Samen3 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

Ik schrijf graag mijn gedachten neer. Niet zoals in een dagboek maar meer in de trant van lijstjes om mijn gedachten te ordenen, de dag concreet te krijgen en mijn chaotische gedachten op een rijtje te krijgen. Ik houd van lijstjes, zij zorgen voor orde in de chaos die zich af en toe in mijn hersenpan afspeelt. Ik wil veel, doe veel en denk extreem veel en dat is soms simpelweg lastig als je ook heel geordend bent en wilt zijn. Mooie boekjes helpen mij om mijn wens om dingen op te schrijven te bewerkstelligen. Ik kan namelijk geen mooi opschrijfboekje weerstaan en zodra ik er eentje heb gekocht verzin ik wel een onderwerp om er in te schrijven. Kijk je mee naar de exemplaren die ik nu gebruik?

DSC 03331 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

Ik gebruik graag verschillende boekjes voor verschillende onderwerpen. Snel even wat opschrijven? Boekje nummer één. Mijn zakelijke inkomsten en uitgaven ordenen en beheren? Boekje nummer twee. De seconden van mijn video’s uitwerken om ze fatsoenlijk te kunnen knippen? Boekje nummer drie. Mijn dagtaken ordenen en aftekenen wanneer het klaar is? Boekje nummer vier. Snel even wat opschrijven voor het geval dat ik het anders vergeet? Boekje nummer vijf.

DSC 03761 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

Je begrijpt het, ik heb veel boekjes. Sommige mensen denken dat er geen lol zit in het maken van lijstjes en dat het té gestructureerd is. Ik haal er zoveel plezier uit! Mooie boekjes uitzoeken, kopen en het moment dat je voor de allereerste keer je pen op papier zet; genieten, echt genieten! Het is wellicht suf, en bij tijd en wijle ben ik dat ook, maar ik kan hier oprecht van genieten. Onderhand weet ik de beste merken uit te zoeken met de meest praktische binnenkant voor wat ik nodig heb.

DSC 03381 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 0344 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 0345 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

Ik shop vaak bij de Hema, en met reden. De Hema heeft namelijk als een van de weinige winkels écht heel leuk schrijfgerei, notitieboekjes en allerlei lekkere prutjes om van alles mee te versieren. Héérlijk vind ik het om daar rond te snuffelen, ik vermaak mij er goed daar. Dit boekje heeft een harde kaft en ziet eruit als een oude postkaart. Fel roze details maken hem iets vrolijker en meer meisjesachtig. De binnenkant is simpel en gelijnd, met enkele details hier en daar.Het boekje kost ongeveer €4,50. Mijn ‘nettere’ To Do lijstjes schrijf ik hier in.

DSC 0335 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 0336 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

Wil ik snel een lijstje maken en op tafel houden terwijl ik werk? Dan gebruik ik het blokje waarin ik heel handig het een en ander kan neer zetten, zoals wat ik vandaag of binnen een bepaalde tijd moet doen. Je kan het afstrepen of gebruik maken van de handige bolletjes aan de zijkant ervan. Je hebt zulke notitieblokken ook met een ringbandje waarin je aan de ene kant bolletjes hebt met vakjes waarop je je punten kan schrijven met een aantekeningen veldje ernaast. Beide erg handig en kosten maar enkele euro’s! Natuurlijk te koop bij de Hema.

DSC 0352 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 0353 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 03541 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

Het volgende exemplaar is ook van de Hema, hoe kan het ook anders! Wat simpeler, meisjesachtig en met een ringband. Dit notitieboekje lijkt heel erg op mijn Desk Planner (agenda) van de Hema vandaar dat ik het setje compleet wilde maken. Hier schrijf ik allerlei aantekeningen over mijn video’s en artikelen in en denk ik minder aan de nette manier van schrijven, alles moet er snel staan zolang ik het mij nog kan herinneren wat ik niet mag vergeten. Lekker makkelijk in mijn tas te stoppen en gaan met die banaan. Voor een paar euro heb je hem al in huis.

DSC 0346 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 03501 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 0351 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

Mijn Moleskine is van meet af aan mijn ultieme favoriet geweest. Ze zijn simpel maar zijn ‘het’ gewoon. Ik word alleen al vrolijk als ik naar ze kijk! Mijn Moleskine agenda is een hardcover versie maar mijn notitieboekjes zijn softcover én gelijnd. Ik kan niet schrijven in boekjes die niet gelijnd zijn, ik word alleen al gek bij de gedachte. De laatste tijd gebruik ik mijn Moleskine wat minder maar eerst gebruikte ik hem voor werkelijk alles. Ja, ze zijn prijzig en ja, je betaalt voor het merk, maar daar heb ik geen problemen mee. Dit is mijn vierde exemplaar onderhand. Zulke exemplaren kosten rond de €15,00 en zijn verkrijgbaar bij de betere boekhandels.

DSC 0358 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 0360 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 0362 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 0363 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!DSC 0366 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

DSC 03701 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

Dit exemplaar is van een voor mij nieuw merk en een nieuw boek. Ik werd meteen verliefd toen ik het zag; de Mr. & Mrs. Clynk notitieboeken. Het detailwerken, de kleuren en het algehele gevoel vind ik ontzettend fijn en mooi. Je kan ze kopen in verschillende kleuren en ik heb de okergele met grijze kleurtjes. De binnenkant heeft prachtige roze pagina’s en de het schrijfbare gebied is lekker simpel. Het einde van de bladzijden zijn koraalroze wat er voor zorgt dat het algehele kleur plaatje ineens okergeel, grijs én roze wordt. Ik schrijf hierin mijn inkomsten en uitgaven met betrekking tot het zakelijke verkeer van de blog. Deze notitieboeken kosten rond de €20,00 en zijn verkrijgbaar bij de betere boekhandels.

DSC 0373 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

Dit laatste boekje kostte volgens mij een paar cent (gekocht per vier voor nog geen euro) en kocht ik bij de blokker. Zulke boekjes vind ik geniaal handig, ik heb er altijd ééntje in mijn tas liggen, bij de telefoon en in de lade van de keuken om de ‘snelle’ dingetjes op te schrijven.

DSC 0334 - Mijn Opschrijfboekjes - Creëer orde in de chaos!

Zo! Dit was het, wat een verhaal is het geworden. Mensen vragen wel eens aan mij hoe ik zo geordend ben geworden en hoe ik dat volhoud. Nou, koop een boekje wat je mooi vindt (echt mooi vindt!) die ook nog eens een goeie duit kost en je zorgt wel voor aandacht en de tijd om er prachtig in te schrijven. Bij mij zorgt het ervoor dat ik het dan ook daadwerkelijk doe en mijzelf houd aan het gestructureerd zijn en lijstjes maken. En ook om die lijstjes af te werken.

Ga niet krassen, ga niet strepen en stel het niet uit maar ga ervoor zitten, pak een mooie pen, adem in en maak een begin om die chaos geordend te krijgen.

Liefs,

Elise Joanne