Zwangerschapsverlof Elisejoanne.nl  - Mededeling: Zwangerschaps/Baby – Rooster

Ja, ook bij mijn zwangerschap hoort een verlofperiode. De afgelopen maanden heb ik geknald om te zorgen dat ik vanaf het moment dat ik beval niks meer ‘hoef te doen’ voor de site. Tot die tijd wilde ik nog even door bikkelen maar volgens mij was het duidelijk te lezen in mijn EWP van gisteren, rustiger aandoen is gewoon nodig. Ik ben immers hoogzwanger! Het is wel zo dat des te meer ik nú doe, des te meer tijd ik heb met Pinda straks. Even niet moeten werken, tijd voor mijzelf tijd, voor mijn gezin. Dus doe ik het vanaf deze maand wat rustiger aan en zal ik één dagdeel werken en niet meer zo doorrazen als een malle. Maar ik wil dus met verlof kunnen straks zonder dat jullie dit eigenlijk echt doorhebben. Hoe ik dat ga doen? Kijk mee!

Nu komt er bijna elke dag een artikel op Elisejoanne.nl (vaak met uitzondering van zondag), op enkele dagen in de week zelfs twee als het kortere exemplaren zijn. Ik upload om de week op dinsdag een zwangerschapsupdate en om de andere week en/of op zaterdag een ‘beauty’- video. Zo krijg je altijd wat, bijna zeven dagen in de week.

Ik heb besloten dat ik dit zo goed als kan, wil houden zoals het nu is. Daarom heb ik ook vooruit gewerkt, om dat juist mogelijk te maken. Ik heb natuurlijk wel artikelen die nog niet geschreven kunnen worden, zoals bijvoorbeeld over nieuwe collecties, maar dat is geen probleem als ik wat aan het werk ben in de maanden maart en april. De druk wil ik er gewoon af hebben en dat komt volgens mij goed!

Wat kan je verwachten, hoe pak ik het aan? Ik merk dat in het weekend de bezoekersaantallen lager liggen dan in de rest van de week. Als ik een persoonlijk artikel heb of een mooie review, dank komen ‘jullie’ wel, maar wel in mindere mate dan wanneer ik het op een maandag of dinsdag had gepubliceerd. Dat is niet erg, maar hielp mij om dus een beslissing te maken of ik élke dag een artikel blijf hebben voor de tijd dat ik ‘verlof’ heb of niet. Ik ga gebruik maken van deze stillere dagen en daarmee meteen zorgen dat mijn werklading iets minder wordt:

In de maanden februari, maart én april zal ik op elke doordeweekse dag een artikel (of video) klaar hebben. Op zaterdag en zondag is het even stil. En die maandag erop begint het weer. Op deze manier scheelt het mij tientallen artikelen vooruit te hoeven werken en dat is nogal wat. Maar tegelijkertijd blijft de site wel heel goed gevuld, dus het leek mij een ideale oplossing. Ik zorg dat de kwaliteit hoog blijft; op die afwezigheid in het weekend na zouden jullie absoluut niet door moeten hebben dat ik er minder of niet ben. Ik ben tot nu toe erg tevreden en trots op wat er in de planning staat en geloof oprecht dat dit rooster niet voor mankementen moet hoeven zorgen. Althans, dat is de hoop!

Ik heb besloten ook de maand februari mee te pakken zoals je kunt zien. Naar aanleiding van gesprekken met mijn verloskundige afgelopen dagen is de boodschap duidelijk; ik moet echt rustig aan doen. Nu heb ik gewoon mijn werk te doen nog en kan ik niet geheel stoppen, maar ik moet het wel even iets minder ‘knallen als een malle’ laten zijn. Door die ene zaterdag eraf te halen elke week geef ik mijzelf al iets meer ruimte. En die ruimte heb ik, heeft mijn lichaam, maar heeft bovenal Pinda nodig. Mijn wil om door te werken, zelfs tot de bevalling, werd even gebroken. Tijd om mijn lichaam hoogzwanger te laten zijn, tijd om krachtig die laatste loodjes in te gaan en tevens te genieten. 

Als laatste even een kleine opmerking over mijn EWP’s, mijn ‘dagboeken’ van de week ervoor; die blijf ik, tot het moment dat ik beval, elke maandag publiceren. Ik weet natuurlijk niet wanneer ik ga bevallen en hoe het gaat verlopen dus ik wil graag een slag om de arm houden; vanaf het moment dat ik bevallen ben kan het een week, misschien twee of drie duren voordat er een EWP weer online staat. Begrijpelijk ook lijkt mij! Daarna komt hij gewoon weer terug. Ik zal deze tijd wel beschrijven en vastleggen om te publiceren, maar niet meteen en ook op een andere manier. Mijn bevallingsverhaal zal vast een keer online komen en de mededeling dat ik ben bevallen natuurlijk ook. Ook de video’s voor Ouders van Nu gaan gewoon door maar het kan zijn dat ik een dinsdag oversla en dan die dinsdag erop er gewoon weer ben. Misschien neem ik ook wel en extra video op zodat er geen ‘dagboek’ gemist hoeft te worden in de tijd dat ik even geen camera op mijn koppie wil. De serie zal eindigen rond het einde van het voorjaar (mijn aandeel erin althans).

Al met al verandert er weinig maar zal het hoe dan ook een beetje merkbaar zijn dat ik ‘ergens anders ben’. Mijn blog is ook een persoonlijke blog dus dat lijkt mij niet geheel vreemd.

Ik zal wel gewoon lekker actief blijven – merkbaar aanwezig – op Instagram, Twitter en vooral Snapchat (Elisejoanne.nl). Wellicht leuk om mij daar te volgen, de aankondigingen omtrent geboorte van Pinda en kleine updates zullen daar als eerste te zien en te lezen zijn.

Liefs,

Elise Joanne