Blond Amsterdam Nieuwe baan - Nieuws! Bloggen + Parttime Werken

Al een tijdje liep ik met de gedachte om naast mijn blog te gaan werken. Ik schreef in eerdere artikelen wel eens dat fulltime bloggen absoluut een wens van mij is – en dat heb ik uiteindelijk ook in werking gesteld na het behalen van mijn diploma -, maar ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik er best naast ‘normaal’ werk zou willen doen. Afgelopen woensdag had ik een sollicitatiegesprek. En guess what? Ik ben aangenomen!

Ik ben nou iets meer dan een jaar een ‘fulltime blogger’. Maak daarvan wat je wilt. Ik werk namelijk fulltime aan mijn blog maar krijg daar niet elke maand fulltime voor betaald. Zo werkt het met bloggen nou eenmaal, zeker als je nog (?) niet tot de grootste top vijf behoort. En dat is ook niet erg maar wel de realiteit. Ik werk met énorm veel plezier aan mijn blog, elke dag weer. Maar ik mis ook een aantal aspecten.

Het ontwikkelen van competenties, het werken in een team en het hebben van collega’s (en niet alleen de concullega’s), het aanvullen van mijn CV en het blijven houden van een voetje in de werkende wereld zijn allemaal aspecten die ik belangrijk vind. En die zijn ook belangrijker geworden sinds mijn besluit om fulltime te bloggen. Daarnaast is het financiële aspect er ook eentje die ontzettend belangrijk is voor mij om de keuze te maken naast mijn blog toch parttime te werken. Bloggen is geen vetpot. Althans, voor mij niet. De ene maand kijk ik met grootte ogen naar mijn bankrekening en ben ik blij te noemen, de andere maand is het wat lastiger om de eindjes aan elkaar te knopen omdat je aan het wachten bent tot uitbetaling. Geen maand is het zelfde. Dat betekent dat er geen stabiliteit is en dat breekt mij een beetje op.

Dus besloot ik te solliciteren op een functie. Afgelopen woensdag had ik twee uur lang het gesprek met allerlei verschillende toetsen om te kijken of ik de geschikte competenties heb. Het gesprek ging heel goed maar het was nog even wachten op het antwoord. Maandag kreeg ik die en het was positief; ik ben aangenomen!

Ik zal starten op 1 juli en begin dan meteen met een fulltime cursus van twee weken (40 uur p.w.). Daarna zal ik mijn gewone 20 uren werken. Dat zal even pittig zijn! 

Wat betekent dit nu voor Elisejoanne.nl? Vrij weinig! Ik blijf ‘fulltime’ bloggen in de zin dat er elke dag alsnog een artikel online komt. Er verandert dus op de site helemaal niks. Ik moet alleen mijn dagen wat beter indelen nu ik 2,5 dag (zo’n 24 uur) erbij ga werken en van huis ben. Ik zal dus mijn blog-werk moeten doen in de dagen dat ik niet op kantoor zit voor mijn ‘echte’ baas. Gelukkig houd ik genoeg dagen over! Ik voorzie hier absoluut geen probleem in, ik moet alleen goed mijn werkzaamheden plannen. Daarnaast wil ik meer toe werken naar het hebben van een weekend. Ik zal waarschijnlijk wel eens op zaterdag moeten werken (Boris is dan toch aan het voetballen) maar gelukkig krijg ik standaard de maandag vrij (en Boris ook) zodat wij dan tijd in kunnen halen. Op zondag wil ik eigenlijk alleen mijn EWP moeten doen. Dit komt dus neer op 2,5 dag voor mijn blog en 2,5 dag voor mijn nieuwe werk. Prima!

Gewoon goed vooruit werken dus! En daar ben ik al lekker mee bezig. Gelukkig vind ik vooruit werken geen probleem en voelt dit ook ‘prettig’. Er zijn wel eens dagen voorgekomen dat er geen artikel online kwam en hier wil ik gewoon geen herhaling van hebben wanneer het niet ‘nodig’ is.

Als laatste vraag je je wellicht af wat voor werk ik ga doen! Dat snap ik. Maar dat is niet relevant om te delen. Dat maakt deel uit van ‘Elise’ en niet ‘Elisejoanne.nl’. De wetenschap dat ik er naast werk moet voldoende zijn voor nu. Ik vind het ook leuk om te delen! Het is werk in de sector communicatie. Geen hele belangrijke of grote (juridische) baan – wat wellicht wel in de lijn der verwachting lag gezien mijn studie) en dat hoefde van mij ook niet. Ik wilde een redelijk aantal uren naast mijn blog werken aan leuke baan waar ik enthousiast van kon worden om te voldoen aan de punten die ik hierboven schreef. En dat gebeurt nu! Mijn passie haal ik uit mijn blog, een stukje zekerheid uit het werk dat ik er naast doe.

Ik heb zin om een nieuwe uitdaging naast mijn blog aan te gaan! Zo hoef ik mij ook minder te focussen op de zakelijke kant, de rekeningen kunnen namelijk op een andere manier worden betaald en kan ik mij focussen op de kwaliteit van de artikelen. Misschien zal het in de toekomst financieel minder ‘nodig’ zijn om er naast te werken. Zou fijn zijn! Maar dan blijven de overige punten die ik belangrijk vind alsnog staan. Werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling vind ik simpelweg zéér belangrijk. Wellicht vervang ik mijn parttime baan in de toekomst voor een tweede studie (master!) als mijn blog een grotere financiële zekerheid betekent. De toekomst zal het leren. Voor nu ben ik blij met deze stap en heb ik ontzettend veel zin om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen! 😀

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Elise Joanne