Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Het werd weer eens tijd, na 2,5 jaar besloot ik nieuwe brillen uit te zoeken en mijn ogen op te laten meten. Ik dacht dat ik in sterkte achteruit was gegaan maar dit bleek gelukkig niet zo te zijn. Dus ik hoefde geen nieuwe ‘elke dag’ bril uit te zoeken, degene die ik had was immers nog prima. Dus koos ik ervoor om een nieuwe tweede bril uit te zoeken en een nieuwe zonnebril. Vooral dat laatste was hoognodig! Kijk je mee?

Ik koop mijn brillen al zo’n tien jaar bij Specsavers (niet gesponsord), ik vind dit een fijne en makkelijke toko waar je voor niet een heel absurd bedrag twee brillen kan aan laten meten voor een net prijsje. En dat is vaak wat ik doe, twee brillen uitzoeken. Eentje voor elke dag en voor een zonnebril. Als mijn sterkte, zoals nu, niet achteruit is gegaan dan hoef ik niet perse mijn huidige bril te vervangen dus koos ik ervoor een andere bril, eentje die net even anders is, te kiezen. Mijn zonnebril was wel dringend aan vervanging toe, die was al 6 jaar oud én liep 2 sterktemetingen achter. Eigenlijk zag ik amper scherp nog met dit ding, haha. En hij was hopeloos verouderd.

Nu heb ik dus eigenlijk drie brillen die ik kan dragen, degene die jullie heel vaak zien op mijn koppie, deze nieuwe ‘lichte’ en de reservebril die ik tezamen met mijn normale kocht 2,5 jaar geleden. Ook die kocht ik toen als extra maar nu mijn sterkte hetzelfde is kan ik die nog steeds dragen! En ik draag hem niet vaak genoeg en dat is zonde. Misschien maar eens standaard op mijn nachtkastje leggen zodat ik die er ook vaker bij pak en niet telkens dezelfde.

Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Ik ben nogal een gewoontedier, ik vind het lastig om mijzelf ‘anders’ te zien dan dat ik eigenlijk elke dag doe. Een bril is enorm bepalend voor hoe je eruit ziet en hoe je overkomt. Ik zou dus ook niet dit nieuwe montuur hebben gekozen om elke dag te dragen, daar voel ik mij niet prettig bij en hij staat niet overal bij vind ik. Hij geeft een hele andere ‘vibe’ af dan mijn huidige namelijk. Ik wilde wel eentje die echt anders was, waarbij je het verschil goed zag. Anders heeft een tweede bril weinig nut natuurlijk, zeker als je hem voor extra erbij koopt. Sowieso is hij wel enorm wennen want hij moest 4 keer geslepen worden zodat ik er fatsoenlijk doorheen kon kijken. Alsnog merk ik wel dat het heel anders kijkt en in het begin krijg ik en nog een beetje hoofdpijn van merk ik. Dat went wel gelukkig maar verstandiger is dan om hem een aantal dagen achter elkaar te dragen.

Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Mijn zonnebril vind ik heel tof! Ik vind hem stoer, modern en smal genoeg voor mijn hoofd. Hij loopt niet met mij weg, het gehalte ‘waar gaat die bril met dat meisje heen?’ is niet zoals het bij mijn oude wel erg was. Ik heb er bruine glazen in laten stoppen (in mijn oude zaten groene) omdat dit mooier stond bij mijn bruine montuur. Ook erg wennen, zeker omdat mijn oude de boel vrij goed omsloot en deze wat meer open is. Ik vind hem leuk staan als zeg ik het zelf en ben er heel blij mee!

Foto 4 - Mijn nieuwe bril & zonnebril!

DSC 4480 - Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Dit is de originele ‘tweede’ bril, die moet ik vaker gaan dragen!

Mijn nieuwe bril & zonnebril!

Deze zien jullie vaak voorbij komen natuurlijk, dit is de standaard bril.

En nu proberen meer af te wisselen en niet altijd voor het bekende kiezen. Dat is kak lastig vind ik maar ik moet het wel doen. Hier kan je het artikel lezen wat ik 2,5 jaar geleden schreef over mijn andere twee brillen, deze heb ik dus ook gewoon paraat liggen.

Liefs,

Elise Joanne