shutterstock 662474158 1024x683 - Mijn vreemde Gewoontes & Guilty Pleasures

Er zijn dingen die ik graag doe, kijk, eet, ruik en aanraak. Dat klinkt viezig maar dat geeft het even globaal weer. Er zijn van die kleine dingen in het leven, die kleine geneugtes waar ik gewoon er blij van word, content mee ben, in mijn sas van word. En aangezien ik toch vaak genoeg voor suffe doos wordt uitgemaakt op fora kan ik er net zo goed aan toegeven; ik ben Elise, en ik houd van haken.

Dus, ik begin meteen daar, bij het haken. Toen ik zwanger was en mijn brein een grote vergiet was, haakte ik. Ik moest iets ‘doen’ terwijl ik een film of serie keek want anders was ik na twee minuten alweer gevlogen. Een boek lezen was er al helemaal niet bij! Dus begon ik met haken. En… ik doe het nog steeds. Het kalmeert. Ik ben ook niet zo handig met mijn handen dus ik ben ergens ook trots dat het mij lukt om iets te creëren met die twee linke rakkers.

Nummer twee; rakkers. Ik gebruik dit woord al járen gekscherend en weet dat dit als en walgelijk woord wordt gezien. Daarom blijf ik hem gebruiken. Hilarisch he? (oh no she didn’t!).

Folders; ik ben dol op folders kijken! Van die ‘NEE & NEE’ bordjes op de brievenbus? Ik trek ze er zo snel mogelijk van af bij een nieuwe woning, ik wil namelijk folders lezen! Kopje thee, dekentje, poezel erbij en lekker loeren in het Bristol krantje. Omdat het kan.

Ik ruik álles voordat ik het opsmeer of gebruik. Álles. Elke product wat ik gebruik voor de site maar ook privé? Daar gaat eerst mijn neus in of op.

Als ik mij verslik dan moet ik daarna twee keer niezen. Altijd, gegarandeerd. Boris vindt dit echt ontzettend grappig, hij checkt ook niet of het wel gaat na zo’n moment van verslikking maar wacht geduldig tot het niezen komt. 

Af en toe, wanneer ik mij sip voel dan kijk ik de scene waarin Pierce Brosnan zingt in de film Mamma Mia. Dat vrolijkt mij meteen op! En nee, ik vind de scene niet verschrikkelijk, ik vind hem FANTASTISCH!

Ik eet een Snelle Jelle (#nospon) met pindakaas en hagelslag. 

Ik ken elk woord, elke zin uit het liedje ‘De Zeeuwse Kust’ en dit is dan ook mijn absolute favoriet allertijden. Ik luister hem vrijwel elke dag en ik moet meezingen, al zij het zonder geluid als ik het nummer hoor terwijl ik in een wachtkamer zit.

Ik ben een nagelbijter, altijd al geweest. Ik heb goeie fases dat ik prachtigt tikkende exemplaren aan het einde van mijn vingers heb maar ik houd dat maximaal een maand vol. Dan komt er een haakje en dan is ‘t hek van de dam helaas. En als er één sneuvelt.. dan sneuvelen ze allemaal. Ik wil mijn nagels nog wel eens laten doen met gellak en dan heb ik tenminste voor langere tijd mooiere nagels maar ik houd ze voortaan klein, niet lang meer. Ze chippen sneller en de hoeveelheid troep die ik eronder verzamel, daar kon ik ook wel zonder. Het is alleen vrij prijzig, elke drie weken €30,- vind ik best veel namelijk.

Rollercoastertycoon spelen en dan vooral nummertje twee. De echte ‘old skool’ versie. Ik vind de 3D helemaal niks aan, ook de dierentuinversie niet. Ik bouw nog steeds graag in het kastelenpark, ik heb 300 verschillende parken gebruikt in hetzelfde scenario en ik blijf het geweldig vinden. Ik doe het niet zo vaak als dat ik zou willen, het slokt veel tijd op en het is compleet nutteloos dus ik kom op een enkele keer per maand.

Ik bestel altijd twee drankjes als ik uit eten ga, een Coca Cola (of Pepsi als ze echt niet anders hebben) en een droge witte. De een voor de dorst en de ander omdat wijn leven is.

Hetgeen ik sinds kort weer doe is Call of Duty, ik ben er altijd fan van geweest en ik blijf het graag spelen. Zeker als ik echt even mijn hoofd leeg moet maken of gewoon zin heb om een avond lang te schieten met Boris aan mijn zijde in een splitscreen modus. Wel de oudere versies, Call of Duty Modern Warfare 2 en 3, die blijven favoriet.

Ik peuter in mijn neus. Soms toe bloedens toe.

Zo, dat was een goeie om mee te eindigen denk ik.

Vertel, wat zijn jouw guilty pleasures?

Liefs,

Elise Joanne