijk klein en ook wel gedateerd. Maar je krijgt daar wel een geweldige locatie met leuk uitzicht voor terug met fantastisch ontbijt elke ochtend! Je moet ergens op inleveren natuurlijk. Wij waren vrijwel de gehele dag op pad dus ons hoor je verder niet klagen.

DSC 0232 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0238 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 02541 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 02501 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Op de eerste dag hebben we veel rond gelopen en gebouwen bekeken en wat gewinkeld. Eigenlijk vooral lekker rustig aan gedaan en genoten van de tijd samen. Het weer was niet geweldig, af en aan regende het eigenlijk de gehele tijd. Ach, we hebben een paraplu opgezet en ons niet laten kisten!

Elise in Gent - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Aan het einde van de middag gingen we terug naar het hotel om ons op te frissen (en een tukje te doen!) om daarna naar een restaurant te gaan. Ik ben geboren in Dronten maar opgegroeid in Zeeland, en als ‘niet geboren maar wel getogen’- Zeeuw wilde ik héél graag mosselen eten! In het noorden van het land kan je niet fatsoenlijk lekker verse vis/mosselen eten en in België natuurlijk wel want daar krijgen ze het binnen uit Zeeland, vaak diezelfde dag natuurlijk nog. Voor Boris was dit de eerste keer mosselen eten en hij vond het gelukkig lekker! Ik was helemaal in mijn sas.. Deze Prins&Dingemanse mosselen aten we bij een super leuk tentje genaamd De Witte Leeuw.

DSC 0545 e1399729323636 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Rond half elf gingen we terug terug naar het hotel.

DSC 0346 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0232 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 02581 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

De draak is het beeld van Gent!

DSC 02681 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 03251 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 03121 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0285 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

De volgende ochtend bezochten we kerken en kathedralen. Wij houden wel van een beetje cultuur dus we hebben enorm de toerist uitgehangen! Wij zijn de Sint-Baafs Kathedraal binnen geweest, de Sint-Niklaas kerk, bij het Belfort hebben wij de grote klokken aanschouwd (soort museum) en zijn door de kleinere straatjes gaan struinen.

DSC 0341 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

En af en toe wat winkels binnen hoppen!

DSC 03701 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Hierna gingen we naar de Brouwerij van Gent ‘Gruut’. Boris is dol op zijn bier dus dit moest natuurlijk wel even gebeuren. Wat een gezellige vrouw stond er achter de bar zeg! We hebben de biertjes geproefd (ik houd totaal niet van bier!) en lekker gegeten.

DSC 0378 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0382 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Bijzonder!

DSC 0430 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Zó lekker! Maar zó zwaar en machtig.. Poeh..

DSC 0396 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0415 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Ik vond mijn make-up die ik net had kocht interessanter dan de biertjes..

DSC 0363 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0351 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 03591 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Nog even wat winkelen en terug naar het hotel. We hadden onderhand enorm veel gezien en gewandeld en ik was ontzettend moe. We hebben weer even geslapen (hé, het is vakantie) gedoucht en ons klaargemaakt voor het volgende restaurant.

DSC 0487 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Lopen naar restaurant ‘de Graslei’ langs het water. Gent is zo’n prachtige stad!

DSC 0485 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Ik vond dit echt hilarisch! En terecht ook. Blijkbaar werkt het want ik zag vrijwel nergens straatafval!

DSC 0522 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Voorgerecht!

DSC 0528 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Hoofdgerecht: zeetong! Dit is zó hemels.. Ik kan hier oprecht gelukkig van worden als klein Zeeuws meisje; super vers én boterzacht.

DSC 0531 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Ik kreeg het bijna niet weg zo vol zat ik maar het was zó lekker dat ik mijzelf gewoon dwong. Boris en ik zijn echte foodies en kunnen enorm genieten van eten en uit eten gaan. Wij zijn op ons best als wij eten, haha!

DSC 0493 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

De donkergrijze luifels zijn van het restaurant ‘De Witte Leeuw’ waar we de eerste avond hebben gegeten en de luifels ernaast van ‘de Graslei’ waar we de tweede avond aten. Beide enorme aanraders.

Rond 11 uur gingen we naar huis, verzadigd en verkwikt én aanmerkelijk aangedikt en gingen we heerlijk slapen.

DSC 0435 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

De derde en tevens laatste dag wilden we nog de laatste dingetjes kopen en zien. We gingen naar het populaire steegje vol graffiti en gingen naar het kasteen in Gent.

DSC 0439 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0436 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0446 e1399730471132 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

DSC 0449 e1399730496261 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Leuk om gezien te hebben!

DSC 0499 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Prachtig kasteel!

DSC 0556 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

‘Prinsesje in haar kasteel’ zoals Boris zegt.

DSC 0593 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Erg mooie plek om te bekijken. Het uitzicht was fantastisch vanaf de torens (wel verrekte nare trappen). We hebben veel foto’s gemaakt van het kasteel zelf maar daar zal ik jullie niet mee vervelen,. Zulke dingen zijn het leukst om zelf te bezichtigen of terug te kijken als je er geweest bent.

Onderhand was het al een uurtje of twaalf en waren al bijna vier uur aan het rond lopen geweest. Het weer werd er niet beter op dus besloten we de laatste cadeautjes te halen voor de moeders (voor moederdag), onze spullen in te pakken en naar huis te gaan.

Hieronder laat ik de producten zien die ik heb gekocht:

DSC 0721 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

In een super leuk en schattig winkeltje vol met zeepjes, zout en parels voor in bad kwam ik ‘Hot Fuzzies’ tegen. Deze Fragrance Melters zijn behoorlijk populair en ik vond het wel leuk om een keertje een bakje mee te nemen ! €6,95 voor een bakje vol. Leuk om cadeau te geven aan iemand.

DSC 0725 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

En ben ik natúúrlijk langs de M.A.C Pro Store geweest! Elke keer in een grote stad mag ik van mijzelf 1 á 2 items uitkiezen. De blush stond al een aardig tijdje op mijn lijstje en draagt de naam Dame. De lipstick is een felle rakker genaamd Pink Nouveau. Ik twijfelde tussen deze en ‘Angel’ (perfecte nude kleur) maar Boris maakte de keuze voor mij. Volgende keer koop ik Angel!

DSC 0726 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Zodra mijn Daddy O shampoo van Lush op is haal ik een nieuwe als ik daar de mogelijkheid toe heb. Fan-tas-tische shampoo! Hier komt binnenkort een review van.

DSC 0728 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Ik zoek al ontzettend lang naar de perfecte enkellaarsjes en de perfecte jacket en het wilde maar niet lukken helaas. Tot dat ik de Zara binnenliep en dit zwarte exemplaar zag en ik opslag verliefd werd! De prijs viel mij mee met zijn €60,00 dus ik nam hem met liefde mee naar huis. De enkellaarsjes zijn helaas niet gevonden.. (Uiteindelijk heb ik in Amersfoort de laarsjes alsnog gevonden die ik toen wilde hebben maar ik vond ze bij nader inzien toch niet mooi. Typisch ik.)

DSC 0252 - Personal Pics: Tripje naar Gent!

Zo! Dat was onze reis naar Gent; kort maar krachtig. Wij hebben ontzettend genoten, van elkaar en van de prachtige en rijke cultuur die Gent ons te bieden had. Uiteindelijk haalden we Bo op rond een uur of vier en waren we thuis en klaar om weekend te vieren rond een uur of zeven. Thuis komen en in je eigen bed slapen is toch ook altijd onbetaalbaar fijn!

Hopelijk vonden jullie dit verslag leuk!

Liefs,

Elise Joanne